آمار تجارت خارجی کشور در دو ماه امسال

کد خبر: 1294299

بر اساس اعلام رئیس کل گمرک، حجم تجارت خارجی کشور در دو ماه امسال به ۲۵.۳ میلیارد دلار رسید.

آمار تجارت خارجی کشور در دو ماه امسال

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران از افزایش ۴ درصدی صادرات غیر نفتی کشور در سال جاری خبر داد و گفت: آلمان، هلند و سوئیس در فهرست کشورهای عمده طرف معامله واردات قرار دارند. 

میزان صادرات غیر نفتی کشور در دو ماه امسال با افزایش ۳.۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۸ میلیارد دلار رسیده است.

محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: میزان وزنی صادرات غیرنفتی در دو ماهه امسال ۲۳.۵‌‌ میلیون تن بوده که افزایش ۸.۵‌‌ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار بوده است.

رضوانی‌فر افزود: میزان صادرات کشور با احتساب نفت خام و نفت کوره، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی ۱۶.۲ میلیارد دلار بوده است.

وی ارزش تجارت خارجی کشور (مجموع واردات و صادرات) در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۳ را ۲۵  میلیارد و ۲۸۰ میلیون دلار اعلام کرد.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران گفت: در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۳، با احتساب صادرات نفت خام و نفت کوره (اعلام شده توسط وزارت نفت) و خدمات فنی و مهندسی، شاهد ۷.۱۳ میلیارد دلار مازاد تجارت خارجی و بدون احتساب صادرات نفت خام و نفت کوره، خدمات فنی و مهندسی، حدود یک میلیارد دلار کسری تجارت خارجی بوده‌ایم.

به گفته وی در دو ماهه امسال ۸.۳‌‌ میلیون تن محصولات پتروشیمی به ارزش ۳.۵‌‌ میلیارد دلار صادر شده است که با افزایش ۴.۵ درصدی در وزن و ۸ درصدی در ارزش روبرو بوده است.

رضوانی‌فر اظهار داشت: سه قلم عمده کالا‌های صادراتی در دو ماهه نخست سال جاری، به پروپان مایع شده با ۵۵۹ میلیون دلار، گاز طبیعی مایع شده با ۵۵۳ میلیون دلار و متانول با حدود ۳۹۵ میلیون دلار اختصاص داشت.

وی با اشاره به اینکه در بین ده قلم عمده کالا‌های صادراتی، بیشترین رشد ارزشی به گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی شکل مایع شده با ۱۱۰ درصد، میله­‌های آهنی یا فولادی با ۲۴ درصد و اوره با ۱۴ ‌‌درصد افزایش اختصاص داشت در خصوص کالاهایی که در بین ده قلم عمده کالا‌های صادراتی، دارای بیشترین کاهش در ارزش بودند، بیان‌ کرد: سنگ آهن بهم فشرده شده و کنسانتره­‌های آن با ۲۳ درصد، شمش از آهن و فولاد با ۲۳ درصد و بوتان مایع شده با ۱۸.۵ ‌‌درصد کاهش، بیشترین کاهش در ارزش را داشته‌اند.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی از ۳۵۸ دلار در دو ماهه نخست سال گذشته به ۳۴۲ دلار در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۳ رسیده، که  کاهش ۴ ‌‌درصدی داشته است.

وی در مورد بزرگترین مقاصد صادراتی کشور در دو ماهه سال جاری افزود: در این مدت چین با ۲.۲ میلیارد دلار، عراق ۱.۶ میلیارد دلار، امارات متحده عربی یک میلیارد دلار، ترکیه با ۷۲۹ میلیون دلار، پاکستان ۳۸۳ میلیون دلار، افغانستان ۳۵۱ میلیون دلار و هند با ۳۰۲ میلیون دلار، ۷ کشور عمده مقصد صادراتی ایران بودند.

به گفته وی در دو ماه امسال ۸۱ درصد از وزن و ۸۳ درصد از کل ارزش صادرات غیر نفتی کشور به ۷ کشور فوق‌الذکر صادر شده است.

رضوانی‌فر در باره میزان واردات در دو ماهه سال جاری می افزاید: در این مدت ۵ میلیون و ۸۴۸ هزار تن کالا به ارزش ۹.۱ میلیارد دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزنی ۱۳ درصد و از حیث ارزش ۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

به گفته وی، ۳ قلم عمده کالا‌های وارداتی در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۳، ذرت دامی با ۶۴۵ میلیون دلار، طلا به اشکال خام با ۳۳۰ میلیون دلار و کنجاله سویا با ۳۲۶ میلیون دلار بوده است.

در بین ده قلم عمده کالا‌های وارداتی، بیشترین افزایش به لحاظ ارزش، به کنجاله سویا با رشدی ۶۵۲ درصدی، شکر با رشد ۵۹۷ ‌‌درصدی و طلا به اشکال خام با رشدی ۳۱۸ ‌‌درصدی اختصاص داشت.

به گفته وی، در بین ده قلم عمده کالا‌های وارداتی، بیشترین کاهش به لحاظ ارزش دلاری، مربوط به برنج با ۱۱ درصد کاهش، دانه سویا با ۱۰.۷ درصد کاهش و ذرت دامی با ۶ درصد کاهش بوده است.

رضوانی فر گفت: متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱۵۵۲ دلار بوده که نسبت به رقم ۱۶۱۰ دلار در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۲، ۳.۶ ‌‌درصد کاهش نشان می دهد.

وی در مورد ۷ کشور عمده طرف معامله واردات با ایران در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳، اظهار داشت: در این مدت امارات متحده عربی با ۲.۷ میلیارد دلار، چین با ۲.۶ میلیارد دلار، ترکیه با ۱.۱ میلیارد دلار، آلمان با ۳۲۸ میلیون دلار، هند با ۲۴۹ میلیون دلار، سوئیس با ۱۹۴ میلیون دلار و هلند با ۱۹۳ میلیون دلار ۷ کشور عمده طرف معامله واردات با ایران بودند./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت