روزهای آخر رئیس جمهور ترامپ
رئیسجمهور آمریکا طی یک هفته گذشته به پست کردن یا باز پست کردن حدود ۱۴۵ پیام در توئیتر پرداخته و طی آنها به نتایج انتخاباتی که در آن باخت تاخت. او چهار بار به همه گیری کروناویروس که هم اکنون به تاریکترین ساعاتش می رسد اشاره کرده و حتی بعد از آن ادعا کرد که او درباره شیوع بیماری درست گفته و کارشناسان اشتباه میکنند.
ایسنا: به نوشته نیویورک تایمز، رئیس جمهور آمریکا که دمدمی مزاج و طبق روایات مشاورانش گاهی افسرده است، به ندرت برای کار خودش را نشان میدهد، بحرانهای اقتصادی و سلامتی تحمیل شده به کشور را نادیده میگیرد و عمدتا برنامه عمومی نشستهایش را به طرز نامربوطی از بابت تلاش مستاصلش برای بازنویسی نتایج انتخابات پاک میکند. او متمرکز بر پاداش دادن به دوستان، تصفیه افراد غیروفادار و مجازات یک لیست فزاینده از دشمنان مفروضش که اکنون شامل فرمانداران جمهوریخواه، دادستان کل دولتش و حتی فاکس نیوز می شوند، است.
آخرین روزهای ریاست جمهوری دونالد ترامپ دارای عناصری طوفانی از یک درامی است که بیشتر در تاریخ یا ادبیات معمول بوده تا کاخ سفید دوران مدرن. خشم او، سرپیچی دور از واقعیتش در قبال پذیرفتن شکست یادآور تصاویر یک ارباب محاصره شده در یک سرزمین دوردست است که با چالش طلبی به قدرت میچسبد تا اینکه بخواهد به تبعید برود و یا یادآور یک پادشاه انگلیسی دمدمی مزاج است که نسخه خودش از واقعیت را بر دربار ترسیده خود تحمیل میکند.
و در حالی که او در کمتر از ۵۰ روز دیگر ریاست جمهوری را ترک خواهد کرد، آخرین هفتهها تنها منعکس کننده آن چیزی است که او بعد از ترکش خواهند بود هستند. ترامپ تقریبا به طور مسلم تلاش خواهد کرد تا از اقامتگاهش در مارالاگو فلوریدا به گفتگوی ملی شکل دهد و کمپین بی وقفهاش برای بی اعتبار ساختن انتخابات میتواند باعث تضعیف جانشینش یعنی جو بایدن، رئیس جمهور منتخب شود.
هر چند که جمهوریخواهان زیادی خواستار حرکت به سمت جلو هستند، به نظر می رسد او مایل است آنها همچنان گرفتار نیاز او به تبرئه ساختن و بهتان زدن حتی بعد از پایان دورهاش باشند.
ترامپ شنبه شب شوی مغایر با وقعیت خود را به جورجیا و اولین حضور علنی عمدهاش از زمان انتخابات سوم نوامبر برد. تجمع با موضوع حمایت از دو سناتور جمهوریخواه شرکت کننده در دور دوم انتخابات در ماه آینده میلادی فرصتی عمده برای او بود تا شکایتهایش را فریاد بزند و ادعاهای غلطش در خصوص اینکه هدف یک دسیسه بزرگ برای تقلب قرار گرفته را اشاعه دهد.
آلینا پولیاکووا، رئیس مرکز تحلیل سیاست اروپایی و یک کارشناس روسیه گفت، ترامپ او را به یاد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه که اخیرا به دنبال نارضایتی عمومی در مراحل آخرین یک حکومت کهنه، عمدتا از نظرها خارج شده، می اندازد.
ترامپ بر خلاف همه روسای جمهور قبل از خودش در دوران مدرن هیچ تماسی با رقیب پیروزش در انتخابات نگرفته و دعوتی از او به کاخ سفید برای بازدید سنتی بعد از انتخابات به عمل نیاورده است. ترامپ نشان داده که ممکن است در مراسم افتتاح ریاست جمهوری بایدن شرکت نکند که به این ترتیب تبدیل به اولین رئیس جمهور آمریکا از ۱۸۶۹ می شود که از شرکت در مهمترین آیین انتقال قدرت صلح آمیز خودداری میکند.
برخی رهبران جمهوریخواه که مایل به ایستادگی در مقابل او حتی با وجود ابراز میل بسیاری شان به طور خصوصی به رفتن هر چه زودتر او نیستند، او را تشویق کردهاند. روز جمعه ۷۵ قانونگذار جمهوریخواه ایالتی در پنسیلوانیا با دست رد زدن به انتخاب شدن خودشان، از کنگره خواستند الکترالهای بایدن در ایالت را رد کند. تنها ۲۷ نفر از ۲۴۹ عضو جمهوریخواه کنگره که از سوی واشنگتن پست مورد مطالعه قرار گرفتند علنا به پیروزی بایدن اذعان کردند. ترامپ روز شنبه آنها را "اسما جمهوریخواه" خوانده و محکوم کرد.
و ترامپ در برابر حزب خودش نیز شورش کرده و خشمگین است از اینکه رهبران جمهوریخواه از پذیرفتن ادعاهای بی اساس او و برگرداندن اراده رای دهندگان خودداری کردهاند. ترامپ کمی قبل از آنکه شنبه وارد جورجیا شود، با برایان کمپ فرماندار جمهوریخواه آنجا تماس گرفت تا او را برای تشکیل نشست ویژه مجلس ایالتی تحت فشار قرار دهد و بعد از آن نیز در تجمع به این فرماندار به خاطر رد کردن درخواستش حمله کرد. او بعدا در یک توئیت نوشت که کمپ و همین طور فرماندار جمهوریخواه آریزونا "با ما سختتر می جنگند تا با دموکراتهای چپ رادیکال".
اما حتی در حالی که رئیس جمهور به شکل مستاصل خواهان آن است که کسی و یک نفر به او بگوید که حق با او است، هیچ فرد صاحب اختیاری به جز خویشاوند خونی، وکلای حقوق بگیر و همفکرهای هم حزب با او این کار را نکرده است. انتخابات نه فقط از سوی دموکراتها پذیرفته و تایید شده، بلکه همچنین از سوی فرمانداران جمهوریخواه، وزیر امور داخلی ایالات، مقامهای انتخاباتی، کارمندان شهرداری ها، قضات و حتی مقامهای دولت ترامپ تایید شده است.
با کوچکتر شدن حلقه اطراف ترامپ و فاصله گرفتن حامیانی همچون ویلیام بار از او، رئیس جمهور آمریکا همچنان در برابر هر گونه صحبت از کنارهگیری مقاومت می کند. .او به یک همپیمانش که از او خواست خودش را برای این کار آماده کند گفت: من هرگز قرار نیست شکست را بپذیریم. و اگر او به مشاوران گوش نمیکند، خیلیهای دیگر هم به حرف او گوش نمیکنند."
دیدگاه تان را بنویسید