مغرب روابط دیپلماتیک خود را با کوبا از سر گرفت

کد خبر: 838029

«بوغالب العطار» سفیر جدید مغرب در کوبا دیروز (جمعه) استوار نامه خود را تقدیم «میگل دیاز کانل» رئیس جمهوری کوبا کرد و این گونه دو کشور پس از ۳۸ سال، روابط رسمی را از سر گرفتند.

مغرب روابط دیپلماتیک خود را با کوبا از سر گرفت
ایرنا و به نقل از تارنمای مغربی «الایام ۲۴»، علت اصلی قطع رابطه مغرب با کوبا در سال ۱۹۸۰، حمایت این کشور از جبهه پولیساریو بود و آن زمان «فیدل کاسترو» رئیس جمهوری وقت کوبا این جبهه را به رسمیت شناخت. مغرب سال ۱۹۸۰ با متهم کردن کوبا به حمایت از جبهه پولیساریو و به رسمیت شناختن جمهوری صحرای غربی که سال ۱۹۷۶ اعلام وجود کرد، روابط دیپلماتیک خود را با کوبا قطع کرد.
کوبا اکنون نیز از جمله کشور‌هایی است که جمهوری صحرای غربی را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت می‌شناسد. دو کشور کوبا و مغرب حدود دو ماه پیش اعلام کرده بودند روابط دیپلماتیک را از سر می‌گیرند، اما سفیر مغرب با تاخیری دو ماه به این کشور رفت. روزنامه القدس العربی در این خصوص نوشت، حزب حاکم در کوبا پیام‌هایی اطمینان بخش به جبهه چولیساریو فرستاده و اعلام کرده است روابط کوبا با پولیساریو با از سرگیری روابط کوبا با مغرب دچار مشکل نمی‌شود بلکه کوبا این اقدام را در جهت پیشبرد روند صلح انجام داده است. جبهه پولیساریو سازمان سیاسی نظامی در صحرای غربی است. صحرای غربی منطقه‌ای است در شمال غرب آفریقا و جنوب کشور مغرب که جبهه آزادی بخش پولیساریو و پادشاهی مغرب بر سر کنترل آن مناقشه دارند. اسپانیا در سال ۱۸۸۳ میلادی صحرای غربی را به قلمرو خود ملحق کرد و این روند ادامه داشت تا این که در سال ۱۹۷۳ جبهه پولیساریو تشکیل و این گروه نبرد با دولت مادرید را آغاز کرد. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۵ میلادی از دیوان بین‌المللی دادگستری خواست درباره وضعیت صحرا رای صادر کند. این دادگاه وجود روابط تاریخی بین صحرا با مغرب و موریتانی را تائید، اما وجود رابطه حاکمیت و سیطره قانونی میان آن‌ها را رد کرد. در همین حال، توافق سه گانه مغرب، اسپانیا و موریتانی منجر به خروج اسپانیا شد. پس از خروج اسپانیا از صحرای غربی در سال ۱۹۷۵ میلادی، صحرای غربی به مغرب الحاق شد. این امر با مخالفت شدید نیرو‌های جبهه پولیساریو روبه رو شد و درگیری‌های شدیدی میان طرفین در گرفت که در سال ۱۹۹۱ میلادی با میانجی گری سازمان ملل، متوقف شد. جبهه پولیسارو در سال ۱۹۷۶ از تشکیل کشوری به نام جمهوری صحرا به مرکزیت العیون خبر داد که این خود با درگیری‌هایی در منطقه همراه بود. مغرب نوعی خودمختاری به صحرای غربی پیشنهاد داده، اما جبهه پولیساریو خواستار برگزاری همه پرسی با نظارت سازمان ملل برای استقلال جمهوری دموکراتیک عربی صحرا است. صحرای غربی واقع در ساحل اقیانوس اطلس، تنها منطقه در قاره آفریقا است که پس از پایان یافتن دوران استعمار، هنوز وضعیت سیاسی آن نامشخص است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت