محمدحسن آصفری در گفت‌وگو با «فردا»:

جولانی به سرنوشت بن‌لادن و ابوبکر بغدادی دچار می‌شود

کد خبر: 1331815

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: من تحرکات اخیر در سوریه را در ادامه آتش‌افروزی‌های اسرائیل در منطقه می‌دانم و جولانی، رهبر تحریر شام هم نیروی مستقیم آمریکایی‌هاست.

جولانی به سرنوشت بن‌لادن و ابوبکر بغدادی دچار می‌شود

گروه سیاست سایت فردا: پیشروی تروریست‌ها در سوریه باعث شده است که این پرسش به وجود آید که آیا تحرکات اخیر در این کشور ادامه برنامه‌های منطقه‌ای آمریکا و رژیم صهیونیستی است؟

محمدحسن آصفری، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «من باور دارم اقداماتی که صهیونیست‌ها در آتش‌بس لبنان انجام دادند، با برنامه بوده است. آنها دنبال فرصتی می‌گشتند تا به سوریه ضربه‌ای جدی وارد کنند. من تحرکات اخیر در سوریه را در ادامه آتش‌افروزی‌های اسرائیل در منطقه می‌دانم و جولانی، رهبر تحریر شام هم نیروی مستقیم آمریکایی‌هاست؛ همان‌طور که اسامه بن‌لادن و ابوبکر بغدادی هم نیروی آمریکا بودند و دیدیم که چه طور آنها را حذف کرد. پرسش این است که چرا بن‌لادن یا بغدادی دستگیر نشدند؟ پاسخ آن است که آمریکا از اطلاعات آنها می‌ترسید و وقتی برایش مهره سوخته شدند، حذفشان کرد. جولانی هم به سرنوشت همان‌ها دچار می‌شود و وقتی کارکردش برای آمریکا تمام شود حذف خواهد شد».

او ادامه داد: «امروز سؤال این است که چرا تحریر شام و داعش که ادعای اسلام دارند هیچ موضعی علیه رژیم صهیونیستی که در حق مسلمانان غزه و لبنان نسل‌کشی می‌کند، موضعی نمی‌گیرند؟ یا چرا نتانیاهو در بیمارستان باید به ملاقات داعشی‌ها برود؟ پاسخ روشن است زیرا این گروه‌های تکفیری-ترویستی عامل دست اسرائیل و آمریکا هستند و دنبال ناآرام‌کردن منطقه‌اند».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «ایران تا زمانی که دولت سوریه به طور رسمی نخواهد نمی‌تواند ورود نظامی کند. تا امروز درخواستی رسمی از سوی بشار اسد از ایران نشده است اما ایران به طور طبیعی حامایت کامل از دولت مستقر سوریه دارد و خواهد داشت. پشت این قضایا ترکیه هم هست. اردوغان باید بداند تاریخ عثمانی‌گری به پایان رسیده است و او نمی‌تواند به هدفش یعنی تجزیه سوریه و الحاق بخشی از این کشور به ترکیه برسد».

آصفری در پایان گفت: «بشار اسد نتوانست به کشور ثبات بدهد زیرا دخالت‌های خارجیِ ترکیه، اسرائیل و بعضی از کشورهای عربی اجازه ندادند. البته که بشار اسد نتوانست مانند پدرش، حافظ اسد، در سوریه اتحادی کامل به وجود آورد. او باید اختیار انتخاب‌کردن را به مردم خود می‌داد. از طرفی گرچه بشار اسد مورد حمایت ایران است اما اشتباهات استراتژیکی هم داشت؛ مشخصا این اواخر که در بعضی موارد جای دوست و دشمن را اشتباه می‌گرفت و به بعضی از کشورهای عربی اعتمادهای بی‌دلیلی پیدا کرده بود».

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها