وزیر خارجه انگلیس: بایدن حق دارد نتانیاهو را برای توقف جنگ در غزه تحت فشار قرار دهد

کد خبر: 1284640

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه انگلیس که در واشنگتن حضور دارد اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا «به درستی بنیامین نتانیاهو [نخست وزیر اسرائیل] را تحت فشار قرار می دهد تا درگیری ها متوقف شود و ارسال کمک های بشردوستانه بیشتر شود.

وزیر خارجه انگلیس: بایدن حق دارد نتانیاهو را برای توقف جنگ در غزه تحت فشار قرار دهد

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه  انگلیس که در واشنگتن حضور دارد اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا «به درستی بنیامین نتانیاهو [نخست وزیر اسرائیل] را تحت فشار قرار می دهد تا درگیری ها متوقف شود و ارسال کمک های بشردوستانه بیشتر شود.

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه  انگلیس که در واشنگتن حضور دارد اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا «به درستی بنیامین نتانیاهو [نخست وزیر اسرائیل] را تحت فشار قرار می دهد تا درگیری ها متوقف شود و ارسال کمک های بشردوستانه بیشتر شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کامرون روز چهارشنبه به وقت محلی در مصاحبه با سی ان ان گفت که با نظر بایدن مبنی بر اینکه به یک آتش بس موقت نیاز است, موافق است.

این اظهارات پس از آن منتشر می شود که بایدن در مصاحبه‌ای در روز سه‌شنبه، یکی از تندترین انتقادات خود را درباره جنگ اسرائیل در غزه ارائه کرد و رویکرد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در قبال این درگیری را یک «اشتباه» توصیف کرد و خواستار توقف درگیری‌ها شد.

کامرون گفت: «او به درستی به نتانیاهو فشار می‌آورد، زیرا من بارها گفته‌ام که برای ارسال کمک‌ها و آزادی گروگان‌ها به توقف موقت در جنگ نیاز داریم.»

وی افزود: این امر از مدت ها قبل موضع انگلیس بوده است.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا شامگاه سه‌شنبه (به وقت محلی) در اظهاراتی با بیان اینکه با رویکرد بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در غزه مخالف است، تاکید کرد: سیاست (رژیم) اسرائیل در غزه شکست خورده است.

بایدن با انتقاد شدید از حمله رژیم صهیونیستی به کاروان‌های امدادی در نوار غزه، اظهار کرد: حمله به کاروان کمک‌های امدادی واقعاً غیرقابل توجیه و فضاحت‌بار است.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی باید فوراً آتش‌بس را بپذیرد، تاکید کرد: هیچ بهانه‌ای برای ایجاد مانع از سوی تل‌آویو برای ارسال کمک‌های بشردوستانه از جمله نیازهای پزشکی و غذایی به مردم غزه قابل پذیرش نیست و این کار باید بلافاصله آغاز شود.

بایدن همچنین با اشاره به اینکه با مقام‌های تمام کشورهای منطقه از عربستان سعودی گرفته تا اردن و مصر در این مورد گفت وگو کرده و همه آنها آماده انتقال کمک‌های بشردوستانه از جمله تجهیزات و داروهای پزشکی و مواد غذایی به غزه هستند، گفت: انتقال این کمک‌ها به غزه باید هم‌اکنون آغاز شود و تا ۶ یا هشت هفته آینده نیز ادامه یابد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام  ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

 عملیات طوفان الاقصی که پس از سالها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. این جنگ تاکنون منجر به شهادت بیش از ۳۳۰۰۰ فلسطینی شده و تقریباً تمام جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه را آواره کرده است؛ رویدادهایی که منجر به طرح موضوع نسل کشی فلسطینی ها شده است اما اسرائیل آن را رد می کند.

 پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه‌ ۲۷۲۸ را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان ( از زمان تصویب قطعنامه)  آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.

قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل تصمیم دولت بایدن مبنی بر عدم استفاده از حق وتوی خود به تصویب رسید. آمریکا پیش‌تر سه قطعنامه آتش‌بس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب، بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید. این قطعنامه را ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت تنطیم کرده بودند.

این قطعنامه خواستار اجرای آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده و گفته است: آتش بس فوری در ماه رمضان توسط همه طرف ها رعایت شود که منجر به آتش بس پایدار می شود.

این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها و تضمین دسترسی بشردوستانه برای رفع نیازهای پزشکی و سایر نیازهای بشردوستانه آنها شده است و از طرفین می خواهد به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی در رابطه با تمام افراد بازداشتی، عمل کنند./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت