فرستاده سابق ترامپ: معامله قرن طرحی «واقع بینانه» است!
فرستاده ویژه سابق رئیسجمهور آمریکا در روند صلح خاورمیانه تأکید کرد به رغم عدم مذاکره با فلسطینیها طی ماههای آتی اما معامله قرن طرحی "واقع بینانه و عملی " است.
خبرگزاری ایسنا: جیسون گرینبلات، فرستاده سابق رئیسجمهور آمریکا در روند صلح خاورمیانه در گفتگو با رادیو رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل باید به تضمین اختصاص اراضی به کشور آتی فلسطین براساس طرح صلح در ازای به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بخشهایی از کرانه باختری پایبند باشد.
گرینبلات گفت: روند صلح در ماههای آتی به دلیل کرونا و بحران اقتصادی بسیار دشوار است و رهبری فلسطین با طرح صلح مخالف است. آیا دولت اسرائیل میتواند شهرکهای کرانه باختری را به اراضی خود ملحق کند؟ بله اما در چارچوب طرحی که ارائه کردیم. در این صورت باید به اختصاص اراضی برای تشکیل کشور فلسطین پایبند باشد. همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین باید شروطی را بپذیرد که از جمله آن پایان دادن به حملات علیه غیرنظامیان اسرائیلی است.
گرینبلات معتقد است تشکیلات خودگردان فلسطین باید حقوق "تروریستهای" فلسطینی که عملیاتهای علیه اسرائیلیها انجام دادهاند، متوقف کند. وی افزود: به محض اینکه دولت اسرائیل آنچه را که لازم است انجام داد این اقدام با هماهنگی کاخ سفید انجام خواهد شد و این به نظر من روش "درستی" است.
یوسی داگان، رئیس شورای شهرکهای رژیم صهیونیستی در جواب گرینبلات گفت: گرنیبلات نباید بر اسرائیل فشار بیاورد یا مسئلهای را دیکته کند که "موجودیتش" را در معرض خطر قرار دهد. تشکیلات خودگردان فلسطین با طرح دونالد ترامپ مخالفت کرد با این مسئله اسرائیل خالی از هرگونه تعهدی است. ما دیدیم که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و مسئولان دیگر این تشکیلات با طرح صلح مخالفت کردند. آنهایی که اشتباه میکنند و خواهان تشکیل کشور فلسطین هستند هدفشان این است که ما را به دریا بیندازند. وی از نتانیاهو خواست هر طرحی را که "موجودیت" اسرائیل را تهدید میکند نپذیرد.
جنجال در اراضی اشغالی بر سر طرح الحاق کرانه باختری همچنان ادامه دارد. عاموس گلبوع، یکی از ژنرالهای اسرائیلی معتقد است اسرائیل باید از این فرصت نادر استفاده کند.
وی گفت: بحران بهداشتی و اقتصادی که نتانیاهو در مدیریت آن شکست خورده، خشونت سیاسی برخی گروههای تندرو و جنگ آرام علیه دشمنان در رأس دستورکار کنونی اسرائیل است.
در راستای جنجالی که بر سر طرح الحاق وجود دارد برخی نسبت به تبعات امنیتی، دیپلماتیک و اقتصادی هشدار میدهند. برخی از ژنرالهای اسرائیلی نسبت به پیامدهای این طرح بر آینده روابط با اردن هشدار میدهند. برخی به خطرات نزدیک شدن به نظام جداسازی نژادی که در نهایت به پایان دادن به کشور دو قومیتی در نتیجه الحاق منجر شود، هشدار میدهند. در کل محاسبات اسرائیل بیشتر بر محاسبات برد و باخت متکی است نه محاسبات اخلاقی.
دیدگاه تان را بنویسید