سرویس بین الملل فردا : کره شمالی حداقل سه موشک از ساحل شرقی خود به دریای ژاپن شلیک کرده است، در حالی که آخرین پرتاب موشک بین قاره ای از سوی این کشور در 28 جولای باعث شد چندین هفته تنش های سنگینی میان کره شمالی و آمریکا ایجاد شود تا جایی که کره شمالی تهدید کرد که گوام را با موشک خواهد زد.
همان طور که در پرتاب موشکی شنبه کره شمالی این اتفاق افتاد، این کشور معمولا پرتاب موشک های بالستیک خود را زمانی انجام می دهد که آمریکا و کره جنوبی مانور نظامی مشترک دارند. برای مثال در ماه مارس زمانی که دو کشور کره جنوبی و آمریکا قصد شروع مانوری مشترک را داشتند، کیم جونگ اون بر شلیک چهار موشک اسکاد دو شخصا نظارت کرد و سال گذشته نیز کره شمالی هم زمان با مانور، موشک بالستیک زیردریایی را تست کرد. در واقع می توان گفت نگاه کره شمالی به مانورهای مشترک نظامی با کره جنوبی به دید آمادگی برای جنگ پیش دستانه است و به همین خاطر هر بار جواب مخصوص به خود را به این دو کشور می دهد. در حالی که همه مطمئن اند کره شمالی روز شنبه پرتاب داشته است، با این حال دقیقا مشخص نیست این کشور چه نوع موشکی را آزمایش نموده است. بلافاصله پس از پرتاب ارزیابی هایی از نوع موشک توسط آمریکا، ژاپن و کره جنوبی اعلام شد که برای مثال کره جنوبی موشک پرتاب شده را از نوع کوتاه برد و با فاصله 250 کیلومتری دانسته بود. پس از آن این کشور ارزیابی خود را به چند موشک شناسایی نشده اصلاح کرد.
البته پس از آن دفتر ریاست جمهوری این کشور پس از جلسه اضطراری بدون این که درباره اظهارات متناقض ستاد نیروهای نظامی این کشور اظهار نظر کند اعلام کرد که راکت های شلیک شده از سیستم پرتاب راکت KN09 پرتاب شده اند.
در حالی که کره جنوبی مشغول اصلاح ارزیابی های خود بود فرماندهی آمریکا در اقیانوس آرام اعلام کرد که کره شمالی سه موشک کوتاه برد با فاصله ده دقیقه از هم شلیک کرده است و دومین موشک پرتاب شده مدت کوتاهی پس از شلیک منفجر شده و موشک اول وسوم نیز در آسمان از کار افتاده اند. با این حال اندکی پس از این فرماندهی آمریکا اصلاحیه ای منتشر و گفته است که اولین و سومین موشک در 250 کیلومتری جایگاه پرتاب به زمین اصابت کرده اند.
همزمان با این، ژاپن نیز در ارزیابی خود از این اتفاق اعلام کرد که آنچه تست شده است احتمالا یا توپ، موشک کوتاه برد و یا موشک های MRLS بوده است. این کشور اعلام کرده بود که این موشک ها از نوعی نبوده اند که بتوانند در سرزمین های ژاپن و یا منطقه اقتصادی انحصاری فرود بیایند. با این حال فرماندهی آمریکا در پاسخ به دیپلمات می گوید که احتمالا برد موشک ها بین 300 تا 100 کیلومتر بوده است. به نظر می رسد برآوردها بر سر برد و نوع موشک های شلیک شده توسط کره شمالی نشان می دهد که سه کشور آمریکا، ژاپن و کره جنوبی هم چنان مشکلی جدی در تشخیص تحرکات موشکی دشمن شان دارند.
دیدگاه تان را بنویسید