خبرگزاری تسنیم: به نقل از پایگاه خبری النشره، دو مسئول سازمان ملل در امور پناهجویان فراری از خشونت اعلام کردند که بیش از یکهزار نفر از مسلمانان روهینگا چه بسا در موج سرکوبگری ارتش میانمار به قتل رسیده باشند که این آمار بیش از آن چیزی است که گزارشها تاکنون حکایت از آن داشت.
این دو مسئول که در دو آژانس جداگانه سازمان ملل در بنگلادش کار می کنند، گفتند: نگران آن هستند که جهان بزرگی بحران را درک نکند که خودش را در ایالت راخین در شمال غرب میانمار نشان داده است.
یکی از این دو مسئول که خواست نامش فاش نشود، گفت: صحبت تاکنون حول و حوش یکصد کشته دور می زد و چه بسا این آمار نوعی کتمان باشد.. چه بسا از هزاران نفر صحبت می کنیم.
زاو هتای سخنگوی ریاست جمهوری میانمار پیشتر گفته بود: جدیدترین ارزیابی فرماندهان نظامی از کشته شدن کمتر از یکصد نفر از روهینگا در اکتبر گذشته حکایت دارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره این ارزیابی های مسئولان سازمان ملل گفت: این آمار بسیار بالاتر از آمار ما است.. باید در این باره عملا تحقیق کنیم.
سازمان ملل متحد چند روز پیش تاکید کرد که نیروهای امنیتی میانمار به کشتار گروهی، تجاوز زیر تهدید سلاح، ضرب و شتم شدید و قتل کودکان مسلمان در این کشور اقدام کرده اند.
سازمان ملل در این راه با بیش از 200 خانواده اقلیت مسلمانان روهینگا مصاحبه کرده است که از میانمار به بنگلادش فرار کرده اند.
برپایه این گزارش، یک مادر در مصاحبه با محققان سازمان ملل توصیف کرده است که چطور دختر پنج ساله اش هنگام تلاش برای محافظت از وی در برابر تجاوز، کشته شده است.
این مادر گفته است: یک مرد چاقوی بزرگی را در آورده و با آن سر دخترش را بریده است.
در مورد دیگری، گزارش سازمان ملل آورده است: یک کودک شیرخواره هشت ساله -هنگامی که پنج نیروی امنیتی به مادرش زیر تهدید سلاح تجاوز کردند - به قتل رسیده است.
کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: نیمی از کسانی که با آنها مصاحبه کرده ایم گفته اند که یکی از اعضای خانواده آنها کشته شده است.
وی افزود: 52 زن از مجموع 101 زن مورد تجاوز یا خشونت جنسی از سوی نیروهای امنیتی میانمار قرار گرفته اند.
براساس این مصاحبه ها، نیروهای امنیتی یا ارتش میانمار صدها خانه، مدرسه، بازار، فروشگاه و مسجد مسلمانان روهینگا را آتش زده اند.
در گزارش سازمان ملل همچنین آمده است: شهادت ها تایید می کند که ارتش میانمار خانه ها را در زمان وجود ساکنانش در آن، به طور عمدی آتش می زند.
در موارد دیگری، گزارش سازمان ملل آورده است: ارتش مسلمانان روهینگا را مجبور کرده است که تا وارد خانه های در حال سوختن شوند.
این گزارش افزود: بسیاری از قربانیان در معرض ضرب و شتم یا تجاوز قرار گرفته اند و عاملان این جنایت ها به آنها گفته اند که "خدا چه کاری می تواند به خاطر شما انجام دهد؟ ببینید ما چه کار می توانیم بکنیم".
زید رعد الحسین کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد: قساوت علیه کودکان روهینگا قابل تحمل نیست. این چه تنفری است که باعث می شود عده ای یک کودک شیرخواره را که برای شیر مادرش گریه می کند، چاقو بزنند؟
وی افزود: از جامعه بین المللی می خواهم تا با تمام توان خود به من ملحق شود تا سران میانمار را وادار کنیم که به این عملیات ارتش پایان دهند.
در همین حال، سازمان دیده بان حقوق بشر نیز خواهان مجازات فرماندهان ارتش و پلیس میانمار شده است زیرا به نیروهای خود اجازه داده اند که به زنان و دختران مسلمانان روهینگا در این کشور تجاوز کنند.
سازمان دیده بان حقوق بشر تاکید کرده است: موارد تجاوز، تجاوز گروهی و خشونت جنسی علیه دختران کم سن و سال و زیر 13 سال را در مصاحبه با برخی از آنها ثبت و مستند سازی کرده است.
این سازمان افزوده است: مستند سازی این موارد در مصاحبه با برخی از 69 هزار مسلمان روهینگا بود که از به بنگلادش فرار کرده اند.
سازمان دیده بان حقوق بشر تاکید کرده است: خشونت جنسی به نظر نمی رسد که تصادفی و بی برنامه و براساس شرایط بوده است بلکه بخشی از آن در قالب یک حمله هماهنگ و برنامه ریزی شده علیه مسلمانان روهینگا به خاطر نژاد و و دین آنها صورت رفته است.
دیدگاه تان را بنویسید