پرواز ققنوس حماس از خاکستر غزه
سالگرد طوفانالاقصی برای صهیونیستها همزمان شد با موشکباران از غزه، بالستیکهای یمن، فادیهای حزبالله و پهپادهای حشدالشعبی گفته میشود نابودی شماری از رادارهای راهبردی ارتش صهیونیستی در وعده صادق ۲ امکان موشکباران گسترده اسرائیل را به مقاومت داده است
روز دوشنبه، یکسالگی عملیات طوفان الاقصی بود؛ یعنی ۳۶۵ روز بعد از حمله مقاومت غزه به اسرائیل که در تاریخ ۷۶ ساله آن بیسابقه هست و نه تنها چهره غرب آسیا، بلکه نمای جهان را تغییر داد. طی این ۱۲ ماه، نزدیک ۴۲ هزار فلسطینی غزه شهید و بیش از ۹۷ هزار نفر هم زخمی شدهاند، که البته این آمار شمار مفقودان و کسانی را که سرنوشتشان روشن نیست، در نظر نگرفته است. مقامات حماس میگویند «یحیی السنوار» رئیس دفتر سیاسی حماس گفته از آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ پشیمان نیست و این در شرایطی است که ۶۱ درصد اسرائیلیها حس میکنند که امنیت ندارند و ۸۶ درصد ساکنان غلاف غزه نیز گفتهاند حاضر نیستند به شهرکهایشان برگردند.
به گزارش «جوان»، غزه اولین سالگرد طوفان خود را با موشکباران اسرائیل گرامی داشت. فقط تا حوالی ظهر دیروز، حماس ۱۴ موشک به سمت اسرائیل شلیک کرد و قسام تصاویری از هدف قرار دادن تلآویو با موشکهای «M- ۹۰» منتشر کرد، چیزی که نشان میدهد به رغم صدمات جدی به توانایی مقاومت، فلسطینیان درحال احیای توانایی خود هستند. در انفجار در «کفر حباد» در «تلآویو» چند نفر زخمی شدند. القسام همچنین صبح دیروز پایگاه نظامی صوفا، تجمع نیروهای اشغالگر اسرائیلی در گذرگاه زمینی رفح و اطراف شهرک حولیت و مرکز عملیات دشمن در پایگاه نظامی کرم ابوسالم را با موشکهای کوتاهبرد ۱۱۴ میلیمتری «رجوم» هدف قرار داد. موازی با این حملات، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد سدیروت، نیرعام و شهرکهای صهیونیستنشین غلاف غزه را با موشک هدف قرار داده است، بیانیهای که صحت آن با انتشار خبر به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در شهرکهای «نیرعام»، «سدیروت» و «مفالیسم» تأیید شد. در حالی که اتاق مشترک گروههای مقاومت فلسطین روز دوشنبه در بیانیهای گفت که عملیات هفتم اکتبر یک نقطه تحول بزرگ است که وجهه رژیم غاصب را تخریب کرد و نظریه بازدارندگی این رژیم را تا ابد از بین برد، پایگاه خبری عبری زبان والا نوشته که برآورد محافل امنیتی اسرائیلی حاکی است که حماس همچنان صدها موشک در اختیار دارد و به دنبال ترمیم خطوط ساخت موشکهای خود است.
ابوعبیده: اگر ترور مؤثر بود، دیگر مقاومتی نبود
ارتش رژیم صهیونیستی دیروز با انداختن اطلاعیههای هشدار در ۹ منطقه ازجمله در اردوگاههای النصیرات و البریج در مرکز نوار غزه، خواستار تخلیههای جدید از جمله در بیتحانون، بیتلاهیا و جبالیا شد. تخمین زده میشود که در کمتر از ۱۰ ماه گذشته، ۷۵ هزار تن مواد منفجره بر سر اهالی غزه ریخته شده که منجر به شهید شدن ۴۱ هزار و ۹۰۹ نفر شده و بنابر آمار وزارت بهداشت فلسطین ۹۷ هزار و ۳۰۳ نفر نیز زخمی شدهاند. علاوه بر این تعداد کشتار، تجزیه و تحلیلهای مبتنی بر تصاویر نشان میدهد که بیش از ۶۶ درصد ساختمانها در غزه مسطح شدهاند. مرکز ماهوارهای سازمان ملل
(UNOSAT) به تازگی تصاویر ماهوارهای از ۳۶۵ کیلومتر مربع زمین را تجزیه و تحلیل کرده که تصاویر ماهوارهای مربوط به سپتامبر ۲۰۲۴ را با تصاویر گرفته شده قبل از شروع تهاجم مقایسه میکند. در این گزارش آمده است: «۵۲ هزار و ۵۶۴ سازه تخریب شده، ۱۸ هزار و ۹۱۳ سازه به شدت آسیب دیده، ۵۶ هزار و ۷۱۰ سازه با آسیب متوسط و ۳۵ هزار و ۵۹۱ سازه احتمالاً آسیب دیده را برای ۱۶۳ هزار و ۷۷۸ سازه شناسایی کرده است.» همچنین شمال غزه ۳/۳۱ کیلومتر مربع زمین زراعی دارد که ۶/۲۴ کیلومتر مربع یا ۷۹ درصد آن تخریب شده است و تنها ۷/۶ کیلومتر مربع باقی مانده است. همه اینها، در کنار آمار و ارقام دیگر، نشانه میزانی فشاری است که فلسطینیان طی این ۳۶۵ روز با آن روبهرو شدهاند، در حالی که ادامه پرتابها بیانگر این است که یک سال بعد از جنگ، تلآویو نتوانسته به اهداف اعلامی خود در جنگ، یعنی نابود کردن حماس و امنسازی شهرکهای صهیونیستنشین معروف به غلاف غزه برسد. ابوعبیده، سخنگوی حماس که پیش از این چند بار گزارشهایی درباره شهید شدنش منتشر شده، دیروز در یک سخنرانی، با اشاره به ترور رهبران مقاومت، به خصوص سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله و اسماعیل هنیه، رهبر بلندپایه حماس گفت که اگر ترور رهبران مقاومت پیروزی بود، مقاومت علیه رژیم اشغالگر پایان یافته بود. او با اشاره به اینکه در این سرزمین همانگونه که زیتون میروید، مبارزان مقاومت نیز پرورده میشوند و نسل به نسل تسلیمناپذیری را به ارث میبرند، گفته که گزینه پیش روی حماس «ادامه نبرد فرسایشی طولانیمدت و دردناک علیه دشمن است و نبردهای جاری موفقیت این گزینه را ثابت کرده است.» ابوعبیده تأکید کرد: «دشمن فقط زبان زور را میفهمد و با سلاحها فقط با سلاح میتوان مقابله کرد و عملیات اخیر یافا تنها قسمتی از آن چیزی است که در راه است و آنچه دشمن خواهد دید به یاری خداوند بزرگتر و سختتر است.» او از رزمندگان در کرانه باختری خواست که مقاومت علیه رژیم اشغالگر برای پاسخ به جنایات آن را شدت بخشند. ابوعبیده خطاب به جامعه صهیونیست نیز گفت که یک سال پیش این امکان وجود داشت که اسرای خود را بازگردانید، البته اگر جاهطلبیهای نتانیاهو اجازه میداد: «در صورت ادامه سرسختیهای نتانیاهو و دولت تروریست او، ممکن است آنچه برای شش اسیر اسرائیلی در رفح اتفاق افتاد، برای دیگر اسرای دشمن تکرار شود.» او گفت که ما دستورالعملهایی داریم مبنی بر اینکه در صورت به خطر افتادن جان اسرا یا درگیریها در نزدیکی آنها، آنها را به اماکنی امنتر منتقل میکنیم ولی تأکید کرد اسرای اسرائیلی ممکن است در مناطق درگیری قرار گیرند یا حتی به دست نیروهای دشمن مورد اصابت قرار گیرند: «شاید ۱۰۰رون آراد [جدید]در انتظار دشمن باشد.»
انسجام در حال فروپاشی جامعه اسرائیلی
سازش ناپذیری مقاومت فلسطینی به یک طرف، حس شکننده اسرائیلیها به ادامه جنگ و تبعات آن نیز رو به گسترش است. نظرسنجی منتشر شده رادیو کان و گزارش دیروز خبرگزاری معان نشان میدهد اکثر اسرائیلیها یا بر این باورند که اسرائیل در جنگ علیه حماس در غزه شکست خورده است یا از نتیجه آن مطمئن نیستند. تنها ۲۷ درصد از اسرائیلیها معتقدند که اسرائیل در جنگ غزه پیروز شده است، در حالی که ۳۵ درصد فکر میکنند اسرائیل شکست خورده است و ۳۸ درصد باقی مانده مطمئن نیستند. این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که تنها ۱۴ درصد از اسرائیلیها مایل به اقامت در شهرهای اطراف غزه پس از جنگ هستند و ۸۶ درصد نیز میگویند که حاضر به بازگشت به این شهرکها نیستند. همچنین نتایج یک نظرسنجی دیگر که مؤسسه دموکراسی اسرائیل آن را انجام داده و روز دوشنبه منتشر شد، نشان داده همبستگی اجتماعی که در ابتدای جنگ عمیق شده بود، در آستانه یک فروپاشی است. به گزارش «تایمز آو اسرائیل» ۵۳ درصد پاسخدهندگان در پاسخ به این سؤالی درباره زمان پایان جنگ گفتهاند که این زمان پایان یافته است، در حالی که ۳۶ درصد گفتند که هنوز پایان نیافته است. این نظرسنجی نشان میدهد که اسرائیلیهای عرب اکثراً طرفدار پایان دادن به جنگ هستند، در حالی که پاسخدهندگان یهودی بین توقف جنگ و ادامه دادن به ترتیب بین ۴۵ تا ۴۳ درصد تقسیم شدند. در میان یهودیان اسرائیلی، حمایت از ادامه جنگ در میان راستگرایان بالاترین میزان را دارد به طوری که ۶۱ درصد از آنها میگویند که جنگ باید ادامه یابد، در حالی که ۲۷ درصد از آتشبس حمایت میکنند. آنهایی که گرایش چپ دارند ۸۳ درصد و میانهروها نیز ۶۱ درصد با ادامه جنگ مخالف بودند. ۴۵ درصد نسبت به آینده اسرائیل خوشبین هستند در حالی که ۴۸ درصد بدبین هستند. اعراب با ۶۹ درصد بیشترین بدبینی را به آینده اسرائیل دارند، در حالی که ۲۵ درصد اعراب اسرائیلی به آینده آن خوشبیناند. میزان خوشبینی یهودیان چپگرا به آینده اسرائیل فقط درصد ۲۹، در میان میانهروها ۴۰ درصد و در میان راستگرایان، ۵/۵۹ درصد است.
منبع: روزنامه جوان
دیدگاه تان را بنویسید