زایش هفتم اکتبر در هلند

کد خبر: 1326242

آتش زدن پرچم فلسطین به دست صهیونیست‌های نژادپرست در حاشیه یک بازی فوتبال در هلند، چنان هلندی‌ها را خشمگین کرد که آن‌ها از خجالت چندده اسرائیلی در کشورشان در آمدند، حادثه‌ای که چنان وضع بحرانی به خود گرفته که بنیامین نتانیاهو دو هواپیما برای تخلیه اسرائیلی‌ها از هلند اعزام کرد. حادثه پنج‌شنبه شب هلند، کشوری که در حاشیه سیاست جهانی قرار دارد، نشان داد که چقدر خشم از جنگ ۱۳ ماهه اسرائیل در غزه، عمیق و گسترده است.

زایش هفتم اکتبر در هلند

فحاشی و پاره کردن پرچم فلسطین به دست صهیونیست‌های نژادپرست در حاشیه یک بازی فوتبال در هلند، چنان جامعه مسلمانان و هلندی‌های هوادار فلسطین را خشمگین کرد که آن‌ها از خجالت صهیونیست‌ها درآمدند. این حادثه چنان وضع بحرانی را ایجاد کرده که بنیامین نتانیاهو تصمیم گرفت دو هواپیما برای تخلیه اتباع صهیونیست به هلند اعزام کند، اما با مخالفت دولت هلند با این اقدام، ناچار شد وزیر خارجه تازه منصوب شده‌اش را به این مأموریت اعزام کند. حادثه بامداد شنبه در هلند، کشوری که غالباً در حاشیه سیاست جهانی قرار دارد، نشان داد که چقدر خشم از جنگ ۱۳ ماهه تل‌آویو در غزه، عمیق و گسترده است. هفتم اکتبر ۲۰۲۳، نشانه خشم فروخورده فلسطینیان از هشت دهه جنایت در سرزمین‌های اشغالی بود. حالا تکرار حمله به صهیونیست‌ها در کشوری مثل هلند در هفتم نوامبر ۲۰۲۴، برای رژیم صهیونیستی یک زنگ هشدار است. رئیس این رژیم گفت که «تصاویری از هلند دیدیم که امیدوار بودیم بعد از هفتم اکتبر نبینیم» و هشدار داده که حوادث هلند زنگ خطری برای کشور‌های دیگر است. معنای تلویحی موضع هرتزوگ بعد از ۱۳ ماه جنگ در غزه، نگرانی اسرائیلی‌ها از تکرار هفتم اکتبر در ابعاد جهانی است. 

در سال‌های اخیر، رشد مقوله نژادپرستی و اسلام‌ستیزی در هلند، بیش از هرچیز با خیرت ویلدرز، رئیس حزب «برای آزادی» شناخته شده است و حالا با گذشت بیش از یک سال از جنایات صهیونیست‌ها در باریکه غزه، جلوه‌ای از نژادپرستی و اسلام‌ستیزی توأمان، در هلند بار دیگر و این بار در قالب اقدامات صهیونیست‌ها خود را نشان داده است. بامداد جمعه با پایان بازی فوتبال دو تیم «آژاکس» هلند و «مکابی» رژیم صهیونیستی در ورزشگاه یوهان کرایف، تماشاگران صهیونیست، پرچم فلسطین را که در برخی از خیابان‌های اطراف ورزشگاه نصب شده بود، پاره کردند. گفته شده که در میان هواداران صهیونیست در آمستردام، سربازان این رژیم و همچنین اعضای موساد هم حضور داشتند. این اقدام صهیونیست‌ها به درگیری با مسلمانانی منتهی شد که قصد داشتند مانع صهیونیست‌ها شوند. درگیری‌ها زمانی بالا گرفت که صهیونیست‌ها به دنبال این درگیری‌ها به فحاشی و شعار‌های نژادپرستانه مانند «در غزه مدرسه‌ای وجود ندارد، چون کودکی وجود ندارد» روی آوردند. این در حالی است که هواداران مکابی قبل از شروع بازی فوتبال هم به اعلام یک دقیقه سکوت به یاد قربانیان سیل مرگبار در والنسیا احترام نگذاشتند و با سوت زدن، شعاردادن و آتش‌بازی هواداران آژاکس را خشمگین کردند که این اقدام هم به متشنج شدن فضای حاکم دامن زد. اسکای‌نیوز عربی گزارش کرد که به دنبال این وقایع، تماس با هفت صهیونیست در آمستردام قطع شده است. پلیس هلند هم دو نفر از طرفداران فلسطین را دستگیر کرد ولی به صهیونیست‌ها اجازه تظاهرات داد و در ارتباط با موضوع مفقودی صهیونیست‌ها هم گفت که در حال بررسی گزارش‌هایی از گروگانگیری احتمالی است. گزارش‌ها حاکی از این است که تعداد صهیونیست‌های زخمی شده از ۱۰ نفر به ۲۰ تن افزایش یافته است. پلیس آمستردام، زخمی شدن پنج نفر و انتقال آن‌ها به بیمارستان را تأیید کرد و شمار دستگیرشدگان را ۶۲ نفر اعلام کرد. رسانه‌های اسرائیلی هم از تصمیم شین‌بت برای تشدید اقدامات حفاظتی در اطراف سفارتخانه‌ها و کنسولی‌های تل‌آویو در هلند خبر دادند. وزارت خارجه رژیم صهیونیستی از دولت هلند خواسته که در تخلیه اسرائیلی‌ها از این کشور به دنبال درگیری‌های شب گذشته کمک کند. سخنگوی ارتش این رژیم هم اعلام کرد که پس از برآورد اوضاع، تصمیم بر این شد که هیچ یک از نظامیان ارتش تا اطلاع ثانوی اجازه سفر به هلند را نداشته باشند. همچنین ارتش اشغالگر در حال آماده‌سازی دو فروند هواپیمای ترابری و هواپیمای هرکولس به همراه تعداد زیادی نظامی برای اعزام به هلند بود که با مخالفت جدی دولت این کشور همراه شد و در پی مخالفت با اعزام نیروی نظامی، صهیونیست‌ها تصمیم گرفتند گدعون ساعر را که به‌تازگی و به دنبال جنجال نتانیاهو در اعمال تغییر در کابینه، وزیر خارجه شده است، به هلند اعزام کند. 

 تقلای صهیونیست‌ها برای فرافکنی

دیک شوف، نخست وزیر هلند، هدف قرار دادن صهیونیست‌ها در جریان بازی دو تیم فوتبال آژاکس و مکابی اسرائیل در آمستردام را غیرقابل قبول دانست و گفت: «تمامی عاملان این حملات هدف پیگرد قرار می‌گیرند. اجلاس سران اروپا تأثیر رویداد‌های خاورمیانه بر دیگر نقاط جهان را مورد بحث قرار خواهد داد، همانطور که دیروز در آمستردام اتفاق افتاد.» پلیس فرانسه نیز اعلام کرد که از ترس تکرار اتفاقات شب گذشته در هلند، به منظور آماده‌سازی برای بازدید تیم اشغالگر در پنج روز، وضعیت آماده‌باش را اعلام کرده است. روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به وقایع اخیر در هلند پرداخت و نوشت که در درگیری‌های پس از یک مسابقه فوتبال در هلند، طرفداران تیم اسرائیلی نخست اقدام به ایجاد تنش کرده‌اند و شعار‌های ضدعربی سر دادند. با این حال، صهیونیست‌ها و هواداران آن‌ها همچون همیشه، سعی دارند خود را تبرئه کرده و طرف مقابل را مقصر جلوه دهند. اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی ضمن محکوم کردن حمله به هواداران تیم مکابی گفت: «حوادث هلند زنگ خطری برای کشور‌های دیگر است. تصاویری از هلند دیدیم که امیدوار بودیم بعد از هفتم اکتبر نبینیم.» ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی این رژیم، در پستی در شبکه ایکس به همان حربه قدیمی یهودستیزی متوسل شد و نوشت: «هوادارانی که برای دیدن یک بازی فوتبال رفته بودند با یهودستیزی مواجه شدند و با ظلم غیرقابل تصور، آن‌هم فقط به خاطر یهودی بودن و اسرائیلی بودن‌شان مورد حمله قرار گرفتند.» روزنامه یدیعوت آحارونوت در این مورد تئوری توطئه مطرح کرد و نوشت که سندی در دست است که نشان می‌دهد گروهی از اسلام‌گرایان و حامیان فلسطین، حملات را از قبل برنامه‌ریزی کرده بودند به همین دلیل به نیرو‌های امنیتی هلند هشدار داده شد، اما آن‌ها جدی نگرفتند. شبکه ۱۱ رژیم اسرائیل در این زمینه، مشخصاً به افرادی خاص اشاره کرد: کسانی که به این نفرت دامن می‌زنند، ستارگان فوتبال هلندی مسلمان هستند که برخی از آن‌ها در سال‌های اخیر برای همه هواداران فوتبال جهان شناخته شده‌اند. برجسته‌ترین آن‌ها حکیم زیاش، پسر مهاجری از مراکش است که در شبکه‌های اجتماعی پیام‌های ضداسرائیلی منتشر می‌کند. او بلافاصله پس از ۷ اکتبر با انتشار پستی نوشت: «فلسطین از رودخانه تا دریا آزاد خواهد شد.» چند ماه بعد در جشن قهرمانی گالاتاسرای، او پرچم فلسطین را به اهتزاز درآورد و اخیراً در پست دیگری نوشت: «لعنت به اسرائیل و همه کسانی که از آن حمایت می‌کنند.» دیگری انور الغازی است، او نیز پسری از مهاجران مراکشی است که با شروع جنگ، مجموعه‌ای از پست‌های ضداسرائیلی منتشر کرد که در آن اظهار داشت: «اسرائیل نسل‌کشی را عادی می‌کند.» او به همین دلیل از باشگاه آلمانی خود ماینتس اخراج شد. 

 جهان در انتظار پیامد‌های خودجوش

در حالی که هفتم اکتبر، فوران خشم فلسطینیان از هشت دهه جنایت در سرزمین‌های اشغالی بود، تکرار حمله به صهیونیست‌ها در کشوری مانند هلند هرچند در ابعاد کوچک‌تر، نشانی از خشم جهانی از ۱۳ ماه جنایت صهیونیست‌ها در غزه است. شهروندان هلندی دیروز در خیابان‌های آمستردام، پایتخت این کشور در حمایت از ملت فلسطین راهپیمایی کردند. همچنین، ویدئو‌هایی در شبکه‌های اجتماعی از خوشحالی مردم هلند پس از اقدام علیه تماشاگران تیم اسرائیلی در کلیسای آمستردام منتشر شده است. سامی ابوزهری از رهبران حماس در واکنش به تحولات بامداد جمعه، گفت که حوادث و درگیری‌های آمستردام ثابت کرد که ادامه نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در نوار غزه بدون مداخله بین‌المللی برای توقف آن و بازخواست عاملان این جنایات، چنین پیامد‌های خودجوشی را به دنبال خواهد داشت. ابوزهری خاطرنشان کرد که توقف نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بخشی اساسی از احترام به حقوق بشر و حمایت از آن و تضمین امنیت و صلح منطقه‌ای و جهانی است. کمیته‌های مقاومت در فلسطین هم در این مورد موضع‌گیری کردند: «درگیری‌ها و رویارویی شهروندان با صهیونیست‌های جنایتکار در هلند بیانگر خشم از جنایت و جنگ نابودی رژیم صهیونیستی علیه ملت‌های فلسطین و لبنان است.» جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم با صدور بیانیه‌ای اقدام تماشاگران هلندی در مقابله با حامیان تیم فوتبال رژیم صهیونیستی در این کشور را ستایش کردند. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین، شعار‌های خصمانه تماشاگران اسرائیلی علیه عرب‌ها و تعدی آن‌ها به پرچم فلسطین در آمستردام را محکوم کرد و از دولت هلند خواست به بازجویی از آشوبگران اسرائیلی و حمایت از فلسطینیان و دیگر شهروندان عرب در هلند بپردازد.

منبع: روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین