فرمان کودتا در لیبی
همزمان با ابراز نگرانی سازمان ملل و اتحادیه اروپا از وقوع درگیریهای نظامی در لیبی، نیروهای ژنرال خلیفه حفتر همچنان به پیشروی خود به سمت طرابلس پایتخت این کشور ادامه میدهند.
خبرگزاری فارس: «خلیفه حفتر» ژنرال سابق ارتش لیبی که در حال حاضر رهبری یکی از دو گروه صاحب قدرت در لیبی را در اختیار دارد، روز پنجشنبه با انتشار یک فایل صوتی به نیروهای تحت امرش دستور داد عملیات تصرف شهر «طرابلس» پایتخت رسمی لیبی را آغاز کنند.
حفتر در این پیام صوتی از ساکنان شهر طرابلس خواسته سلاح خود را بر زمین گذاشته و در برابر نیروهای تحت امر او مقاومت نکنند.
دستور تصرف طرابلس در حالی صادر میشود که نیروهای تحت امر خلیفه حفتر امروز (پنجشنبه) در ادامه پیشرویهای خود به سمت پایتخت، وارد شهر «صرمان» در غرب طرابلس شده و این شهر را تصرف کردند.
روز چهارشنبه (دیروز) نیز نیروهای حفتر شهر «غریان» در جنوب غربی طرابلس را تصرف کرده بودند. (جزئیات بیشتر)
طبق گزارش رسانههای لیبی، صبح روز چهارشنبه (دیروز) تعداد زیادی از نیروهای تحت امر حفتر و تجهیزات سبک و سنگین نظامی آن از شهر بنغازی در شرق لیبی به سمت غرب انتقال داده شدند.
طبق گزارش شبکه الجزیره، شهر مصراته نیز در بیانیهای از اعلام آمادهباش نیروهای خود و اعزام گردانهای نظامی به سمت طرابلس خبر داده است.
در همین ارتباط «فایز السراج» رئیس دولت وفاق ملی لیبی، یعنی دیگر گروه صاحب قدرت در لیبی که در طرابلس مستقر است، به نیروی هوایی دستور آمادهباش کامل و استفاده از زور جهت مقابله با هر تهدیدی علیه غیرنظامیان را صادر کرده است.
السراج همچنین دستور افزایش سطح آمادگی در مناطق نظامی را صادر کرده است.
پیش از این «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد درباره تحرکات نظامی در لیبی و خطرات آن هشدار داد.
گوترش در صفحه توئیتر خود نوشت: «راهحل نظامی وجود ندارد و گفتگو به تنهایی میتواند مشکلات ملت لیبی را حل کند». (جزئیات بیشتر)
اتحادیه اروپا نیز ضمن ابراز نگرانی از تشدید درگیریها در لیبی، گروههای لیبیایی را به خویشتنداری فراخوانده است.
لیبی از سال ۲۰۱۱، پس از حمله ائتلاف غرب و فروپاشی حکومت «معمر قذافی» درگیر آشوب و ناآرامی است و در حال حاضر دو کانون قدرت در این کشور تشکیل شده است: شهر طبرق واقع در شرق لیبی که تحت کنترل حفتر و نیروهایش است و طرابلس پایتخت رسمی لیبی که تحت کنترل دولت وفاق ملی به ریاست السراج است.
نهادهای بینالمللی دولت السراج را به رسمیت شناختهاند، اما روسیه، مصر، عربستان سعودی و امارات از حفتر حمایت کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید