آیا چین کره شمالی را به آمریکا خواهد فروخت؟

کد خبر: 696124

جنگنده بمب افکنهای آمریکا و کره جنوبی در جریان تمرینات نظامی مشترکی، ماکتهای ساخته شده در خاک کره جنوبی بعنوان مواضع و انبارهای دشمن فرضی مشخص شده را بمباران کردند. البته برغم این اقدامات، مقامات واشنگتن و سئول همچنان تاکید دارند که ترجیح می دهند بحران پیرامون کره شمالی از طریق مسالمت آمیز و سیاسی حل و فصل گردد.

خبرگزاری تسنیم: دولت چین همکاری‌های نظامی با کره شمالی را متوقف و همکاری‌های تجاری را نیز به حداقل رسانده، ولی هنوز نمی‌توان گفت در حمایت از سیاست آمریکا تا کجا پیش خواهد رفت.
روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» در تحلیلی نوشته است: واشنگتن اعمال فشارهای خود بر پیونگ یانگ را افزایش خواهد داد. هواپیماهای آمریکایی و کره جنوبی در جریان یک مانور نظامی مشترک تمرینات بمباران را اجرا کردند. در عین حال نمایندگی آمریکا در سازمان ملل نیز در تلاش است تا تحریمهای جدید و شدیدالحن تری علیه کره شمالی در شورای امنیت به تصویب برسانند. البته هنوز معلوم نیست که آیا چین از این تحریمها حمایت خواهد کرد؟ مقامات پکن همکاری‌های نظامی خود با کره شمالی را متوقف کرده و امکان محدودیت همکاری‌های تجاری-اقتصادی نیز در حال بررسی است. به عقیده کارشناسان، البته برغم تمایل پکن برای بهبود روابطش با واشنگتن، بعید است که کره شمالی را به آمریکا بفروشد.

جنگنده بمب افکنهای آمریکا و کره جنوبی در جریان تمرینات نظامی مشترکی، ماکتهای ساخته شده در خاک کره جنوبی بعنوان مواضع و انبارهای دشمن فرضی مشخص شده را بمباران کردند. البته برغم این اقدامات، مقامات واشنگتن و سئول همچنان تاکید دارند که ترجیح می دهند بحران پیرامون کره شمالی از طریق مسالمت آمیز و سیاسی حل و فصل گردد.

پکن مواضع خویش علیه پیونگ یانگ را تشدید کرده است

تحلیلگران در شرق آسیا و غرب بر این عقیده هستند که حل و فصل بحران کره شمالی در بسیاری از موارد به مواضع دولت چین بستگی دارد. طبق اطلاعات کاخ سفید، روسای جمهوری آمریکا و چین در دیدار خود در حاشیه نشست سران گروه جی-20 در هامبورگ بر لزوم پاسخ قاطع به آزمایش مجدد پرتاب موشک بالستیک از سوی پیونگ یانگ تاکید کردند. ضمن اینکه آنها خواستار خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره نیز شدند.

این درحالی است که دونالد ترامپ پیش از این گفته بود، از مواضع مقامات پکن ناامید شده که چرا دولت چین اقدامات بیشتری برای توقف برنامه موشکی-هسته ای کره شمالی انجام نمی دهد. در پکن بلافاصله به این اظهارات واکنش نشان داده شد و وزارت دفاع چین اعلام کرد که تماسهای متعدد با کره شمالی در زمینه نظامی تقریبا به صفر رسیده است.

رسانه های گروهی چین نیز خبر دادند که اکثر شرکتهای تجاری این کشور فعالیت خویش در کره شمالی به حداقل رسانده اند و در مقایسه با گذشته روابط تجاری زیادی با پیونگ یانگ ندارند.

واشنگتن ابتکار عمل مشترک روسیه-چین را رد کرد

"پاول کامینوف" کارشناس ارشد موسسه شرق دور آکادمی علوم روسیه در گفتگو با این روزنامه یادآور شده است که روسیه و چین ابتکارعمل مشترکی را برای حل مشکلات در شبه جزیره کره ارائه داده اند که شامل توقف آزمایشات موشکی-هسته ای کره شمالی و بطور همزمان توقف مانورهای نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی در منطقه می شود.

به عقیده وی، این پیشنهاد معقولانه ای برای تامین امنیت همه طرفین در منطقه است، ولی مشکل اینجاست که آمریکا به دنبال هدف دیگری است: در آمریکا می گویند: کسی نمی تواند سیاست خارجی را بر این کشور تحمیل کند و به همین دلیل واشنگتن از قبول پیشنهاد مسکو و پکن خودداری کرده است.

این کارشناس افزود، دولت چین هم نمی تواند وانمود کند که اقداماتش علیه کره شمالی، تصمیمی مستقل بوده و نه به خاطر اعمال فشارهای آمریکا. این مسئله کاملا واضح است. سئوال فقط اینجاست که مقامات پکن در دنباله روی از واشنگتن تا کجا پیش خواهند رفت و آیا در نتیجه اعمال فشارهای آمریکا در نهایت حاضر خواهند شد کره شمالی را بفروشند؟

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت