اعتراض قابل تامل فارس به توقیف برنامه فردوسی پور و صحت
جناب ساترا ، بی تدبیری کرده ای!
آیا سوءتدبیر این نهاد، نظارت بیطرفانه را به حاشیه برده است؟
خبرگزاری فارس در مطلبی نوشته است : محمدجواد شکوری مقدم مدیرعامل صبا ایده از توقیف پخش زنده مسابقات فوتبال با صدای عادل فردوسیپور خبر داد. صبا ایده مالک آپارات است که چند هفتهای است گزارش مسابقات فوتبال را با صدای عادل فردوسیپور آغاز کرده بود.
اما توقیف برنامه عادل فردوسیپور هیچگاه پس از برنامههای ضد ارزش با میهمانان بی حجاب یا کلمات و آیتمهای غیرفرهنگی رخ نداده بود.
چند روز قبل هم برنامه اینترنتی «اکنون» سروش صحت در اولین قسمت و پس از مصاحبه با علیرضا قربانی و پس از نام بردن از برنامه «کتاب باز» تلویزیون توقیف شد.
صحبتهای وطنپرستانه علیرضا قربانی در این برنامه با بازخوردهای مثبت زیادی در فضای مجازی مواجه شد.
از سوی دیگر بیتوجهی ساترا به محتواهای خشن یا مبتذل در سریالهای مختلف یا برنامههایی مانند جوکر واکنشهلی زیادی را در پی داشته است تا جایی که بسیاری معتقدند ساترا در سالهای اخیر در برخورد با محتواهای مبتذل و ضد فرهنگ ایرانی تقریبا هیچ اقدامی انجام نداده است.
باید باقی نهادها یاری کنند
جبلی رئیس سازمان صدا و سیما به خبرنگار فارس گفته بود که ساترا تنها اعلام کننده جرم است و باید باقی نهادها همراهی کنند. اما سرعت عمل ساترا و نحوه ابلاغ و برخورد در ماجراهای اخیر که به زعم آنها مخاطب یا برند صداوسیما را متضرر کرده، متفاوت بوده است.
این تضاد رفتاری، تصویری دوگانه از ساترا به نمایش گذاشته است. تا جایی که واکنشهای انتقادی بسیاری را از سوی نمایندگان مجلس، فعالان فرهنگی و حتی برخی مقامات اجرایی به همراه داشته است.
احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی معتقد است: «عدم شهامت مسئولین در ساترا اجازه نداده در اعمال قدرت نظارتی خود وظایفشان را بهدرستی انجام دهند.» شهامتی که ظاهرا در برخورد سلیقهای با هر آنکه مخاطب صدا و سیما را تهدید کند بروز پیدا میکند.
در چنین شرایطی که برخی تلاش می کنند علت این تصمیم ها را به رقابت صداوسیما با پلتفرم ها نسبت دهند و اینگونه وانمود کنند که ساترا بهجای ایفای نقش نظارتی بیطرفانه، در حال استفاده از اختیارات خود برای محدود کردن رقبای سازمان صدا و سیما است، مسئولین ساترا با سوء تدبیر کاملا سکوت کرده و حاضر نیستند توضیحات شفافی به مردم ارائه دهند و البته تلاش می کنند در جلسات غیر رسانه ای، منتقدین را همراه کنند!
متخصصان حوزه تنظیمگری معتقدند برای رفع این معضل، لازم است که ساختار فعلی نظارت بر شبکه نمایش خانگی با ارائه اساسنامهای مستقل، مشخص و جامع عمل کند و هدف اصلی آن، حفظ منافع عمومی و ارتقای کیفیت محتوا باشد. تنها در این صورت میتوان از رشد سالم و توسعه این صنعت اطمینان حاصل کرد.
دیدگاه تان را بنویسید