نهضت ملی مسکن | نهضت ملی مسکن امروز
خبر خوش دولت درباره نهضت ملی مسکن در 14 مرداد | سوپرایز داغ و تابستانه پزشکیان برای مستاجران علنی شد + جزییات
رئیس انجمن انبوهسازان تهران اظهار کرد: "بانکها تسهیلات نهضت ملی مسکن را مسدود کردهاند." او افزود: "ما یک طرح برد-برد برای این اقدام به وزارت راه و شهرسازی ارائه دادهایم، اما در حال حاضر موانع مالی تأمین منابع برای این طرح، یکی از مسائل صنعتی و مهم است."
در جلسه تخصصی کنسرسیومهای فناور دانشبنیان صنعتیسازی مسکن، ایرج رهبر به این نکته پرداخت که یکی از مشکلات اساسی نهضت ملی مسکن، تأمین منابع مالی است. او اظهار کرد: "انبوهسازان به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد دادهاند که برای رفع مشکلات مالی، نباید به بانکها وابسته باشیم. به جای آن، منابع مالی را به بخش خصوصی و انبوهسازان واگذار کنیم."
وی ادامه داد: ما به لحاظ فنی و مالی میتوانیم با یک برنامه برد-برد پروژههای نهضت ملی مسکن را پیش ببریم.
وی با یادآوری اینکه بانک مسکن با پروژههای مسکن مهر ارتقا یافت، اما آنها میگویند -با این طرح- بدبخت شدیم به وضعیت تامین مابع مالی نهضت ملی مسکن اشاره و تصریح کرد: متاسفانه تسهیلات این طرح قفل شده است. در حالی که پروژهها پیشرفت ۵۰، ۶۰، ۷۰ و ۹۰ درصدی دارند، اما بانک میگوید دیگر منابع نداریم.
رئیس هیئت مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران با تاکید بر اینکه بانک پرداخت تسهیلات را متوقف کرده است، گفت: بهانه بانک این است که ۴ متقاضی در یک پروژه برای فوش اقساطی مراجعه نکرده و به همین دلیل حساب انبوهسازان را مسدود میکنند!
رهبر بیان کرد: معتقدیم باید یک جایگزین برای کسی که واحد مسکونی را فروش اقساطی نکرده، معرفی شود. چرا باید حساب انبوهسازان و پیمانکاران که هیچ دخل و تصرفی در این فرآیند ندارند، مسدود شود؟
همچنین در این نشست سید جواد سادات دبیر ستاد توسعه اقتصادی دانشبنیان عمران و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه فعالیت ستاد توسعه اقتصادی دانش بنیان عمران و ساختمان کمک به بازارسازی شرکتهای دانشبنیانی است که در حوزه عمران، ساختمان و زیرساخت وجود دارند و فعالیت میکنند. با آغاز به کار دولت سیزدهم نیز طرح نهضت ملی مسکن در برنامه قرار گرفت و این ابرپروژه هماکنون در سراسر کشور در حال اجراست که بخشی از این پروژهها با کمک شرکتهای دانش بنیان انجام شده و یا در حال انجام است.
ساخت-نهضت-ملی
دبیر ستاد توسعه اقتصادی دانش بنیان عمران و ساختمان ادامه داد: امروز بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکن در سراسر کشور در حال اجراست که بازار مناسبی برای حضور دانشبنیانها در کشور است. همچنین با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی از ساخت مسکن در شهرهای جدید در حال انجام است، با تفاهمنامه امروز، تلاش میشود این کنسرسیومهای فناور و دانش بنیان صنعتیسازی مسکن، که تعداد ۱۱ نمونه از آنها تا کنون تشکیل شده و حدود ۸۰ شرکت دانش بنیان در این کنسرسیومها حضور دارند، به پروژهها متصل شوند. ظرفیت دانش بنیانها ظرفیت مناسبی است که وارد پروژههای مشارکتی و پروژههای تولید مسکن نهضت ملی مسکن خواهند شد.
سادات یکی از محورهای امضای این تفاهمنامه را ایجاد فنبازارهای حوزه عمران و ساختمان برشمرد و گفت: در شهرهای جدید علاوه بر پروژههای انبوه سازی ساخت مسکن به شکل خودمالکی نیز در حال انجام است که با تفاهم امروز و تشکیل این فنبازارها، به شکل حضوری محصولات و خدمات شرکتهای دانش بنیان به مردم عرضه خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید