۵ گزاره درباره پشت‌پرده انتشار خبر فاجعه میرزااولنگ

کد خبر: 712220

هیئت علمای شیعه پس از سفر به میرزااولنگ تمامی اخبار مربوط به کشتار زنان و کودکان و موضوع سلاخی و از کوه پرتاب‌کردن مردم و همچنین ربودن 40 دختر شیعه را به دور از حقیقت می‌داند و آن را کذب محض خوانده است.

۵ گزاره درباره پشت‌پرده انتشار خبر فاجعه میرزااولنگ
میرزااولنگ
سرویس بین‌الملل فردا؛ طاها ربانی:‌ هفته‌ گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه در روستای میرزااولنگ افغانستان، طالبان با هم‌دستی داعش دست به کشتار زنان و مردان و کودکان زده‌اند، بعضی از افراد را از کوه پایین انداخته‌، ۱۵۰ نفر را به اسارت برده‌ و دختران را برای بردگی جنسی فروخته‌اند.
با توجه به اینکه در این خبر تاکید شده بود طالبان با داعش در این کشتار هم‌دست بوده‌اند، تردیدهایی در اصالت این خبر به وجود آمد. طالبان از ورود داعش به افغانستان خشنود نبوده و از ابتدای ورود این گروه به افغانستان، با آن‌ها درگیری‌های شدیدی داشته و بیانیه‌های تندی علیه آن‌ها صادر کرده است.
حمیدرضا مقدم‌فر، کارشناس مسائل سیاسی و رسانه‌ای، به بررسی این مساله در خبرگزاری تسنیم پرداخته خلاصه گزارش اون بدین شرح است.
۱-منشأ این خبر بنگاه خبری انگلیسی بی.بی.سی. بوده است... موج گسترده‌ی رسانه‌ای از بی.بی.سی. تا شبکه‌های تلویزیونی امام حسین (ع) با مدیریت شیعه‌ی انگلیسی این گمان را تقویت می‌کند که در پس موضوع میرزااولنگ نوعی تلاش برای آغاز تفرقه و نفاق مذهبی است.
۲-روز گذشته، گروه پانزده‌نفره‌ای از علمای شیعه‌ی شمال افغانستان برای بررسی این موضوع راهی ولایت سرپل شدند. شیخ سلمان، مدیرجامعةالزهرا و رئیس حزب اقتدار شمال افغانستان، که در این هیئت حضور داشته، ضمن تأیید کشته‌شدن نزدیک به 40 مرد، که وظیفه دفاع از این منطقه را به عهده داشتند، تمامی اخبار مربوط به کشتار زنان و کودکان و موضوع سلاخی و از کوه پرتاب‌کردن مردم و همچنین ربودن 40 دختر شیعه را به دور از حقیقت می‌داند و آن را کذب محض خوانده است.
۳-شیعه، براساس پیش فرض خود، گروه طالبان را دشمن شماره یک خود می‌دانست و ادامه‌ی حیات این گروه را به ضرر حیات خود در افغانستان می‌پنداشت، اما چندین واکنش از سوی گروه طالبان در سال‌های اخیر خیال شیعیان را راحت و حامیان تفرقه و نزاع مذهبی در افغانستان را به‌شدت نگران می‌کرد:
آزادسازی اسرای شیعه در نزد افراد وابسته به داعش در ولایت زابل در افغانستان، پیوستن چندین فرمانده از میان مناطق شیعه‌نشین مرکز افغانستان به طالبان، انتشار بیانیه‌های متعدد توسط گروه طالبان در راستای حمایت از شیعیان، و برخوردنکردن با مردم شیعه در مناطقی که به تصرف طالبان درمی‌آمد.
۴-این امکان وجود دارد که شیعه‌ی افغانستان، که اکنون از حمایت و پشتیبانی دولت برای حفظ جان و مال و ناموس خود مأیوس و نامید شده است، برای تأمین امنیت خود از گروه طالبان افغانستان به عنوان حامی کمک بطلبد.
۵- متأسفانه، رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران، به‌دلیل شناخت‌نداشتن از شرایط کنونی افغانستان و گروه‌ها و اقوام و مذاهب این کشور و براساس نوعی حس نوع‌دوستی، وارد این جریان شدند. در موضوع میرزااولنگ، رسانه‌ها اسیر عملیات روانی رسانه‌های غربی شدند. برخورد احساسی با این موضوع باعث شد تا با دست خودمان افکار عمومی مردم را برای سال‌های دیگر در بازی رسانه‌ای غرب (بازی تفرقه و نفاق) گرفتار کنیم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت