حضرتی:جمهوری اسلامی دنبال جنگ نیست/سپاه تنها نهادی است که توانایی اجماعسازی همه را دارد
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت چهاردهم در برنامه سپهر سیاست خبرگزاری فارس، با اشاره به انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا اظهار کرد: آمریکا از قبل انقلاب تا امروز به دنبال ضربه زدن به ایران بوده است.
الیاس حضرتی سیاستمدار ایرانی است که صاحبامتیاز و مدیرمسئول روزنامه اعتماد و رئیس شورای اطلاعرسانی در دولت چهاردهم از ۷ شهریور ۱۴۰۳ است. وی در دهمین و ششمین دوره مجلس شورای اسلامی بهعنوان نماینده حوزه انتخابیه تهران در مجلس حضور داشت. او همچنین در ادوار سوم تا پنجم مجلس، نماینده حوزه انتخابیه رشت بود.
حضرتی فعالیت نظامی خود را پس از وقوع انقلابِ ۱۳۵۷ در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز کرد، در خلال جنگ ایران و عراق از اعضای این نهاد بود و از ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۶ فرماندهی لشکر ۱۶ قدس را برعهده داشت. وی از مؤسسین حزب همبستگی و چندی دیگر از احزاب اصلاحطلبان بود. او همچنین از اعضای مؤسس و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی است.
با وی به گفتوگو نشستیم تا درباره عملکرد 100 روز اخیر دولت چهاردهم و انتصابات دولت و رابطه دولت ایران با دولت جدید آمریکا نظرش را جویا شویم.
متن کامل این گفتوگو به شرح ذیل است:
77 سال مبارزه علیه اسرائیل یعنی مقاومت زنده است
فارس: آقای دکتر به عنوان سؤال اول در رابطه با بحث جبهه مقاومت مسئلهای که به عنوان انتقام جمهوری اسلامی در رابطه با حمله اخیر اسرائیل مطرح میشود را می خواستیم تحلیل کنید و بفرمایید که موضع دولت در این رابطه چیست و مواجهاش با این اتفاق و این انتقام چگونه است؟
حضرتی: بسم الله الرحمن الرحیم، ابتدا باید تشکر کنم در رابطه با فرصتی که پیش آمد که خدمت برادران خودم و خواهران گرامیام در خبرگزاری فارس برسم و از نزدیک از زحماتشان تشکر کنم و تلاشهای رسانهایشان را قدر بدانم و ممنون هستم.
داستان جبهه مقاومت خب یک داستان بسیار مفصلی است ساعتها میشود راجع به آن صحبت کرد. یک کشوری زندگی معمولیاش را داشت، تاریخش را داشت فرهنگش را داشت. در یک دسیسه جهانی آمدند یک کشور جعلی درست کردند در درون این کشوری که برای خودش تاریخ داشت جمعیتی داشت حد و حدودی داشت مرزی داشت و تصرف کردند و یک نقشه شومی پشت این داستان بود و این نقشه شوم همچنان ادامه دارد و بعد از گذشت۷۷ سال داستان همچنان ادامه دارد و این داستان فراز و نشیبهایی تا به امروز ادامه داشته است.
مردمی که سرزمینهایشان اشغال شده مرتب در تلاش هستند به اشکال مختلف از سرزمینشان، از اعتقادشان از باورشان از حیثیتشان از ناموسشان دفاع کنند و این دفاع در طول این 77 سال به اشکال مختلف وجود داشته است. گاهی با سنگ انداختن تنها چیزی که داشتند گاهی مثلاً با اسلحه. اوایل جنبش آزادی بخش فلسطین کارهای مسلحانه انجام میشد؛ گاهی با راهپیمایی و تظاهرات، به صورت کلی از ابتدای جریان مقاومت تا به امروز مبارزه علیه اسرائیل در اشکال مختاف خود وجود داشته است.
خب انقلاب اسلامی که پیش آمد یک نورافکنی انداخت یک امیدی ایجاد کرد و یک هدفی در دنیا برای جهان اسلام مشخص کرد. فلسطینیها فهمیدند که در دنیا تنها نیستندو در همه جای کشور اسلامی صحبت از رد و رنج اینها است و هم درد پیدا کردند، هم رنج پیدا کردند و همه با اینها همنوا شدند یک کشور مستقلی به نام ایران که در منطقه از پشت سر اینها آمده و خب این نور انقلاب اسلامی یک جهت دیگر و یک تحرک دیگر به اینها داد. قبل از انقلاب داشتند همین مقاومت را مدیریت میکردند به سمت سازش و ملت فلسطین را به نتیجه برسانند که راهی جز سازش ندارید بیایید در قالب تفاهمات محلی سازش کنیم.
هرچند که همان تفاهمات محلی هم کامل انجام نشد؛ ترانه باختری و قسمتهای زیادی دست اسرائیل است که در آن تفاهمنامه این بود که باید در اختیار فلسطینیها باشد. ۷ اکتبر سال قبل یک فاز جدیدی در واقع شروع شد یک حرکت جدیدی شروع شد. ببینید مقاومت تمام شدنی نیست تعداد زیادی از رهبران بنیانگذاران حماس شهید شدند دورههای مختلف شخصیتهای خیلی بزرگ به شهادت رسیدن در راه این هدف مقدس، در لبنان رهبران زیادی از حزب الله به شهادت رسیدند اینگونه نبود که با شهادت یک نفر و یک شخص و شخصیت بزرگ این جنبش و این مقاومت پایانی داشته باشد و هیچ وقت پایان نخواهد داشت و پایان آن زمانی خواهد بود که مرز و سرزمین این کشور را مردم و دنیا به رسمیت بشناسند و به تجاوز خاتمه بدهند و آن را تمام کنند. آن وقت است که میگویند ما به اهدافمان رسیدیم ولو با هزینههای سنگین.
جمهوری اسلامی دنبال جنگ نیست
فارس: فضای دولت جمهوری اسلامی در این رابطه چیست؟
حضرتی: دولت جمهوری اسلامی در ادوار مختلف از اول انقلاب تا حالا موضعش مشخص بوده و این موضع خودش را هم رسماً در کلام رهبری، در زبان روسای جمهور وقت در دولتهای مختلف و وزارت خارجه مرتب مواضع جمهوری اسلامی را اعلام کرده اند و پیگیر و پشتیبان گروههای مقاومت بوده اند، و دولت جمهوری اسلامی خودش بخشی از جریان مقاومت بوده، یعنی همه مقاومت بوده، خلاصه کمک میکرده و مخفی هم نبوده و علنی هم گفته که من به گروههای مقاومت کمک میکنم و نه در اینجا هر جای دیگری هم ظلمی اتفاق افتاده باشد و مظلومی دست کمک به سمت ما دراز کرده باشد حتماً این کار را میکنم.
در عین حال البته جمهوری اسلامی واقعاً خودش دنبال جنگ نیست دنبال کمک به مقاومت است و اسرائیل البته همین نتانیاهو که حاکم است فعلاً در اسرائیل و تلاش که به شکلی جنگ و منطقه را به آشوب بکشد و توسعه بدهد، جمهوری اسلامی هم تا امروز که خدمت شما هستیم خیلی با تدبیر دقیق و حکیمانه و عاقلانه هم جواب محکمی داده آنجا که لازم بوده، زمان را مدیریت کرده، مکان را مدیریت کرده، جواب دادن را مدیریت کرده و این جواب دادن و مدیریت کردن جوابها هم همچنان ادامه خواهد داشت.
جمهوری اسلامی هیچ گاه عجله نکرده و یاهم خیلی به تأخیر نینداخته به موقعش و در زمانش و در مکان خودش انجام وظیفه کرده و ما برای مان امنیت خودمان و امنیت هم پیمانان بسیار مهم است و با کسی در این زمینهها معامله نمیکنیم، مسامحه نمیکنیم البته اینگونه هم نیست که همین امشب با عجله مثلاً یک کاری بخواهیم انجام بدهیم. مسائل مختلفی در کشور وجود دارد، مباحث اقتصادی را داریم، مسائل خارجی را داریم، مباحث کشورهای همسایه را داریم همه را با همدیگر میبینیم، در یک معادله بزرگ، تصمیماتی میگیریم و این مسیر را مشخص میکنیم.
فارس: آقای دکتر عراقچی و آقای دکتر ظفرقندی هم در این ایام اخیر اقدامات مثبتی در حوزه وزارت خارجه و وزارت بهداشت و کمک به جبهه مقاومت انجام دادند اگر این فعالیتها را هم در کنار فعالیت ۷۵ روز اخیر دولت تشریح کنید خیلی ممنون میشویم.
حضرتی: دولت آقای پزشکیان خیلی مواضع شفاف و روشنی در زمینه مقاومت دارد، در زمینه دفاع از مرزهای کشور ما دارد، در زمینه پاسخ دادن به هر قلدر و هر متجاوزی در دنیا دارد. آقای پزشکیان همان روزی که آن اتفاقات افتاد همان فردایش خیلیها هم بهش توصیه میکردند شما مسافرت به قطر را به تأخیر بینداز. گفت نه من میروم هر اتفاقی هم اگر میخواهد بیفتد و مسافرتش را انجام داد. آقای عراقچی همان چند شب پشت سر هم کشورهای منطقه، قطر، بحرین، عمان، کویت، عراق را مرتب در رفتوآمد بود و سوریه را در اوج حملات رفت و بعد از آن هم با شجاعت به داخل فرودگاه بیروت رفت و یک شجاعت بینظیر را به تصویر کشاند.
آقای ظفرقندی و هلالاحمر و همکارانشان، موقعی که آن پیجرها منفجر شدند شبانه هواپیمایی گرفتند و سریع خودشان را رساندند، نیرو فرستادند، پزشک فرستادند، جراح فرستادند و مجموعه کل کشور در این زمینه الحمدالله پای کار بودند، مخصوصاً دولت آقای پزشکیان در این زمینه هم که خیلی دستش پر است.
روایتی از اقدامات 75 روز اخیر دولت چهاردهم
الان در این ۷۵ روزی که آقای پزشکیان آمدند و دولتشان هم تشکیل شده فرصت یک بررسی هست و الان هرجا که دوستان رسانهای هستند و صحبتی هست به نظر من یک فرصتی است که یک نگاهی به این ۷۵ روز هم داشته باشیم، بخشی از این ۷۵ روز داستان درگیر شدن و حضور پیدا کردن و کمک کردن و پشتیبانی کردن راجع به مقاومت است ولی بخشهای دیگر هم دارد همه داستان این نیست درست است از روزی که آقای پزشکان آمده این داستان تشدید شده و شاید توطئه اسرائیل هم باشد که شدت عمل به خرج بدهد که نگذارد ایران در یک فرصت زیر چتر وفاق ملی همه نیروها با همدیگر در کنار هم بنشینند برای سازندگی کشور، برای اقتصاد کشور راهحلهایی داشته باشند و گامهای اساسی بردارند و مشکلات مردم را کم بکنند چون آقای پزشکان میگوید من آمدم برای همین، مقدمه این کار و حل مسئله این است که من باید اختلافات را رفع بکنم، دست از یقه همدیگر باید برداریم و این کار را کرده و نتیجهاش چه شده؟ در همین ۷۵ روز گذشته بخشی از مطالبات مردم، ۵۰ درصد جمعیت ایران زن هستند و زنهای یک مطالبات تاریخی دارند.
بخشی از آن ها مطالباتشان حضور جدی و پررنگ در صحنه مدیریت کشور بود و این را به نحو احسن آقای پزشکان حل کرد. سالهای سال اینکه یک نفر بیاید وزیر بشود در دولت، چالشهای زیاد و مخالفتهای زیاد و اختلاف نظرهای زیادی بین گروههای مذهبی، بین متدینین، بین قم، بین مشهد، بین نماز جمعه ها و خلاصه اختلافات زیادی مطرح بود.
آقای پزشکیان این چالش را به نحو احسن حل کرد. الان در دولت 4 نفر از شخصیتهای بزرگ خانمها تشریف دارند، علاوه بر آن در رده معاونتهای وزرا، در رده مدیریتها، در رده فرماندار مسابقه پیدا کردن خانمهایی که تخصصشان و تجربهشان به یک پست مدیریتی بخورد وجود دارد و قبح این قضیه در واقع برداشته شد و یک ریل خیلی خوبی در جهت استفاده از ظرفیت و تواناییهای تمام نشدنی ۵۰ درصد از جمعیت ایران که در واقع مورد غفلت واقع شده بود استفاده نمیشد ایجاد شده و انشالله بقیه مسائل و مطالبات زنها هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.
شاید ۱۰- ۱۵ تا مطالبه دیگر دارند که مهمترینش همین بود که نگاهها و نگرشها راجع به زنها تغییر کند. زن به عنوان اینکه مثلاً در گوشه آشپزخانه باید کار بکند ضعیفهای باشد از این دید عبور کنند بلکه به عنوان یک مدیر مقتدر توانمند گره گشا در سطح جامعه فعال باشد. این انجام شده و میشود گفت عدالت جنسیتی.
وفاق، دو قطبی های قومی و مذهبی را درهم شکاند
در بخش جوانها هم خب اوایل اتهامی وارد کردند که دولت سنش بالاست ۵۹ سال است که من گفتم 60 سال که اوج پختگی است تازه علاوه بر آن تفسیر من، الان در ردههای مختلف جوانهای باسواد، تحصیلکرده، شاگرد اول کنکور، نفرات برتر همه جذب شدند و الحمدالله در ردههای مختلف دارند تزریق میشوند و آن عدالت نسلی و چالش نسلی را با یک عدالت نسلی آقای پزشکان توانست حل بکند.
در بخش اقوام هم آقای پزشکیان آمده کاری کرده در زمانهای مختلف یک در واقع سد محکمی در مقابلش به خاطر همین تفکرات و اندیشههای مختلف و اختلافات در واقع دو قطبی که جامعه میشود همه دیگر اصلاً کارآیی قفل میکند دیگر، وفاق آمد دو قطبی بودن را کمرنگ کرد، دیوار دو قطبی سازی را تقریباً تعطیلش کرد. این که آمده در یک فضای عادی معمولی معاون خودش انتخاب کرده یک شخصیت بینظیر فعال باهوش از برادران اهل سنت ما که در عین حال کرد هم هست. استاندار انتخاب کرده که هم کرد و هم اهل سنت است و یک فرماندار خانم انتخاب کرده که هم کرد هم اهل سنت است. تعدادی از برادران بلوچ ما در معاونتهای مختلف وزارتخانهها مشغول شدند. استاندار بلوچ انتخاب کرده که هم اهل سنت و بلوچ است که اصلاً یک تحول اساسی در مسائل استان سیستان بلوچستان ما که الان دو سال است درگیر یک کدورتها و یک مشکلات عجیب غریب به ظاهر لاینحل شده بود و این داستان به راحتی آنچنان تألیف قلوب ایجاد کرد و وحدت نظر ایجاد کرد که علمای اهل سنت و علمای اهل شیعه همه آمدند کنار همدیگر و همه همدیگر را در آغوش گرفتند و خلاصه به همدیگر تبریک گفتند و به همدیگر خلاصه تعارف کردند و هر کدام محبت و آن اشتیاقات قلبی خودشان را نثار همدیگر کردند.
خط قرمز انتصابات افراطی های هر دو جناح هستند
یک عزیز عرب زبان که برای اولین بار یک استاندار عرب برای استان خوزستان فرستادند و در بقیه جاها به همین شکل. در واقع شکاف قومی و شکاف مذهبی که خودش یک عقدهای شده بود و یک خودش یک تپه بزرگ و یک کوه بلندی شده بود برای بیاعتمادی و تزریق بیاعتمادی بین گروههای فرق مختلف، تقریباً آقای پزشکیان این کوه را تراشید و با زمین یکسان کرد و همه دلها به هم نزدیک شدند. شکاف مذهبی که همه فکر میکردند که بله مذهب اکثریت مردم ایران شیعه است دیگر مثلاً برادران اهل سنت جایی ندارند، الان برادران اهل سنت در تمام استانها که هستند در سطح مدیریت ادعا دارند، بیوگرافی میدهند، زندگینامه میدهند، رزومه میدهند، به کار گرفته میشوند در همه استانها و فقط همین دو سه تا استان هم نیست، هر استانی که وجود دارد مثلاً خراسان شمالی قطعاً یک چنین وضعی دارد، در استانهای مختلف مرزی در کرمانشاه، در ایلام، در خوزستان. آقای پزشکان علاوه بر این شکافها و تبدیلش به یک عدالت جنسیتی، عدالت نسلی، عدالت قومی و مذهبی، عدالت سیاسی هم را رعایت کرد.
تعداد زیادی از دوستان اصولگرای ما الان دولت هستند در سطح وزیر، راحت هم صحبت میکنیم و آقای پزشکیان فضا را به گونهای مدیریت میکند که هرکس لیاقت شایستگی بیشتری دارد به دور از اینکه در انتخابات چه نقشی داشته، چه کار کرده، به چه کسی رأی داده، بر علیه چه کسی صحبت کرد یا چه نظری داشته، برایش اصلاً مهم نیست میگوید لیاقت و شایستگی و تجارب افراد مهمتر است و توانسته فضا را ببرد به این سمت.
الان دیگر در جامعه ما موضوعات به راحتی دارد مسیر پیدا میکند که به موضوعات اصلی و مشکلات مردم یواش یواش پرداخته بشود. در دانشگاهها بر اثر همین اختلافات و دو قطبی شدن تعداد زیادی استاد دانشگاه اخراج شده بودند، تعداد زیادی دانشجوی اخراج شده بودند. وزیر علوم بسیار آدم فعال و وزیر بهداشت بسیار با انگیزه و پرتلاش هر دو آمدند کمیتههایی تشکیل دادند و پروندهها را از تمام استانها جمع کردند و دانشجویی که بیخود و بیمبنا و بدون تصمیم درست اخراج شده بود یا استاد دانشگاهی که الکی کنار گذاشته شده بود یا مانعی برای ادامه تحصیلش بود مثلاً قرارداد باهاش نمیبستند یا قراردادش را تمدید نمیکردند.
در واقع فضا را به گونهای ایجاد کردند که همه آن ها دوباره الان دارند برمیگردند سر کارشان. بحث گزینه یک داستان کجسلیقگی وحشتناک ایجاد شده بود، بندهایی از گزینش که حتماً باید مثلاً فلان پوشش را طرف داشته باشد، فلان کفش را نپوشد، فلان لباس را نپوشد مثلاً شلوار لی نپوشد دیگر الان ما در یک زمانی هستیم که نسل جوان ما علاقه دارد و حتماً مثل من و شما که نباید لباس پارچهای بپوشد، کاپشن بپوشد، دلش میخواهد لباس سبک بپوشد، دلش میخواهد لباس شیک بپوشد حال این شلوار لی شاید باشد. همه اینها را در این ۷۵ روز آقای پزشکیان کامل حل کرده و آماده است.
روایت اقدامات معیشتی دولت
فارس: در حوزه معیشتی چطور عملکرد دولت چیست؟
حضرتی: در حوزه معیشتی آقای پزشکان یک خط قرمزی دارد میگوید ما باید اصلاحات اقتصادی را شروع کنیم. در بودجه علائمش و آثارش و مقدماتش آغاز شده. این اصلاحات اقتصادی و این تصمیمات اقتصادی حتماً باید یک پیوست عدالت داشته باشد، عدالتطلبی داشته باشد علاوه بر آن بخش محروم جامعه و دهکهای ۵ به پایین مخصوصاً باید کاملاً راجع بهشان باید اول فکر بکنیم، ملاحظه داشته باشیم تا ببینیم چه سرنوشتی در لابلای این تصمیمات گرفته میشود برای اینها زیرا آن ها باید امنیت باشند. آن ها باید به لحاظ تغذیه، به لحاظ میزان کالری، به لحاظ وضعیت درآمدیشان، به لحاظ معیشت زندگیشان، باید یک آرامشی پیدا کنند.
البته هنوز به آن سمت خیلی توفیق ایجاد نشده. این هفت هشت کاری که من عرض کردم اینها در واقع مقدمات همدل کردن اقشار مختلف جامعه است که همه یک احساس تعلق خاطری به ایران داشته باشند، اهل سنت بگوید من اهل ایرانم و به ایرانی بودنش افتخار کند، کردش به ایرانی بودنش افتخار کند، عربش به ایرانی بودن خودش افتخار کند همشان با همدیگر یک رنگینکمانی در واقع ترسیم بکنند و آن رنگینکمان انشالله زیبایی ایران ما را زیادتر بکند و هم میزان امنیت ما که یک امنیت پایدار و قوی هست در مقابل تهاجم خارجی همچنان قوت بدهد با یک انسجام داخلی و انشالله این مقدمه بشود برای روند حرکت به سمت توسعه پایدار، به سمت حل مشکلات اساسی کشور.
