وزیر ارتباطات در دیدار با پزشکیان: بستر جهش در حوزه ارتباطات فراهم است

کد خبر: 1302989

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ریل‌گذاری صورت‌گرفته در برنامه هفتم توسعه در حوزه‌های ماموریتی این وزارتخانه گفت: با کار جهادی و شبانه‌روزی همکاران همه چیز برای جهش در حوزه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات آماده است

وزیر ارتباطات در دیدار با پزشکیان: بستر جهش در حوزه ارتباطات فراهم است

به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع‌پور در دیدار نیم‌ساعته با مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری منتخب با اشاره به حوزه‌های کاری این وزارتخانه به تبیین اقدامات و دستاوردهای دولت سیزدهم در بخش‌های شبکه ملی اطلاعات، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، توسعه دولت هوشمند، توسعه صنعت فضایی و اقتصاد دیجیتال پرداخت.

شاکله شبکه ملی اطلاعات محقق شده است

زارع‌پور در این جلسه ضمن تبیین دستاوردهای دولت سیزدهم با بیان اینکه هم اکنون شاکله شبکه ملی اطلاعات محقق شده است و با اقدامات تکمیلی بر کیفیت آن افزوده می‌شود، گفت: شبکه ملی اطلاعات در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم بر اساس ارزیابی‌های مرکز ملی فضای مجازی به‌عنوان ناظر بر اجرای آن، حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشت که در سال ۱۴۰۲ پیشرفت آن به بیش از ۶۰ درصد رسید.

وزیر ارتباطات و فناوری اطللاعات با اشاره به آغاز پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها برای اولین‌بار در دولت سیزدهم، افزود: در این پروژه ۴۰ درصد از خانوارهای شهری در سراسر کشور تحت پوشش قرار گرفته‌اند و هم اکنون آنها از طریق فیبر نوری به اینترنت با سرعت تا هزار مگابیت بر ثانیه‌ای دسترسی پیدا کرده‌اند که ده‌ها برابر بیشتر از سرعت فعلی اینترنت در کشور به شمار می‌رود که ادامه این مسیر در دولت چهاردهم، افزایش رضایتمندی کاربران و ایجاد سرمایه اجتماعی برای دولت را به همراه دارد.

سرعت اینترنت و دسترسی مردم و فیلترینگ

زارع پور به چالش‌های دسترسی مردم به اینترنت اشاره کرد و گفت: بیشتر گله کاربران از سرعت اینترنت ناشی از دو موضوع محدودیت در دسترسی به برخی سرویس‌ها و تحریم‌های ظالمانه غرب در ایجاد محدودیت در دسترسی به سایت‌های مورد نیاز کاربران است. زیرا برخی از کاربران برای دورزدن این محدودیت‌ها مجبور به استفاده از فیلترشکن هستند که این امر ضمن کاهش سرعت دسترسی، باعث ناامنی گوشی و رایانه کاربران و آسیب‌پذیرشدن آنها در مقابل حملات سایبری می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطللاعات در بخش بعدی از گزارش خود در مورد دستاوردهای صنعت فضایی کشور توضیح داد: صنعت فضایی که در دو دولت منتهی به دولت سیزدهم کمتر مورد توجه بود و متخصصان این حوزه دلسرد شده بودند با پیگیری رئیس‌جمهوری شهید، وارد دوران تازه‌ای شد که یکی از ثمرات آن انجام ۱۲ پرتاب عملیاتی و تحقیقاتی در کمتر از سه سال بود که معادل تعداد پرتاب‌های سه دولت قبل از دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

دعوت برای پرتاب سیزدهم

زارع پور از دکتر پزشکیان دعوت کرد تا در پرتاب سیزدهم که ظرف هفته‌های آتی انجام می‌شود، شخصاً حضور پیدا کند و اظهار امیدواری کرد تا مسیر توسعه صنعت فضایی در دولت چهاردهم نیز با شتاب بیش از گذشته، دنبال شود.

وزیر ارتباطات با اشاره به آغاز ساخت بزرگ‌ترین پایگاه فضایی غرب آسیا در جنوب کشور از تکمیل فاز اول آن تا دهه فجر امسال خبر داد.

زارع‌پور همچنین آغاز ساخت چندین ماهواره جدید، دستیابی به توانایی تزریق ماهواره به مدارات بالای ۵۰۰ کیلومتر و دستیابی به ماهواره‌هایی با تصاویر رنگی بادقت یک متر را از دیگر دستاوردهای صنعت فضایی عنوان کرد.

وی در بخش پایانی گزارش خود با اشاره به ریل‌گذاری صورت‌گرفته در برنامه هفتم توسعه برای جهش در حوزه‌های ماموریتی وزارت ارتباطات، افزود: با کار جهادی و شبانه‌روزی همکاران این وزارتخانه و با حمایت ویژه شهید جمهور همه چیز برای جهش در حوزه‌های کاری این وزارتخانه آماده است و امیدوارم وزیر بعدی ضمن حفظ و ارتقای دستاوردهای کم‌نظیر دولت سیزدهم با استفاده از ظرفیت‌های ایجاد شده به خدمتگزاری فناورانه به مردم عزیز در حوزه‌های کاری وزارت ارتباطات شتاب بخشد.

همچنین وزیر ارتباطات در این دیدار در اشاره به مهم‌ترین اقدامات انجام شده طی سه سال گذشته به موارد زیر اشاره کرد:

آغاز توسعه نسل پنجم و افزایش ۲۰۰ برابری تعداد سایت‌های نسل پنجم، افزایش دوبرابری ظرفیت شبکه مادر ارتباطی کشور، اتصال ۸ هزار روستای بالای بیست خانوار به اینترنت پرسرعت، افزایش ظرفیت و تنوع‌بخشی به مسیرهای ورودی اینترنت کشور، راه‌اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند برای اولین‌بار در دولت سیزدهم و پیوستن ۹۹ درصد دستگاه‌های اجرایی به آن، ارائه ۷۵ درصد خدمات دولت به‌صورت الکترونیکی، ارائه ۵۰۰ خدمت به‌صورت هوشمند، افزایش ۵ برابری تعداد تراکنش‌های مرکز ملی تبادل اطلاعات، تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال به‌عنوان هیات دولت دوم در موضوع اقتصاد دیجیتال با اختیارات رئیس‌جمهوری و هیات وزیران بر اساس اصول ۱۲۷ و ۱۳۸ قانون اساسی، افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی از ۶.۴ درصد در ابتدای دولت به قریب به ۸ درصد تا سال گذشته.

وزیر ارتباطات در پایان این دیدار در مصاحبه‌ای کوتاه با خبرنگار مستقر در دفتر رئیس‌جمهوری منتخب، ضمن اشاره به برخی نکات مطرح شده در جلسه با رئیس‌جمهوری منتخب، بر لزوم تکمیل پروژه‌های زیرساختی در دست اجرای دولت سیزدهم در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات همچون توسعه فیبر نوری تأکید کرد و گفت: ظرفیت‌های بسیار خوبی در قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه‌های مختلف این وزارتخانه پیش‌بینی شده است که امیدوارم وزیر بعدی ضمن تکمیل طرح‌های در دست اجرای این وزارتخانه، اشکالات احتمالی را هم برطرف کند.

ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها