همسان سازی حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان در روز شنبه
خبر فوری امروز از همسان سازی حقوق بازنشستگان | شارژ 5 میلیونی حساب بازنشستگان در این تاریخ
مشخص نیست که آیا یک میلیون تومان علی الحساب در تیرماه برای همسان سازی حقوق بازنشستگان واریز میشود یا آنها هم باید فعلاً منتظر بمانند.
چندی پیش بود که داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: پس از تصویب آییننامه اجرایی همسان سازی حقوق بازنشستگان در هیات دولت، اجرای آن آغاز خواهد شد.
مستمری تیرماه بازنشستگان تامین اجتماعی با چند روز تاخیر در حال وایز شدن است؛ ظاهراً حقوق بازنشستگانی که نام خانوادگیشان با «ب» آغاز میشود، به جای بیست و یکم ماه، در روز ۲۸ واریز شده است.
با این حال، مسئله مهم دیگر، عدم واریز یک میلیون تومان علی الحساب متناسبسازی است که ظاهراً قرار بود تا زمان صدور احکام متناسبسازی و اجرایی شدن آن، هر ماه به حساب همه بازنشستگان واریز شود. قبل از انتخابات دور دوم ریاست جمهوری، سه میلیون تومان به عنوان علی الحسابِ سه ماه اول سال به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد، اما در تیرماه علیرغم انتظار بازنشستگان، دیگری خبری از پرداخت نشد.
ایلنا نوشت: مروتی، بازنشسته کارگری، با انتقاد از عدم واریز علی الحساب متناسبسازی گفت: چرا مشخص نمیکنند احکام متناسبسازی چه زمانی صادر میشود؛ مگر قرار نبود از اول فرودین برای همه بازنشستگان کشور اجرایی شود؟
او اضافه میکند: حداقل این یک میلیون تومان را به حساب بازنشستگان میریختند تا کمی از بار اهمال و کوتاهیشان کم شود.
بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، ۲۷ تیرماه اعلام کرد: «مشکل ایجاد شده در متن متناسبسازی حقوق بازنشستگان در قانون برنامهی هفتم پیشرفت و همچنین نتیجتاً در آییننامهی اجرایی آن این است که «حداقلبگیران» از متناسبسازی محروم شدند و از آنجا که سیاست دولت در افزایش حقوق و عادلانهسازی آن، توجه به حداقلبگیران بوده است، لذا به همین منظور با اضافه کردن آنان به متن قانون لایحهای نیز با دو فوریت در دولت تهیه و به تصویب رسیده تا جهت تبدیل به قانون تقدیم مجلس شورای اسلامی شود».
به این ترتیب، مشخص نیست که آیا یک میلیون تومان علی الحساب در تیرماه برای بازنشستگان کشوری و لشگری واریز میشود یا آنها هم باید فعلاً منتظر بمانند. محمدسعید بهوندی، فرهنگی بازنشسته، در این رابطه میگوید: ظاهراً تا این لایحه جدید ارسالی دولت در مجلس تصویب نشود، قرار نیست احکام متناسبسازی صادر شود.
او تاکید میکند: امیدواریم نمایندگان مجلس دوازدهم لایحه دولت را با فوریت به تصویب برسانند تا حداقل در مردادماه احکام متناسب سازی بازنشستگان صادر و معوقات آن پرداخت شود. این انتظار زیادی نیست. ما چهار ماه است در انتظار صدور احکام و اجرای قانون هستیم.
سیدصولت مرتضوی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مرکز آمار ایران شاخص های اشتغال را در بهار سال جاری اعلام کرده که بر این اساس رکوردشکنی کاهش نرخ بیکاری در فصل بهار صورت گرفته است و نرخ بیکاری به ۷.۷ درصد رسیده است. بانک جهانی این نرخ را ۶.۶ درصد اعلام کرده است.
جزئیات جدید از اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان
وی ادامه داد: پنج دهم درصد نرخ بیکاری فارغالتحصیلان کاهش یافته است. جمعیت شاغل افزایش یافته و جمعیت بیکار کاهش یافته و میزان بیکاری جوانان نیز کاهش یافته است. همچنین نرخ بیکاری در ۱۹ استان کاهش یافته و در ۲۶ استان، نرخ بیکاری تک رقمی شده است. هدف گذاری ما در دولت سیزدهم این بود که تا پایان سال نرخ بیکاری را زیر ۷ درصد بیاوریم.
وزیر کار خاطرنشان کرد: ثبات اقتصادی، دیپلملاسی فعال، علاقمندی مردم به سرمایه گذاری به جای سفته بازی و سوداگری در بازار و هدایت نقدینگی به سمت تولید از عوامل کاهش بیکاری بود.
مرتضوی همچنین گفت: بر اساس اعلام مراکز رسمی داخلی و خارجی، شش میلیون نفر از کسانی که دچار فقر شدید بودند، کاهش یافته است که بانک جهانی بر این آمار صحه گذاشته است.
کاهش ضریب جینی آغاز شده است. ضریب پشتیبانی صندوق های بازنشستگی مخصوص در تامین اجتماعی رو به افزایش است. با کمترین دغدغه در سازمان تامین اجتماعی، حقوق بازنشستگان در موعدد مقرر پرداخت می شود. به صورت علی الحساب همسان سازی حقوق بازنشستگان هم اجرا شد.
۳۶۰ هزار میلیارد تومان در طول دولت سیزدهم از مطالبات صندوق تامین اجتماعی اخذ شده است و حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات سایر صندوق ها هم اخذ شده است که این یک رکورد تاریخی در پرداخت دیون دولت به صندوق هاست. سهام به روزی هم واگذار شده که هر زمان می توان آن را به نقدینگی تبدیل کرد.
مرتضوی در پایان گفت: نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق ها که به انحا مختلف در تصرف دیگران بود، آزاد شد. یکی از موسسات کارگری در ادوار گذشته تعداد قابل توجهی از املاک، صندق ها و وزارت کار را تصرف کرده بود که چند قطعه آن با پیگیری قضایی برگشته است از جمله یک قطعه ۱۱ هزار متری در زعفرانیه تهران که حکم بدوی گرفته ایم.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان، مهاجرت بیمه پردازان سایر استان ها به گیلان و سالمندی استان را موجب افزایش آمار مستمری بگیران دانست و بیان کرد: شاهد بازنشستگیهای پیش از موعد به ویژه در مشاغل سخت و زیانآور هستیم که بر آمارها اثرگذار بوده است.
کیوان مرتضوی در گفت وگو با ایسنا، یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت استان گیلان را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی دانست و اظهار کرد: ۵۵ درصد جمعیت استان تحت پوشش این بیمه هستند و از تعهدات بلندمدت (انواع مستمری شامل بازنشسته، از کار افتاده، بازمانده) و کوتاه مدت (بیمه بیکاری، غرامت دستمزد و هزینه های درمان و...) آن استفاده میکنند.
وی تعداد بیمه شدگان استان گیلان را ۵۰۴ هزار نفر دانست و افزود: از این تعداد، ۲۹۰ هزار نفر بیمه اجباری دارند و مشمول قانون کار هستند.
دیدگاه تان را بنویسید