خطرناکترین نوشیدنیها برای خوردن قرص/ «دارو» را با چه چیزی بخوریم؟
دارو به عنوان تسکین دهنده و درمانگر بیماریهای مختلف مهمترین نقش را در تامین سلامتی بیماران دارد، اما اینکه بدانیم دارو را به چیزی مصرف کنیم بسیار مهم است.
اکثر افراد معمولاً در ساعات معینی از روز قرص مصرف میکنند که نوع قرصها میتواند از نوع داروهای درمانی و یا از نوع ویتامینها و مکملها باشد.
درهرصورت میدانید که اصولاً قرص را همراه با آب باید بخورید؛ اما عدهای از افراد هستند که یا قرصها را با سایر نوشیدنیها و یا بدون آب میخورند. شاید تعجب کنید اما این یک واقعیت است و بررسیهایی که در این زمینه انجام شد نشان داده است که درصد کمی از افراد به این روش برخی از داروهای خود را مصرف میکند که میتواند عواقب خطرناکی داشته باشد.
قبل از اینکه خطرناکترین نوشیدنیها برای خوردن قرص را به شما معرفی کنیم، قصد داریم به این مسئله مهم بپردازیم که آیا مصرف قرص بدون آب مجاز است؟
در پاسخ به این سؤال مهم باید بگوییم، مصرف قرص بدون آب بههیچعنوان مجاز نیست و این کار میتواند فرد را با مشکلات جدی گوارشی مواجه کند. برای مثال برخی از داروهای خشک میتواند خطر خفگی بالقوه داشته باشد؛ یا نوعی از قرصهای روکشدار و کپسول ها ممکن است بر اثر تماس با مری (لوله عضلانی که دهان شما را به معده شما متصل میکند) باعث آسیب بافتی و التهاب مری شود.
این مشکل در نهایت میتواند با مشکل در بلع، خونریزی، سوزش سر دل یا درد قفسه سینه همراه شود که در صورت عدم درمان ممکن است منجر به عوارض ناپذیری شود.
بنابراین نهتنها از خوردن قرص بدون آب باید جدا پرهیز کنید، بلکه برخی از نوشیدنیها هستند که خوردن قرص با آنها میتواند بسیار خطرناک باشد. در ادامه خطرناکترین نوشیدنیها برای خوردن قرص را عنوان کردهایم. لطفاً همچنان همراه ما باشید.
نوشیدنیهای حاوی پتاسیم، مثل نوشیدنیهای ورزشی، از خطرناکترین نوشیدنیها برای خوردن قرص و داروهای قلبی یا داروهای ضد فشارخون، نوشیدنیهای ورزشی و حاوی پتاسیم است.
چای سبز
از خطرناکترین نوشیدنیها برای خوردن قرصهای رقیقکننده خون، نوشیدنیهای حاوی ویتامین کا مثل چای سبز است.
شیر و دوغ
باتوجهبه اینکه دوغ در بدن اثراتی مثل شیر دارد، مانع جذب کلسیم شده و نباید با داروهای حاوی کلسیم مصرف شود.
دوغ و شیر حاوی کلسیم است که برخی داروها با اتصال به آن از جذب کلسیم جلوگیری میکند. همچنین کلسیم با داروهای تیروئید تداخل ایجاد میکند. باید حداقل ۴ ساعت از زمانی که داروی تیروئید خوردهاید، بگذرد،سپس میتوانید نوشیدنی حاوی کلسیم مانند شیر بنوشید.
کافئین (قهوه، چای سبز و نوشیدنیهای انرژیزا)
مصرف کافئین همراه با داروهای محرک، میتواند تهدید جدی برای سلامت محسوب شود. مثلاً، اگر از داروی افدرین، آسم و آمفتامین استفاده میکنید و همزمان نوشیدنی حاوی کافئین مصرف کنید، برای سلامت شما خطرناک است. پتاسیم موجود در نوشیدنیهای ورزشی، در صورت مصرف همزمان نوشیدنی با بعضی از داروهای قلبی یا داروهای ضد فشارخون، میتواند خطرناک باشد.
فارس
دیدگاه تان را بنویسید