نهاد‌های بین المللی و نسل کشی مسلمانان در میانمار

کد خبر: 646965

اقدامات نهاد‌های بین المللی در زمینه نسل کشی مسلمانان در میانمار تصنعی و بیشتر در حد رفع تکلیف است.

خبرگزاری صدا و سیما: شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از سال ها سکوت در مقابل جنایات میانمار برضد مسلمانان روهینگیا، اقدامات ضد مسلمانان در این کشور را محکوم کرد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه به اتفاق آراء قطعنامه ای را به منظور آغاز تحقیقات بین المللی درباره کشتار گسترده، تجاوز به عنف و شکنجه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار تصویب کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، شورای حقوق بشر سازمان ملل در این قطعنامه موافقت کرد یک ماموریت حقیقت یابی بین المللی را درباره جنایات ادعا شده علیه این اقلیت مسلمان در میانمار آغاز کند.
به نظر می رسد این تصمیم گیری شورای حقوق بشر بیشتر یک اقدام رفع تلکیفی است تا اینکه احقاق حقوق مسلمان میانمار باشد. زیرا از مدت ها پیش تحقیقات و مستنداتی تصویری از سوی دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل ارائه شده است.
در گزارش ماه گذشته سازمان ملل متحد که براساس مصاحبه های انجام شده با 220 نفر از 75 هزار اقلیت روهینگیا که از ماه اکتبر سال گذشته به بنگلادش فرار کرده اند تهیه شده بود، آمده است نیروهای امنیتی میانمار مرتکب کشتار جمعی و تجاوز به عنف علیه اقلیت مسلمان روهینگیا شده اند که این جنایات را می توان جنایت علیه بشریت یا پاکسازی نژادی توصیف کرد.
در بهمن ماه سال 1395 گزارش گر ویژه سازمان ملل «یانگ هی لی» در پایان دیدار 12 روزه خود از میانمار، تشدید سرکوب مسلمانان روهینگا در این کشور را محکوم کرد و از ارتش میانمار خواست در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی عمل کند و به حقوق بشر پایبند باشد.
در حاضر حدود یک میلیون و 300 هزار مسلمان روهینگیا در میانمار زندگی می‌کنند اما دولت این کشور از دادن حق شهروندی به آنان خودداری می‌کند. همچنین، مسلمانان روهینگیا با محدودیت‌های تردد، ازدواج و استفاده از فرصت‌های اقتصادی مواجه هستند.
مسلمانان روهینگیا پس از استقلال میانمار در سال 1948 میلادی، همواره به علت سیاست‌های تبعیض آمیز دولت عمدتا بودایی میانمار، با شکنجه، بی‌توجهی و سرکوب مواجه بوده‌اند. ارتش میانمار از سال 1962 تا کنون بیش از 20 بار عملیات نظامی علیه مسلمانان روهینگیا را داشته است.
نیروهای امنیتی میانمار اقلیت مسلمان این کشور را در ایالت راخان سرکوب و جوانان مسلمان را در مکان های عمومی اعدام می کنند. ارتش میانمار ابتدای ماه جاری میلادی باردیگر سرکوب نظامی اقلیت مسلمان را در راخان در دستور کار قرار داد. سیاست خصمانه مقامات میانمار علیه مسلمان باعث شده بیش از 100 هزار روهینگیا در ایالت راخاین در غرب میانمار آواره و بی‌خانمان شوند.
سکوت سازمان ملل و سایر نهادهای صالح در قبال رسیدگی به جنایات علیه بشریت و نسل کشی در میانمار سبب شد تا ارتش میانمار به ادامه جنایات خود بر علیه مسلمانان ادامه دهد. پس از چند سال سکوت این نهادها که ظاهرا حافظ صلح و امنیت بین المللی هستند انتظار می رفت سازمان ملل با اقتدار بیشتری به این قضیه رسیدگی کند و در کنار شورای حقوق بشر و سایر نهادهای سازمان ملل نظیر؛ شورای امنیت نسبت به این مسئله ورود می کردند و از حقوق اقلیت مسلمانان میانمار، دفاع می‌نمودند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت