خبرگزاری فارس: هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای امروز در پایتخت قزاقستان آغاز و 2 روز ادامه خواهد یافت.
اگرچه نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای امروز آغاز میشود، اما مراسم اصلی آن فردا، 9 ژوئن برگزار میشود.
اجلاسی تاریخی
«یوری اوشاکوف» دستیار رئیس جمهور روسیه الحاق هند و پاکستان به سازمان همکاریهای شانگهای را یکی از رویدادهای کلیدی این اجلاس در «آستانه» عنوان کرد.
وی در اینباره گفت: گسترش این سازمان مرحله جدیدی را در فعالیت آن باز میکند و اعتبار شانگهای در امور بین المللی را افزایش میدهد.
یوشاکوف تصریح کرد: در این نشست موضوع الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای مورد بررسی قرار خواهد گرفت و این مسئله نیز باید هرچه سریع تر مورد حلوفصل قرار گیرد.
«غیرت عبدالرحماناف» وزیر امور خارجه قزاقستان نشست شانگهای در آستانه را تاریخی خوانده و گفت: اهمیت شانگهای به عنوان یکی از بزرگترین سازمانهای منطقهای بعد از الحاق هند و پاکستان به طور قابل توجهی افزایش مییابد.
وی افزود: در این نشست قرار است اسنادی به امضا برسند که اعلامیه آستانه و کنوانسیون سازمان همکاریهای شانگهای در زمینه مبارزه با تروریسم از آن جمله میباشد.
رئیس نهاد دیپلماتیک قزاقستان تصریح کرد: در مجموع قرار است در این اجلاس 11 سند مختلف به امضا برسد.
همچنین انتظار میرود که سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای وضعیت این سازمان، اهداف و چشم انداز توسعه آن را مشخص کنند.
تمرکز بر اقتصاد
سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای مسئله ایجاد مشارکت بزرگ اوراسیا را مورد بحث و تبادل نظر قرار میدهند.
چندی پیش جلسه شورای کسب و کار این سازمان با هدف تقویت ظرفیت اقتصادی و توسعه دراز مدت استراتژیکهای توسعه برگزار شده بود.
همچنین جلسهای به مناسبت گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی و سرمایه گذاری در چارچوب سازمان همکاری شانگهای تشکیل شد.
رئیس جمهور قزاقستان با حضور در این اجلاس ضمن سخنانی بر اهمیت تقویت پایههای اقتصادی سازمان شانگهای تأکید کرد.
وی در این جلسه گفت: پویایی شانگهای در حال حاضر با توسعه برنامه «جاده ابریشم جدید» که از سوی تمامی اعضا این سازمان حمایت میشود، مرتبط است.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بینالمللی بین دولتی است که در 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شهر «شانگهای» توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تأسیس شد.
در نشست این سازمان در «تاشکند» در سال 2016 میلادی نمایندگان هندوستان و پاکستان یادداشتهایی را برای عضویت ثابت در سازمان همکاری شانگهای امضا کردند و قرار است در نشست آستانه این 2 کشور به عضویت کامل این سازمان پذیرفته شوند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.
در این اجلاس ریاست سازمان همکاری شانگهای از قزاقستان به چین واگذار و نشست بعدی این سازمان در تابستان سال آینده در چین برگزار میشود.
دیدگاه تان را بنویسید