بازتاب انتخابات ایران در رسانه‌های خارجی

کد خبر: 667619

۹ روز مانده به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران، تبلیغات ۶ نامزد این انتخابات شدت بیشتری یافته و رسانه‌های خارجی نیز با توجه به اظهارات جدید آنان، تحلیل‌ها و گزارش‌های خود را ارائه می‌کنند.

ایرنا، تحلیل‌ها و گزارش‌های رسانه‌های مهم دنیا در کنار حجم انبوه شبکه‌های اجتماعی همچنان قابل توجه است که در این گزارش با عنوان سیزدهمین گزارش بازتاب انتخابات ایران در رسانه‌های خارجی، در ذیل می‌آید: **رادیو بین المللی فرانسه: رئیس جمهور روحانی صدای خود را بالا برد رادیو بین المللی فرانسه (RFI) در گزارشی درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت: «رئیس جمهوری ایران روز گذشته در گردهمایی میان هواداران خود صدای خود را بالا برد و اعلام کرد مردم به کسانی که جز اعدام و زندانی کار دیگری بلد نیستند، رای نمی‌دهند.»

دراین گزارش آمده است: «حسن روحانی درهمایشی درهمدان ازجوانان وعموم مردم این کشور دعوت کرد که به طور گسترده در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند در غیر این صورت، به گفتۀ او، 'خشونت ورزان و افراطیون' و 'کاسبان تحریم' بار دیگر قدرت را در دست می‌گیرند. وی از هر رأی دهنده خواست که در روز رأی گیری در ٢٩ اردیبهشت ماه ' ١١ نفر دیگر را به همراه خود پای صندوق‌های رأی ببرد. '»
رادیو فرانسه تصریح کرد: «حسن روحانی خطاب به جوانان ایرانی گفت: 'بدانید، که اگر در خانه بنشینید و بی تفاوت باشید، مخالفان در قدرت حتی در پیاده رو‌ها هم دیوار خواهند کشید تا زنان و مردان را از یکدیگر جدا کنند. من این افراد را به خوبی می‌شناسم و می‌دانم که قادر به انجام چنین کاری هستند چرا که پیشتر در ادارات با صدور بخشنامه هایی، زنان و مردان را از هم جدا کرده اند. ' رئیس جمهوری ایران با بلند کردن صدای خود، به افراطیون و تندرو‌ها هشدار داد که دوران آن‌ها به سر آمده است.»

این رسانه فرانسوی ادامه داد: «روحانی ابراز اطمینان کرد که مردم در انتخابات پیش رو دست رد به سینه کسانی بزنند که 'مدافعان حصر' و 'کاسبان تحریم' هستند. همچنین روحانی تاکید کرد مردم چه در انتخابات سال ۹۲ و چه در انتخابات سال ۹۴ به وضوح نشان دادند که طالب آنهایی نیستند که 'در طول ٣٨ سال گذشته جز اعدام و زندان چیز دیگری بلد نبوده اند.» درادامه گزارش رادیو بین المللی فرانسه آمده است: بر اساس نظرسنجی‌های اعلام شده در ایران، حسن روحانی بیشترین شانس را برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ایران را دارد، اما انتخابات در ایران همواره غیر قابل پیش بینی بوده است. *** المانیتور: حسن روحانی راهبردش را در رقابتهای انتخاباتی تغییر داده است

تارنمای خبری تحلیلی' المانیتور' در گزارشی نوشت: حسن روحانی رئیس جمهوری ایران راهبردش را در رقابتهای انتخاباتی تغییر داد.
به گزارش ایرنا، در این مطلب آمده است: «رئیس جمهوری میانه رو ایران که به دنبال حضور در دور دوم ریاست جمهوری اش است، رویکردش را (در زمینه فعالیت‌های تبلیغاتی) پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت تغییر داده است. روحانی در روزهای اخیر به طور بی سابقه‌ای صریح و روشن سخن گفته که این مساله امید بیشتری را به حامیان اش تزریق کرد. روحانی در این تغییر راهبردش به رقبای محافظه کار (اصولگرا) خود در انتخابات ریاست جمهوری که به دنبال کنار گذاشتن وی از قدرت هستند، حمله کرد.»
المانیتورنوشت: «از زمان آغاز کارزارهای انتخاباتی در ایران، کاندیداهای محافظه کاران (اصولگرایان) به دولت حسن روحانی حمله کرده ووی را به ناکامی در حل مشکلات مردم از جمله بیکاری متهم کرده اند. روحانی در ابتدا بر خلاف انتظار به بیشتر این انتقاد‌ها پاسخ نداد و فقط تلاش کرد برنامه‌های خود را در دور دوم تشریح کند؛ اقدامی که موجب شد حامیان رئیس جمهور فعلی خشمگین شوند. اما در روزهای اخیر حسن روحانی تاکتیک خود را تغییر داده است و به هر چالشی که از سوی محافظه کاران مطرح و ایجاد می‌شود، پاسخ می‌دهد.»
این تارنمای آمریکایی نوشت: «رئیس جمهوری ایران در سخنرانی سه روز پیش در ارومیه در شمال غرب ایران گفت: آن‌ها می‌گویند که هر کسی باید مالیاتش را بپردازد، اما هیچ کس از آن‌ها نمی‌پرسد که آیا در جایی که مدیر آنجا هستید، مالیاتش را پرداخت کرده اید؟ به نظر می‌رسد این کنایه حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و مدیریتش در آستان قدس رضوی در شهر مشهد است.»

المانیتور ادامه داد: «رئیس جمهوری فعلی ایران همچنین ازمحافظه کاران (اصولگرایان) به دلیل زیرسوال بردن آزادی بیان در دولت وی به شدت انتقاد کرد و گفت، آنهایی که در سالهای اخیر مردم را ساکت کرده وممنوعیت‌های رسانه‌ای ایجاد کرده اند، پشت این گونه شعار‌ها علیه دولت فعلی قرار دارند. حسن روحانی در سخنرانی دو روز پیش در شهر همدان نیز رقبای محافظه کارش را به تلاش برای به اجرا درآوردن تفکیک جنسیتی در خیابان‌ها متهم کرد.» ** شورای روابط خارجی آمریکا: انتخابات ریاست جمهوری ایران آزمون است/پیش بینی نامزد پیروز دراین انتخابات غیرممکن است

'ری تکیه' از اعضای ارشد مطالعات خاورمیانه در پایگاه 'شورای روابط خارجی' آمریکا با عنوان آزمون انتخابات ریاست جمهوری ایران به بررسی اوضاع و شرایط انتخابات ریاست ایران پرداخته اند.
پایگاه اینترنتی شورای روابط خارجی آمریکا افزوده است: «انتخابات ریاست جمهوری ایران با حدس و گمان‌های داغ درباره میزان محبوبیت نامزد‌ها و با ثبت نام بیش از یک هزار و ۶۰۰ داوطلب برای رقابت در آن، به اوج جشنواره‌ای خود رسید. اما با پایان یافتن مهلت ثبت نام داوطلبان، خطوط اصلی این رقابت مشخص شد.»
درمقاله منتشر شده در پایگاه اینترنتی شورای روابط خارجی آمریکا آمده است: «از سال ۲۰۰۹ جناح اصلاح طلب که بیشترین پایبندی را به نمایندگی اصول دمکراتیک و جامعه مدنی داشت، از عرصه سیاسی کشور بیرون رانده شد. رئیس جمهوری اصلاح طلب پیشین که هنوز از محبوبیت برخوردار است، به میزان زیادی توسط مقام‌ها ونهادهای حاکم ساکت و سفر وی به خارج یا انتشار تصویر وی در مطبوعات یا حضور یافتن او در مراسم رسمی، ممنوع شده است. باقی مانده ائتلاف اصلاح طلب که زمانی صحنه سیاسی ایران را تکان داد، به حمایت از حسن روحانی رئیس جمهوری کنونی محدود شده است. گرچه وی به سختی با برنامه اصلاح طلبان هماهنگی دارد، اما بسیاری از اصلاح طلبان بر این باورند که وی نسبت به بقیه رقبایش از برتری برخوردار است.»
دراین مقاله آمده است: ««انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ شامل رقابت میانه رو‌ها مرکب از مقام‌های عملگراتر است که آماده گسترش روابط بازرگانی و دیپلماتیک هستند، در برابر جناح راست خواهد بود. ناظران خارجی مانند همیشه ازنزدیک و به دقت رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری را نه فقط از نظر یافتن نشانه هایی از خواست رای دهندگان، بلکه از نظر میزان آزادی در برگزاری انتخابات پایش می‌کنند.»

ری تکیه درمقاله منتشره در پایگاه شورای روابط خارجی آمریکا نوشته است: ««مقام ریاست جمهوری در ایران گرچه تابع رهبر عالی است، اما در نظام پیچیده سیاسی این کشور از قدرت قابل ملاحظه‌ای برخوردار است. رئیس جمهوری بر نظام اداری نظارت، دیپلماسی را هدایت، بودجه را تدوین و اقتصاد را راهبری می‌کند. با توجه به این موضوع که مبارزات انتخاباتی روحانی بر دستاوردهای اقتصادی وی تاکید و از توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، دفاع می‌کند، روحانی در میان نامزدهای کنونی، در قلب صحنه سیاسی ایران جای دارد.

روحانی به صورت منطقی وقابل پذیرش ادعا می‌کند که اوضاع اقتصادی را از دولت پیشین به ارث برده که در آستانه فروپاشی قرار داشته و دستیابی به توافق و گشایش مسیر به سوی بهبود اقتصادی، ضروری بوده است.»»
دراین مقاله آمده است: «سال‌ها سوء مدیریت و فساد (مالی و اداری) به همراه تحریم‌های بین المللی تحمیل شده بر ایران به علت اجرای برنامه هسته ای، منجر به منفی شدن نرخ رشد اقتصاد، بالا رفتن میزان بیکاری و رسیدن نرخ تورم به حدود ۴۰ درصد شد. اقتصاد ایران از هنگامی که روحانی چهار سال پیش به قدرت رسید، بخشی از قدرت خود را بازیافته است. صندوق بین المللی پول (آی ام اف) در سال گذشته (۲۰۱۶) اعلان کرد که رشد واقعی میزان تولید ناخالص داخلی ایران تا ۷. ۴ درصد بوده و تورم یک رقمی شده است. بیشتر بهبود وضع اقتصادی این کشور ناشی از لغو تحریم‌های بین المللی بود که به ایران امکان داد که نفت خام بیشتری به کشورهای خارجی بفروشد و دسترسی آن به بازارهای جهانی از سرگرفته شود.»
نویسنده این مقاله افزوده است: «روحانی اغلب می‌گوید که توافق هسته‌ای به ایران امکان داد بخشی از توانایی غنی سازی داخلی را حفظ کند. وی در واقع تاکید می‌کند که این پیمان به ایران امکان گسترش این توانایی (غنی سازی) را در طول زمان می‌دهد. روحانی به ساخت سانتریفیوژهای آی آر - هشت در ایران که عملکرد آن بالاتر از روش‌های کنونی است، به عنوان یک نشانه این موضوع اشاره می‌کند که این توافق، محدودیت‌های واقعی بر برنامه پژوهش و توسعه ایران، تحمیل نکرده است. روحانی در سال ۲۰۱۳ قول داد که چرخ اقتصادی را به همراه سانتریفیوژ‌ها خواهد چرخاند و به غنی سازی اورانیوم حتی به صورت محدود، ادامه خواهد داد. وی با یادآوری این موضوع به صحنه مبارزات انتخاباتی بازگشته که به هر دوی این اهداف دست یافته است.»
پایگاه شورای روابط خارجی آمریکا در ادامه این نوشتار به بررسی وضعیت و سوابق قضایی ابراهیم رئیسی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداخته و نوشته است: «ظاهرا جناح سیاسی محافظه کار ایران درباره ابراهیم رئیسی، روحانی نه چندان بلندپایه به عنوان نامزد خود در انتخابات ریاست جمهوری، مصالحه کرده است. رئیسی گرچه ۵۶ سال دارد، اما نسبتا جوان است و ده‌ها سال از عمر کاری خود را در قوه قضائیه به عنوان دادستان کل و همچنین عضو دادگاه ویژه روحانیت سپری کرده است. رئیسی اکنونی تولیت آستان قدس رضوی را بر عهده دارد که با دارایی به ارزش حدود ۱۵ میلیارد دلار یکی از ثروتمندترین بنیادهای مذهبی خاورمیانه به شمار می‌رود.»
درادامه این گزارش با عنوان مباحثه در باره راهبری اقتصاد آمده است: هر چند سیاست خارجی تاکنون به صورت گسترده‌ای در این انتخابات مطرح نشده است، اما به نظر می‌رسد اجماعی در میان حاکمیت ایران وجود داشته باشد که سیاست درباره خاورمیانه ادامه یابد. با اینکه ایران در سوریه درگیر است و برای بازسازی عراق تلاش می‌کند، اما هیچ یک از این مسائل توسط نامزد‌ها مطرح نشده است. برجام نیز یک منبع اختلاف میان نامزد‌ها است که عمدتا بر سر ناکامی آن برای ایجاد بهبود اقتصادی است. با اینکه روحانی تاکید می‌کند که اوضاع در حال بهبود یافتن است.
شورای روابط خارجی آمریکا در این نوشتار افزوده است: «آنچه به تنش در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری می‌افزاید، نامزدی محمد باقر قالیباف شهردار تهران و ژنرال پیشین است که برای سومین بار در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کند. نگرانی جناح تندرو از این است که نامزدی وی ممکن است موجب شکاف میان آرای محافظه کاران (اصولگرایان) و منجر به کمک به روحانی شود. بعید است قالیباف از اعتماد برخوردار باشد که به نظر می‌رسد خواهان تجمیع آرای محافظه کاران (اصولگرایان) پشت سر رئیسی باشند.»
نویسنده مقاله شورای روابط خارجی آمریکا نوشته است: «با اینکه هر دوی این نامزد‌ها در حمله به پیشینه کاری روحانی متحد هستند، باید انتظار کشید و دید که آیا هر دو نفر تا هنگام رای گیری باقی خواهند ماند. محافظه کاران (اصولگرایان) می‌خواهند که پشت سر تن‌ها یک نامزد متحد شوند تا تجربه سال ۲۰۱۳ تکرار نشود که ایجاد شکاف در آرایش آن‌ها منجر به پیروزی روحانی شد. پیش بینی نامزد پیروز در این انتخابات غیر ممکن است. چرخه متمرکز و فشرده انتخاباتی و مباحثات و مناظره‌های نامزدهای ریاست جمهوری که آغاز شده است، یک نتیجه خواهد داشت.»

در ادامه این گزارش آمده است: پیش بینی اینکه چگونه رئیسی می‌تواند پیروز شود، دشوار است که با توجه به همراستایی و نزدیک بودن وی به برخی نهاد‌ها و پیشینیه وی، احتمالی مطرح است. روحانی برای پیروز شدن در این انتخابات باید پیروزی قاطعی در انتخابات به دست آورد. *** روزنامه ایتالیایی: آیا روحانی بار دیگر انتخاب خواهد شد

روزنامه «ایل جورناله» ایتالیا با اشاره به نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری در ایران نوشت: انتخابات در ایران نزدیک می‌شود و تا روز رای گیری، همه چیز امکان پذیر است.
به گزارش ایرنا، این روزنامه ایتالیایی افزود: «ایرانی‌ها تا کمتر از ۱۰ روز دیگر رئیس جمهوری جدید خود را انتخاب می‌کنند و روز ۱۹ ماه می‌برای انتخابات ریاست جمهوری پای صندوق‌های رای می‌روند. به عقیده تحلیل گران این انتخابات در لحظه‌ای پیچیده برای تمام خاورمیانه بویژه برای تهران برگزار خواهد شد، که از سویی نقش اساسی در مساله سوریه ایفا می‌کند و از سوی دیگر به سوی بدتر شدن روابط با آمریکا می‌رود.»
این روزنامه نوشت: اکنون سوالی که خیلی‌ها از خود می‌پرسند این است آیا حسن روحانی نماینده اعتدال گرایان در این رای گیری به دور دوم ریاست جمهوری دست خواهد یافت یا نه؟. رئیس جمهور کنونی در شرایط مختلفی نسبت به غرب گشایش نشان داد و برجام نمونه بسیار بارز آن است. او اکنون باید با کاندیداهای مختلف در جبهه اصولگرایان که از نظر سیاسی و مذهبی دارای قدرت ببیشتری در ایران هستند، مبارزه کند.
این روزنامه افزود: در یک طرف مردی قرار دارد که بخاطر اقدامات گشایشی خود به کشور ثبات و اعتبار بین المللی بیشتری داد و برای همین است که بخش قابل توجهی از افکار عمومی وی را یک رئیس جمهور با توان برای بهبود سیستم اقتصادی محسوب می‌کند. موضوعی که در این لحظه تاریخی خیلی به گوش می‌رسد.
روزنامه ایل جورناله ادامه داد: نگرانی بانک‌های بزرگ نسبت به مانورهای واشنگتن در خاورمیانه باعث متوقف شدن بهبود اقتصادی ایران شده است. در این چارچوب جبهه اعتدالگرا تضعیف می‌شود و رقیب اصولگرا ظهور پیدا می‌کند. نام دو کاندیدا پس از رد صلاحیت احمدی نژاد بسیار شنیده می‌شود که ابراهیم رئیسی و محمد باقر قالیباف نام دارند.
این روزنامه نوشت: «رئیسی بزرگترین نماینده جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی است، گروهی سیاسی که در پایان سال ۲۰۱۶ و با هدف جمع آوری اصولگرایان در یک تشکل، شکل گرفته است. او یک کمپین انتخاباتی سخت و تهاجمی را به جلو می‌برد. محمد قالیباف شهردار تهران از سال ۲۰۰۵ در سومین دور از نامزدی خود در ۱۲ سال اخیر است. اما ظاهرا بخاطر یک مورد فساد مربوط به واگذاری برخی اراضی شهرداری به بخش خصوصی با قیمت‌های بسیار خوب، دچار مشکل شده باشد. بخاطر همین مورد شهردار پایتخت ایران وانمود کرده بود که قصد عقب نشینی از رقابت‌ها را دارد.»
این روزنامه ایتالیایی افزود:علاوه بر قالیباف، که در نظرسنجی‌های مختلف کاندیداهای اصولگر، محبوب‌تر است، در مناظره تلویزیونی روز ۲۸ اوریل مورد حمله شدید اسحاق جهانگیری معاون رئیس جمهوری و کاندیدای اصلاح طلبان قرار گرفت و دچارمشکل شد. برخی از تحلیلگران پیش بینی می‌کردند که جهانگیری به نفع روحانی از رقابت‌ها عقب نشینی می‌کند، اما چنین چیزی اتفاق نیفتاد.

این روزنامه اضافه کرد: «در این آخرین مرحله بسیار حساس قبل از انتخابات و بویژه در روز رای گیری، همه چیز می‌تواند اتفاق بیفتد؛ بنابراین باید منتظر ماند و دید که آیا ایرانی‌ها بار دیگر روحانی را تایید می‌کنند یا اینکه به سوی جبهه اصول گرایان می‌روند که نتیجه آن منجر به پیامدهای دیپلماتیک غیر مثبت بشود.» *** اندیشکده شورای آتلانتیک: فصل انتخابات فرصتی برای انتقاد از سیاست خارجی ایران فراهم کرده است پایگاه اینترنتی شورای آتلانتیک نیز درگزارشی عنوان کرد: رقابتهای انتخاباتی در ایران فرصتی را برای مطرح کردن انتقادهای نادر از سیاست خارجی این کشور ایجاد کرده است.

دراین گزارش آمده است: غلامحسین کرباسچی شهردار سابق تهران و رئیس حزب کارگزاران سازندگی در ایران از سیاست ایران در سوریه انتقاد کرد و گفت: دولت ما باید از قدرت دیپلماتیک خود برای حل و فصل مسائل منطقه‌ای استفاده کند. پس از سخنان کرباسچی علیه وی به دلیل مطرح کردن برخی توهین‌ها به سیاست‌های ایران اعلام جرم شد. هنوز مشخص نیست که آیا قوه قضائیه در راستای اجرای این اعلام جرم گام برمی دارد و شهردار سابق تهران را به دادگاه احضار می‌کند یا خیر؟
پایگاه اینترنتی شورای آتلانتیک افزود: رسانه‌های وابسته به محافظه کاران (اصولگرایان) به شدت از کرباسچی به دلیل مطرح کردن این اظهاراتش انتقاد کردند. روزنامه کیهان که مواضع به شدت تندی نیز علیه دولت حسن روحانی داشته است، عنوان کرد:این سخنرانی کرباسچی حمله به کانون سیاست خارجی جمهوری اسلامی است. کیهان در مطلب خود عنوان کرد: این اظهارنظر کرباسچی ادامه فتنه سال ۲۰۰۹ در ایران بوده است.

درادامه این مطلب شورای آتلانتیک آمده است: «مخالفان حسن روحانی در اردوگاه محافظه کاران (اصولگرایان) در حال تلاش برای تضعیف جایگاه وی پیش از انتخابات ۲۹ اردیبهشت هستند. درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری سابق ایران، حسن روحانی را از یکی از مهمترین هم پیمانان بانفوذش محروم کرد. شاید به همین دلیل است که کرباسچی یکی از اشخاص مهم در اردوگاه عمل‌گرایان در ایران شروع به تبلیغات برای حسن روحانی کرده است. مخالفان حسن روحانی با حمله به کرباسچی در حقیقت رئیس جمهوری فعلی ایران را هدف قرار می‌دهند و امیدوارند که این اظهارات کرباسچی را به دولت حسن روحانی ربط دهند.» ***واشنگتن پست: انتقاد بی سابقه روحانی روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نوشت: «روحانی آستین بالازده و بسیار محتاطانه بابت سوء عملکرد نهاد‌ها را زیر سوال می‌برد.»

دراین مطلب به قلم 'ارین کانینگهام' آمده است: «حسن روحانی رئیس جمهور میانه روی ایران فرصت تبلیغات انتخاباتی ایران را مغتنم شمرد و در اقدامی بی سابقه در یکی از سخنرانی‌های انتخاباتی اش برخی را مورد عتاب قرار داد. روحانی که برای تبلیغات انتخاباتی اش به شهرهای مختلف سفرمی کند دراین سخنرانی‌ها رقبای انتخاباتی خودرا'افراط گرا'خطاب می‌کند و حتی مسئولانی که قدرت در قبضه آنهاست را به بازداشت رهبران اصلاح طلبان کشور متهم می‌کند.»
واشنگتن پست نوشت: «روحانی دریکی از این سخنرانی‌ها در روز دوشنبه به ابراهیم رئیسی رقیب انتخاباتی خود حمله کرد. رئیسی یک روحانی محافظه کار (اصولگرا) است و سابقا یکی از مسئولان قضایی کشور بوده است. روحانی در ادامه این انتقادهای بی سابقه به سراغ یک بنیاد خیریه هم رفت و این تشکیلات عظیم را به فرار مالیاتی متهم کرد. روحانی حتی گریزی هم به صاحب قدرتمند‌ترین و صاحب نفوذ‌ترین نهاد کشور زد و بدون آنکه از آن نام ببرد گفت که این نهاد سعی کرد به نوعی چوب لای چرخ توافق هسته‌ای بگذارد.»

درگزارش واشنگتن پست آمده است: «روحانی یقینا با شهامتی که در بیان این اظهارات بکار می‌برد می‌خواهد نشان دهد که دیگر نمی‌خواهد حداقل در تبلیغات انتخاباتی نسبت به واقعیت‌های پنهان کشور خونسرد باشد. این واضح است که روحانی در آستانه آخرین مناظره انتخاباتی با رقبایش کاملا موضع تهاجمی به خود گرفته و می‌خواهد نشان دهد که بی هیچ ملاحظه‌ای همه حقایق را تا آنجا که بتواندعنوان خواهد کرد. در این میدان مبارزه روحانی سه حریف دارد که یکی از آن‌ها روحانی محافظه کار (اصولگرا) ابراهیم رئیسی و رقیب محافظه کار (اصولگرا) شاخص دیگر هم ' محمد باقر قالیباف' شهردار تهران است.»

واشنگتن پست تصریح کرد: «در ایران اکثر روسای جمهور به راحتی دوره ریاست جمهوری شان معمولا هشت ساله بوده است. اما این بار در مورد روحانی این قضیه کمی می‌لنگد. کندی رشد اقتصادی کشورباعث شده است تا روحانی از سوی نامزدهای عوامگرا هدف هجمه انتقادی قرار گیرد. منتقدان روحانی می‌گویند که لغو تحریم‌ها اثر ملموسی در زندگی و معیشت مردم عادی کشور نداشته است.»

این روزنامه آمریکایی افزود: به یُمن توافق هسته ای، تحریم‌های بین المللی از سر ایران برداشته شده است، اما بسیاری از تحریمهای موشکی آمریکا علیه ایران همچنان باقیست. به همین علت است که مزایای توافق هسته‌ای نمودی در اقتصاد ایران نداشته است. ** رادیو بین المللی فرانسه: قالیباف و سودای بی پایان ریاست جمهوری

رادیو بین المللی فرانسه (RFI) درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران، گزارشی با عنوان «قالیباف، از فرماندهی تا سودای بی پایان ریاست جمهوری» پخش کرد.
د. این گزارش آمده است: ««سردار گازانبری این لقبی است که مخالفان محمد باقر قالیباف شهردار تهران به وی می‌گویند. همچنین منتقدان، وی را به داشتن نقش بسیار گسترده در فساد اقتصادی در شهرداری تهران، فروش بی‌رویه تراکم درپایتخت و سوء مدیریت در جریان حادثه ساختمان پلاسکو متهم می‌کنند. هوادارانش وی را نمونه 'مدیریت جهانی موفق' می‌دانند و او خود را نماینده ۹۶ درصد مردم ایران معرفی می‌کند.»»
رادیو بین المللی فرانسه ادامه داد: ورود مستقیم آقای قالیباف به عرصه فعالیت‌های سیاسی به سال ۱۳۷۸ باز می‌گردد. دو سال پس از آغاز دولت اصلاحات و در جریان ناآرامی‌های کوی دانشگاه تهران، قالیباف وجمعی از همقطارانش با ارسال نامه‌ای برای رئیس جمهور با انتفاد از رویه دولت اعلام کرند که «کاسه صبرمان به پایان رسیده است و تحمل بیش از آن را در صورت عدم رسیدگی، بر خود جایز نمی‌دانیم.» یک سال بعد و پس از استعفای هدایت لطفیان، قالیباف به فرماندهی نیروی انتظامی کشور منصوب شد.

این رسانه فرانسوی ادامه داد: آنچه دوره حضور وی در نیروی انتظامی را در خاطره شهروندان ایرانی پررنگ کرده، قضیه ناآرامی در دانشگاه‌های تهران و علامه طباطبایی در خرداد سال ۱۳۸۲ است. این نقش البته درجریان انتخابات سال ۱۳۹۲ وارد حافظه تاریخی شهروندان شد.

رادیو بین الملی فرانسه اضافه کرد: محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۸۴، لباس نظامی را از تن درآورد و برای نحستین بار کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد و با کسب آرای ۱۳ درصد شهروندان، در میان ۷ نامزد پس از هاشمی رفسنجانی و محمود احمدی‌نژاد و رئیس مجلس ششم، در جایگاه چهارم ایستاد.
این رسانه فرانسوی افزود: ««پس از ناکامی درانتخابات، شورای شهر اصولگرای تهران وی را به شهرداری پایتخت برگزید. مسئولیتی که تاکنون ادامه یافته است. با وجود اینکه آقای قالیباف و حامیانش کارنامه وی در این مقام را «درخشان» و در جهت کاهش فاصله میان «شمال» و «جنوب» (شمال و جنوبی تهران) توصیف می‌کنند، منتقدانش وی را به اجرای طرح‌های پرهزینه و کم کاربرد متهم می‌کنند. آتش‌سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو و قربانی شدن بیش از ۲۰ آتش‌نشان و شهروند عادی، در زمستان سال ۱۳۹۵ بسیاری از کاربران شبکه‌های را علیه شهردار تهران شوراند.»»

رادیو بین المللی فرانسه گزارش داد: قالیباف در سال ۱۳۹۲ برای دومین بار کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد و در حالی که اصولگرایان نتوانستند به حداقلی از وحدت دست یابند، با کسب تن‌ها ۱۶ درصد آرا رقابت را به حسن روحانی واگذار کرد. کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶، سومین قمار قدرت سردار قالیباف ۵۶ ساله است. حسن روحانی در جریان مناظرات دوره قبل در برابر سخنان رقیب اصلی خود گفته بود: «من سرهنگ نیستم، حقوقدانم». حال پس از حل موضوع هسته‌ای ایران و جامعه جهانی و در حالی که بخش‌های گسترده‌ای از جامعه ایران در انتظار لمس دستاوردهای برجام هستند، قالیباف دولت حسن روحانی را متهم به توقف همزمان «چرخ سانتریفیوژ‌ها و اقتصاد» ایران می‌کند. ***روزنامه لوموند فرانسه: «مشهد دژ مخالفان دولت» تارنمای روزنامه فرانسوی لوموند نیز با انتشار گزارشی تصویری از شهر مشهد، نوشت: «مشهد دژ مخالفان دولت است.»

تارنمای این روزنامه روز دوشنبه در توضیح تصاویر منتشر شده، آورده است: «مشهد، دومین شهرستان ایران، شهر زادگاه ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری مخالف حسن روحانی است.»

روزنامه فرانسوی لوموند نوشته است: مشهد «دژی قوی برای محافظه کاران (اصولگرایان) است، اما پیشرفت گرایی در کافه‌ها و سینما‌ها بیدار می‌شود.» *** خبرگزاری آناتولی: احتمال پیروزی میانه رو‌ها

خبرگزاری آناتولی ترکیه روز سه شنبه در مقاله تحلیلی در مورد انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت: رهبر انقلاب از هر گونه تقلب جلوگیری می‌کند و ممکن است میانه رو‌ها و یا اصلاح طلبان در انتخابات پیروز شوند.
به گزارش ایرنا، در این مقاله آمده است: «تعداد زیادی از ایرانیان انتظار دارند که حسن روحانی، رئیس جمهوری نسبتا میانه رو در انتخابات ۲۹ اردیبهشت برای دوره دوم انتخاب شود. اما ظهور ابراهیم رئیسی، کاندیدای محافظه کار (اصولگرا) نگرانی در مورد بازار نفت و توافق هسته‌ای و باز گشایی بازار ایران را دامن زده است.»
این خبرگزاری ترکیه افزود:پیروزی تندرو‌ها درانتخابات می‌تواند این جناح را درمسیررویارویی بادونالد ترمپ رئیس جمهوری آمریکا قرار دهد. در این صورت توافق هسته‌ای در معرض خطر قرار خواهد داد.
خبرگزاری آناتولی ترکیه درباره توافق هسته‌ای نوشت: برای ایجاد تعادل در اقتصاد ایران، این کشور با برداشته شدن تحریم ها، تولید نفت خودرا یک میلیون بشکه در روز افزایش داد و برنامه‌های سرمایه گذاری توسط شرکت‌های بین الملی نفت رابرای توسعه میادین‌های نفت و گازافزایش داد و مبادرت به خرید هواپیمای ساخت کشورهای غربی از جمله بوئینگ از آمریکا کرد. از دیدگاه وسیع تر، این انتخابات، تمایل به پیوستن به اقتصاد جهانی توسط روحانی که توافق هسته‌ای را به ثمر رساند در مقابل دیدگاه آن‌ها که به دنبال اقتصاد مقاومتی برای راه انداختن کسب و کار داخلی هستند، قرار داده است.
خبرگزاری آناتولی درباره ابراهیم رئیسی نوشت:رئیسی ره توشه خود را دارد، فردی ناشناخته است ودرنخستین مناظره ریاست جمهوری ضعیف بود. در مناظره اول، محمدباقر قالیباف و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری که به حمایت از رئیس خود برخاسته بود، خوش درخشیدند.

این رسانه ترکیه در ادامه گزارش خود افزود: رهبر انقلاب ایران خود را ملزم به برگزاری انتخابات سالم می‌داند و این دستورالعمل می‌تواند راه را برای پیروزی میانه رو‌ها یا اصلاح طلبان باز کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت