نماینده مجلس: اخطار رئیس جمهور درباره حقابه جدی بود
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: اخطار رئیس جمهور درباره حقابه رودخانه هیرمند بسیار جدی بود و هیات حاکمه افغانستان هر چه سریعتر باید اجازه بازدید کارشناسان آب ایران از سد کجکی را صادر کند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: اخطار رئیس جمهور درباره حقابه رودخانه هیرمند بسیار جدی بود و هیات حاکمه افغانستان هر چه سریعتر باید اجازه بازدید کارشناسان آب ایران از سد کجکی را صادر کند.
حسینعلی شهریاری اظهارداشت: رئیس جمهور با توجه به مشکلات عمدهای که سالهاست مردم سیستان رنج میبرند و الان وضع به جایی رسیده که مشکل برای آب خوردن هم دارند و موضع گیری رئیس جمهور در رابطه با حقابه جدی بود که قابل تقدیر است.
وی ادامه داد: واقعا جمهوری اسلامی ایران همیشه به افغانستان و برادران افغانستانی به چشم برادر نگاه کرده و دلیل آن این است که بین ۶ تا هشت میلیون نفر اتباع این کشور در ایران زندگی میکنند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: اتباع افغانستانی همچون شهروندان ایرانی از خیلی از خدمات جمهوری اسلامی ایران بدون هیچ گونه تبعیضی استفاده میکنند ولی متاسفانه هیات حاکمه افغانستان کم لطفی کرده و حقابه سیستان را نمیدهد.
وی تصریح کرد: وضعیتی که فعلا اتفاق افتاده و خیلی از این افراد ادعای مسلمانی و برادری با ما را دارند و این خیلی بعید و به دور از مروت است که آب را از برادران مسلمان خودشان دریغ کنند.
شهریاری تصریح کرد: ما از رودخانه هیرمند یک حقابه قانونی داریم و طبق معاهده سال ۱۳۵۱ که بین دولت وقت ایران افغانستان به امضا رسید آنان متعهد شدند که سالانه ۸۲۰ میلیون متر مکعب آب به ایران بدهند.
وی افزود: متاسفانه کشور افغانستان با احداث سد کجکی، بند کمال خان و ایجاد بندهایی آب را از سمت ایران منحرف کرد که این عمل آنان برخلاف تمام روابط بین المللی و بر خلاف حُسنِ همجواری است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: اخطاری که رئیس جمهور به هیات حاکمه افغانستان دادند یک اخطار جدی است و قطعا هیات حاکمه افغانستان باید این مساله را جدی تلقی کنند و اجازه دهند که کارشناسان ایران از سد کجکی بازدید کنند.
وی ادامه داد: چون هیات حاکمه افغانستان یک ادعایی دارند مبنی بر اینکه آب در پشت سد کجکی وجود ندارد و اگر آبی نیست چرا آنان اجازه نمیدهند که کارشناسان ایرانی بازدیدی از این سد داشته باشند تا مشخص شود که آیا آبی پشت وجود دارد یا نه؟
شهریاری تاکید کرد: اگر آب در پشت سد کجکی وجود نداشته باشد واقعا نمیتوان انتظاری داشت و ما این را قبول نداریم که آبی وجود ندارد و متاسفانه اینها دارند مشکل برای مردم ما درست میکنند.
وی تصریح کرد: پس از اخطار جدی رئیس جمهور به هیات حاکمه افغانستان، به هر قیمتی که شده جمهوری اسلامی باید حق مردم سیستان را بگیرد و هیچ راهی نیست و نمی شود که ما دست روی دست بگذاریم و از حق قانونی خودمان بگذریم.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت سیزدهم اقدامات خوبی در زمینه جبران کم آبی در سیستان و بلوچستان از جمله طرح انتقال آب از دریای عمان را در دست اجرا دارند که با توجه به زمان بر بودن این طرح نیاز است تا از هر طریقی که میتوان و حتی از طریق مجامع بین المللی پیگیر حقابه هیرمند باشیم.
طرحهای آبرسانی دولت در سیستان و بلوچستان امیدوار کننده است
وی بیان کرد: طرح جهاد آبرسانی از سوی دولت سیزدهم در سیستان و بلوچستان در حال اجراست که این مساله یکی از مهمترین اقدامات دولت در این استان است که در حال اجراست.
شهریاری بیان کرد: مشکل کم آبی سیستان و بلوچستان با آبرسانی سیار قابل حل نیست و یک بار و برای همیشه باید اقدامات اساسی در این زمینه اجرا شود که طرح انتقال آب از دریای عمان یکی از این طرهای در حال اجراست.
وی تاکید کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان یک اقدام بسیار مثبت دولت برای حل همیشگی مشکل کم آبی سیستان و بلوچستان است که باید در اجرای این طرح تسریع شود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان یک طرح بسیار خوب برای حل همیشگی مشکل کم آبی سیستان و بلوچستان است اما زمانبر است و باید در ضمن اجرای این طرح به فکر اقدامات و طرحهای زود بازده در این زمینه هم بود.
وی افزود: دولت سیزدهم تمام تلاش خود را بکار گرفته تا مشکلات کم آبی سیستان و بلوچستان را برطرف کند و نیاز است تا از ظرفیت سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز در این زمینه استفاده کرد.
شهریاری تصریح کرد: رئیس جمهور در سفر اخیر خود به سیستان و بلوچستان نشان داد که به تمام مسائل استان نگاهی عادلانه دارند و موضع آیت الله رئیسی در رابطه با حقابه خود گویای این مساله است./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید