وام بازنشستگان | وام بازنشستگان جدید
واریز وام بازنشستگان ۳۰ میلیون تومانی برای بازنشستگان کشور از ساعاتی دیگر | دور جدید ثبت نام وام بازنشستگان آغاز شد
یک بازنشسته برای دریافت ۳۰ میلیون تومان باید شش ماه، یک سال یا حتی بیشتر منتظر بماند و در نهایت پاسخ میگیرد که متأسفانه نامش در قرعهکشی انتخاب نشده است. در حالی که فردی به نام عشقی ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه میگیرد و آقازادهها و افراد خاص نیز به راحتی وام بازنشستگان کلان دریافت میکنند و هیچگاه آن را بازپرداخت نمیکنند، تنها نامشان در فهرست بدهکاران بزرگ بانکی ثبت میشود! این وضعیت نشاندهنده نابرابری و اوج بیعدالتی و بیانصافی است.
در روزهای اخیر، وام بازنشستگان مدیران بورس، دل بسیاری را به درد آورد. دریافت یک وام ۱۰۰ میلیون تومانی به مراتب دشوارتر از عبور از هفتخوان رستم شده است.
اخیراً قوانین و مقررات جدیدی بر روند اعطای تسهیلات به عموم مردم – نه افراد خاص و مدیران و آقازادهها – حاکم شده که عملاً متقاضیان را از دریافت تسهیلات ناامید میکند. نیاز به داشتن چک صیادی، ارائه ضامنی که هم رسمی باشد و هم چک داشته باشد، سفته و ضمانت و... همه این موارد، دریافت وام را به امری غیرممکن تبدیل کرده است. این مشکلات برای کارگران و بازنشستگانی که پس از سی سال تلاش اکنون به خاطر عروسی فرزند، بیماری همسر یا خودشان به دنبال وام ۳۰ میلیون تومانی از صندوق تامین اجتماعی هستند، به شدت بیشتر است و فشار زیادی به آنها وارد میکند.
خیلیها خیلی ساده وام میگیرند از جمله عشقی و مدیران بورس و همینطور نمایندگان محترم مجلس؛ اما بازنشستهای داریم که همسرش سرطان دارد و قریبِ یکسالِ تمام است در نوبت وام ۳۰ میلیون تومانی منتظر ایستاده؛ بارها در قرعه کشی رد شده! و بیش از ده بار به کانون بازنشستگان مراجعه کرده اما ناکام مانده. دریغ که این حجم از تسهیلات قرضالحسنه کلان و ابرکلان به خواص داده میشود اما کارگر زحمتکشی که بازنشسته میشود، ۳۰ میلیون تومان هم نمیتواند وام بگیرد و خرج بیماری همسرش کند.
این تبعیضها و بخششها که ظاهراً تمامی ندارد، داغ دل مردم و کارگران را تازه نگه داشته است. «وام میلیاردی مدیران بورس» فقط یک نمونه از این حاتمبخشیهاست که در روزهای ابتدای کار دولت جدید، به صدر اخبار آمد.
عشقی که در تاریخ ۲۱ مهر ۱۴۰۰ با رای اکثریت اعضای شورای عالی بورس به عنوان رییس سازمان بورس و اوراق بهادار انتخاب شده بود، در ۱۷ شهریورماه ۱۴۰۳ از مدیریت سازمان بورس کناره گیری کرد. عشقی در شرایطی به پایان مدیریت در بازار سرمایه رسید که در روزهای اخیر انتشار نامه سازمان بازرسی به وزیر اقتصاد مبنی بر پرداخت وام ۱۰.۵ میلیارد تومانی به مدیران سازمان بورس با نرخ کارمزد ۴ درصد، حاشیههای بسیاری را برای او رقم زده بود. در این نامه آمده بود «سال جاری (در دوره زمانی تغییر دولت) در مجموع مبلغی حدود ۱۰۵ میلیارد ریال تسهیلات با نرخ کارمزد ۴ درصد، دوره بازپرداخت ۱۰ ساله، از محل منابع داخلی سازمان بورس و اوراق بهادار آنهم در ازای دریافت تضمین به صورت چک معادل مبله تسهیلات، به اعضای هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار پرداخت شده است». سهم عشقی از این بذل و بخشش، یک وام قرضالحسنهی بیش از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی بود.
این تسهیلاتِ رایگان و خیلی ساده برای خواصِ بورسی، صدای خیلیها را درآورد، هرچند در روزهای میانی شهریورماه، رییس سازمان بورس با بیان اینکه پرداخت وام به اعضای هیات مدیره بورس براساس مصوبه شورای عالی انجام شده و پرداخت این وامها قانونی و لازم بوده، گفت: این مصوبه صرفا نه برای اعضای هیات مدیره بلکه برای کلیه کارکنان سازمان بورس است!
دیدگاه تان را بنویسید