مجوز ترامپ به مشاورانش برای زدن ضربه به ایران
منابع مطلع به یک رسانه آمریکایی گفتهاند دونالد ترامپ در هفتههای باقیمانده در کاخ سفید تنظیم سیاستها در قبال ایران را به مشاورانش سپرده است.
خبرگزاری فارس: یک رسانه آمریکایی گزارش داده «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به مشاوران ارشدش مجوز داده از هر فرصتی برای زدن ضربه به ایران استفاده کنند، اما احتیاط کنند که این تقابلجویی به ایجاد جنگ تمامعیار منجر نشود.
روزنامه دیلیبیست نوشته در حالی که تنها ۷ هفته به حضور ترامپ در کاخ سفید باقی مانده او به مشاوران ارشدش برای اعمال فشارهای شدید به ایران چراغ سبز نشان داده است. او البته از آنها خواسته احتیاط کنند سیاستهای تقابلجویانه علیه ایران به گونهای نباشد که به ایجاد جنگتمام عیار قبل از مراسم تحلیف «جو بایدن» منجر شود.
چند مقام مطلع در گفتوگو با این روزنامه گفتهاند ترامپ در حال حاضر انرژی اصلیاش را صرف تلاشهای حقوقی برای اثبات تقلب در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا کرده و از لحاظ نظارت بر سیاستها در قبال ایران عملاً نقشی انفعالی اختیار کرده است.
مقامهای آمریکایی تصریح کردهاند دونالد ترامپ اختیارات تصمیمگیری در این زمینه را به برخی از مشاوران ستیزهجوی خود، به خصوص «مایک پامپئو» واگذار کرده تا آنها به هر طریقی که تمایل دارند ایران را تحت فشار قرار داده و تنبیه کنند.
دو مقام ارشد آمریکایی میگویند: «تنها خواسته ترامپ این است که این اقدامات خطر آغاز جنگ جهانی سوم را به دنبال نداشته باشند.»
این وضعیت، موجب شده مجموعهای از گزینهها از جمله اعمال شدیدترین تحریمها در دستور کار دولت دونالد ترامپ قرار بگیرد.
دو منبع که به شرط عدم افشای نام با دیلیبیست گفتوگو کردهاند میگویند واشنگتن قصد دارد در هفتههای آینده تحریمهای جدیدی علیه شرکتها و افراد مرتبط با ایران وضع کند.
منابع آگاه میگویند این سیاست به گونهای طراحی شده که از مذاکره احتمالی جو بایدن با ایران و بازگشت آمریکا به برجام جلوگیری کند.
مقامهای دولت ترامپ که با دیلیبیست گفتوگو کردهاند بارها از «الیوت آبرامز»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران و مایک پامپئو به عنوان رهبران سیاست دقیقه نودی دولت ترامپ برای اعمال فشار بر ایران نام میبرند.
رسانه آمریکایی نوشته در این میان مایک پامپئو نقش ویژهای در هدایت سیاستهای ضد ایرانی دولت ترامپ بازی کرده است. او اخیراً در سفر به خاورمیانه (غرب آسیا) با مقامهای رژیم صهیونیستی، بحرین و امارات دیدار کرد. یکی از محورهای گفتوگوی پامپئو در این سفرها روشهای مقابله با ایران بوده است.
دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریمها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاستهایی تحریکآمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.
ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده میگذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر از سوی گروههای مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفت.
منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بیمورد تنشها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کردهاند.
برآوردهای رسانههای مختلف در آمریکا حاکی است دونالد ترامپ نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را به جو بایدن واگذار کرده است.
او البته از قبول این نتیجه خودداری کرده و گفته که در انتخابات تقلب صورت گرفته است. دولت ترامپ تا به حال چندین شکایت را در این خصوص در ایالتهای مختلف تنظیم کرده که عمدتاً رد شدهاند.
دیدگاه تان را بنویسید