فارس: در رابطه با بحث انتصابات که فرمودید این خط قرمزهای این مسئله انتصابات یعنی رویکرد دولت در مسئله انتصابات و چارچوبهایی که داشته مشخص است؟ رویکرد خاصی دارد؟
حضرتی: رویکرد دولت در انتصابات این است که آدمهای افراطی اینطرف و آنطرف قضیه خیلی به آنها عنایتی نباشد چرا که افراطیها همش همچنان دنبال آن دو قطبی سازی هستند، دنبال همچنان وفاق نیستند، دنبال همچنان دامن زدن به اختلافات هستند و دنبال این هستند که حاشیهها را بزرگ کنند و بر متن غلبه کنند. در وسط کار کسانی که واقعاً معتقدند که دعوایی نباید بکنند، شایستگی و لیاقتهایی دارند، در گذشته امکان دارد من به شما ذهنیتی داشتم و به من حرفی زدید یا اتفاقاتی افتاده آن ها خیلی الان دیگر ملاک نیست بلکه تواناییهای افراد، شایستگیهای افراد، سلامت افراد چه به لحاظ مالی، چه به لحاظ اخلاقی، چه به لحاظ سیاسی اینکه طرف افراطی نباشد، لیاقت داشته باشد، تجربه داشته باشد بیاید کار انجام بدهد و از او کار میخواهند چهارچوبها سر جای خودش هست البته استعلام میشود دستگاههای امنیتی و دستگاههای اطلاعاتی به استعلامات پاسخ میدهند و افراد مختلفی با گرایشهای معتدل چه اصلاح طلب معتدل و چه اصولگرای معتدل بتوانند انشالله از خودشان یک قابلیتهایی نشان بدهند برای حل مسائل کشور.
فارس: خب در خبرها شنیدم آقای ترامپ رأی آورد، رویکرد دولت آقای دکتر پزشکیان در رابطه با دولت جدید امریکا را لطفا تشریح کنید؟
حضرتی: برای ما خیلی اهمیت اساسی ندارد که چه کسی در آمریکا رأی بیاورد برای ما خیلی مهم نیست، البته مهم نه اینکه کدام سلیقه، با چه شیوهای، با چه روشی، با چه استراتژی و با چه راهبردی باشد ولی در طول ۴۵ سال گذشته مشخص شده که هر کدام از این رویکردها آمدند با ما مشکلاتی داشتند و لذا مسائل کل آمریکا برای ما مهم است.
آن چیزی که تا الان کارنامهشان هست تلاش برای به هم زدن اوضاع داخلی ما، ضربه زدن به ما، تلاش برای سرنگونی ما است نه الان بلکه از دیرباز همین طور است که حضرت آقا هم اشاره کردند که از قبل از انقلاب و از سال ۳۲ یکی از کارهایشان لطمه زدن ایران بوده، به کشور ما بوده، به منافع ما بوده و ما هیچ وقت نتوانستیم با آمریکاییها یک مسیر درستی داشته باشیم.
برای ما انتخاب ترامپ در آمریکا مهم نیست
ترامپ هم به نظر من هم نقطهضعفهایی دارد و هم نقطه قوتهایی دارد، میشود اگر آن شرطی که انقلاب اسلامی گذاشته و مسئولین ما گذاشتند که در امور داخلی ما دخالت نکنند، دنبال درگیری و ضربه زدن نباشند و به عنوان یک کشور عادی بخواهند با ما برخورد کنند، ما هم مثل یک کشور عادی با آن ها برخورد خواهیم کرد و حتی میتوانیم باب مذاکراتی که در گذشته داشتیم را همین در زمان آقای ترامپ هم به یک شکل پررنگتری هم ادامه بدهیم.
خیلی برای ما آمریکا مهم نیست یعنی تعیینکننده نیست. اولین نقطه استراتژی که آقای پزشکیان دارد و قطعاً رهبری هم همین استراتژی را دارند و تمام دلسوزان هم دارند این است که ما باید اختلافات را کنار بگذاریم و خودمان را مشغول کارهای جزئی و فرعی و حاشیهای نکنیم، دست به دست هم بدهیم در یک حرکت منسجم، در یک سازماندهی قوی بتوانیم انشالله مشکلاتمان را حل کنیم. اگر مشکلاتمان را حل کردیم راهحل حاصل است.
فارس: به عنوان نکته پایانی اگر موضوعی مد نظرتان هست بفرمایید
حضرتی: در حال حاضر ما از یک عادت ۳۰ ساله و تجربیات مختلف به وضعیت امروز در کشور رسیده ایم؛ در زمان دولت اول که حضرت آقا رئیس جمهور بودند شاهد یک دولت ترکیبی بودیم، به عنوان مثال در این دولت هم آقای احمد توکلی، هم آقای بهزاد نبوی و هم مرحوم عسگراولادی حضور داشتند.
در دولت مرحوم آقای هاشمی هم تقریباً همین فرمول به یک نوعی تکرار شد، و سعی میشد که خانواده انقلاب با همدیگر فضا را پیش ببرند. بعدها دیگر یک مقدار فضا عوض شد و هر کسی به سمت این رفت که حزب خودش و گروههای خودش را پای کار بیاورد و مسئولیتها را تقسیم کند، و بعدها به این موضوع هم اکتفا نشد و بحث بر روی درگیریها و تکفیر همدیگر و گروههای مختلف صورت گرفت. در حال حاضر اما سیاستهای آقای پزشکیان این است که این مسائل همه باید تمام بشود، البته گاهی بر اساس عادت ۳۰، ۴۰ ساله اخیر بعضی از این مسائل پیش میآید، اما از زمانی که آقای پزشکیان رئیس دولت شد، ایشان گفتند که ما با کسی دعوا نداریم، بلکه آمدیم که دعواها را تمام بکنیم.
به نظر بنده مقدمه حل مسائل؛ پرداختن به ایران و کنار گذاشتن اختلافات است، به عنوان مثال ما می توانیم بگوییم خبرگزاری فارس خبرگزاری ماست و نگوییم آن طرف ما است. به نظر شما وقتی که به عنوان مثال نتانیاهو جنایتی انجام میدهد میگوید که در فلان ساختمان آقای حضرتی است یا مثلاً آقای تیرانداز! خب پس دشمنمان آشکار و مشخص است و مشکلاتمان هم در داخل مشخص است و تورم و بیکاری برای همه ما است. در حال حاضر هم داستان خیلی فراتر از این مسائل است و ما به دنبال هم افزایی هم گروه ها با یکدیگر هستیم و کسی را در مجموعه دولت نه مخالف انقلاب داریم و نه بیاعتقاد به انقلاب و همه افرادی که پایبند به انقلاب اسلامی هستند در دولت حضور دارند.
سپاه تنها نهادی است که توانایی اجماعسازی همه را دارد
ما در سطح سپاه جلساتی داریم که در سطح فرماندهی برگزار می شود؛ می توانم بگویم که همهشان از رفقای ما هستند و قدیم ما همه در یک اتاق و در یک قرارگاه و در یک جبهه حضور داشتیم. به عنوان مثال سردار حسین علایی فرمانده قرارگاه نوح بود، آقای احمدیان مسئول ستاد این قرارگاه، آقای سردار فدوی مسئول اطلاعات عملیات این قرارگاه و و آقای سردار سلامی مسئول آموزش این قرارگاه و بنده هم در دفتر سیاسی این قرارگاه حضور داشتم و هم راوی بودم و هم در بحث مشاورت سیاسی کمک میکردم. خب بحمدالله این عزیزان هر کدامشان الان مسئولیتهای سنگینی دارند، مثلاً بنده صحبتهای آقای سلامی را که گوش میکنم کیف میکنم و با خودم میگویم مگر ایشان دوره خبرنگاری دیده یا دوره سخنوری را گذرانده، که انقدر رگباری از کلمات فنی و دقیق در سخنانش استفاده می کند. به طور کلی یکی از نهادهای مهمی که در کشور میتواند فضای اجماع سازی را در کشور انجام بدهد و به نوعی تنها نهادی است که توانایی این کار را دارد سپاه است و میتواند همه جریانها و گروهها را کنار هم قرار دهد.
برای سپاه فرقی نمیکند که کسی گرایشش اصلاح طلبی است یا اصولگرایی، هر کسی که چارچوبهای اصلی انقلاب اسلامی، ولایت فقیه و مشی رهبری حضرت آقا را قبول دارد، خب در چارچوب اجماع قرار میگیرد و برای سپاه نوع نگرش این افراد مهم نیست.
فارس: در پایان مجدداً از حضورتان در خبرگزاری فارس و فرصت این مصاحبه تشکر می کنیم و برایتان آرزوی موفقیت داریم.
دیدگاه تان را بنویسید