آمادگی استانها برای میزبانی شایسته از زائرین دهه پایانی ماه صفر
رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و معاون گردشگری وزارت فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: ستادهای اجرایی خدمات سفر همه استانهای سراسر کشور به ویژه 5 استان سمنان، گلستان، خراسانرضوی، خراسانشمالی و خراسانجنوبی که به نوعی مقصد و یا مسیر گردشگری زیارتی به شمار میآیند با توجه به در پیش بودن تعطیلات پایانی ماه صفر و همچنین ماه پایانی فصل تابستان، برای میزبانی از زائرین و گردشگران آماده هستند.
رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و معاون گردشگری وزارت فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: ستادهای اجرایی خدمات سفر همه استانهای سراسر کشور به ویژه 5 استان سمنان، گلستان، خراسانرضوی، خراسانشمالی و خراسانجنوبی که به نوعی مقصد و یا مسیر گردشگری زیارتی به شمار میآیند با توجه به در پیش بودن تعطیلات پایانی ماه صفر و همچنین ماه پایانی فصل تابستان، برای میزبانی از زائرین و گردشگران آماده هستند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابطعمومی معاونت گردشگری، علی اصغر شالبافیان با بیان این خبر گفت: هماکنون ستادهای اجرایی خدمات سفر همه استانها به ویژه استانهای سمنان، گلستان، خراسانشمالی، خراسانجنوبی و استان خراسانرضوی برای میزبانی از زائرین دهه پایانی ماه صفر فعال و در حال آمادگی کامل هستند.
او افزود: با توجه به اینکه این ایام با تعطیلات ماه آخر تابستان نیز همزمان شده است، از این رو هر استان با ایجاد همافزایی و تعاملات بیندستگاهی، ضمن ارتقای سطح خدمات، گسترش نظارتها و نیز افزودن کمی به نیازهای فوری گردشگران و زائرین، جهت میزبانی شایسته از مسافران، برنامهها و اقدامات اجرایی متعدد و متنوعی را تدارک دیدهاند.
به گفته رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر استفاده حداکثری از امکانات اقامتی و زیرساختی استانها، آمادگی لازم جهت اسکان اضطراری در مشهد مقدس ، نظارت برقیمت کالاها و خدمات ، تامین اقلام ضروری و تامین ایاب و ذهاب در کنار ارائه خدمات مناسب به زائران و گردشگران از اهم موضوعات و برنامههای در دست اقدام در استانها به شمار میآید.
افزایش کمی و کیفی خدمات به زائرین عبوری از استان سمنان
بهمن اخلاقی، مدیرکل اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان در تشریح اقدامات انجام شده جهت میزبانی از زائرین تعطیلات پایانی ماه صفر به عنوان یکی از استانهای مسیری به اقدامات و مصوبات ستادهای اجرایی خدمات سفر شامل آمادگی کلیه دستگاههای اجرایی عضو ستاد به منظور ارائه خدمات مطلوب به عزاداران و زائران، استفاده از ظرفیت کلیه مساجد روستاهای محورهای مواصلاتی به صورت شبانهروزی، انجام بازدیدهای میدانی از نحوه خدمت رسانی و وضعیت مراکز اقامتی، تامین سوخت مورد نیاز جایگاهها در ایام سفرهای زیارتی، تشدید نظارت بر وضعیت مجتمعهای خدمات بینراهی و دهها اقدامات اجرایی دیگر در این رابطه اشاره کرد.
تعاملات فرابخشی استان خراسانشمالی در ارائه خدمات به زائرین دهه پایانی ماه صفر
علی مستوفیان، مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خراسان شمالی نیز در تشریح اقدامات انجام شده جهت میزبانی از زائرین تعطیلات پایانی ماه صفر به اقداماتی از جمله همکاری سایر دستگاههای اجرایی در پذیرایی شایسته از گردشگران و اموری از جمله تکمیل و تجهیز سرویسهای بهداشتی، مساجد و نمازخانههای بینراهی، مشخص کردن نقاط حادثهخیز، برپایی موکبها و آمادگی مدارس بینراهی جهت اسکان زائرین پیاده امام رضا (ع) و نیز تامین نیازهای مختلف از جمله سرویسهای بهداشتی و پارکینگ اشاره کرد که با همکاری نهادهایی از جمله راهداری، اداره کل آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، صنعت، معدن و تجارت، نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی، اورژانس و نیز شهرداری در دستور کار قرار گرفته است.
تدارک همه جانبه نیازهای زائرین حرم مطهر امام رضا (ع)
سید جواد موسوی مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خراسان رضوی نیز به عنوان استان مقصد زائرین تعطیلات پایانی ماه صفر و ایام تابستان نیز اهم اقدامات اجرایی صورت گرفته برای میزبانی شایسته از گردشگران را برشمرد.
به گفته او بهرهمندی از ظرفیتهای تشکلها و نهادهای فرابخشی برای خدمترسانی مطلوب، ارتقای ظرفیت اسکان با فعال کردن 6195 مکان برای بهرهمندی از ظرفیت 983272 نفر شب اقامت متناسب با پیشبینی 10 درصدی رشد در اسکان به عنوان یکی از اصلیترین اقدامات در دستور کار قرار گرفته است.
طبق گزارش ارائه شده از مدیرکل استان خراسانرضوی، به طور کل افزایش سطح کیفی و کمی خدمات با اختصاص بیش از 320 مکان برای برپایی موکبهای ویژه مسیر زائرین، بازسازی، ایجاد و نظارت بر 1700 چشمه سرویس بهداشتی، فعال کردن 167 نمازخانه و 14 پایگاه در اطراف حرم جهت بازدیدها و گشتهای مشترک اجرایی شده است و با توجه به اینکه تاکنون میزان اقامت در استان خراسانرضوی نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته با 10 درصد رشد همراه بوده است از کلیه نهادهای دارای مراکز اقامتی برای تکمیل ظرفیت مورد نظر استفاده شده است. همچنین در تعاملات صورت گرفته 26 شهرداری فعال و 25 دهیاری نیز در حال نقشآفرینی هستند.
لازم به ذکر است تعیین 20 نقطه حادثهخیز و تامین 70 میلیون لیتر سوخت در کنار دهها اقدام اجرایی و طرحهای متنوع از جمله طرح قدم به قدم با 2500 داوطلب برای انتقال زائرین سالمند با ولیچیر به حرم و یا طرح همسفران خورشید با ایجاد 9 پایگاه امدادرسانی در مسیرهای متوالی برای رفاه حال گردشگران در نظر گرفته شده است.
برپایی موکب ها و نمایشگاههای صنایع دستی در مسیر زائرین
محمد جواد ساوری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان نیز در تشریح اقدامات انجام شده به عنوان یکی از استانهایی که در طول مسیر زائرین امام رضا (ع) قرار دارد، به اقدامات شایستهای از جمله فعال کردن کمیتههای 14 گانه ستاد اجرایی استان در همه شهرستانها و تقویت تعاملات فرابخشی به منظور بازدیدهای نظارتی مشترک به عنوان دو اقدام زیربنایی جهت پیشبرد سایر برنامههای اجرایی نام برد.
به گفته مدیرکل استان گلستان برپایی موکبها در دو مسیر اصلی زائرین نیز تدارک دیده شده است که سه شهرستان آزادشهر، مینودشت و گالیکش و مسیر منتهی به جنگل گلستان را در بر میگیرد.
او همچنین برپایی نمایشگاههای صنایعدستی در همه شهرهای استان ویژه ایام پایانی ماه صفر را اقدامی جهت معرفی فرهنگ و اصالتهای بومی استان به زائرین اعلام کرد.
استان خراسانجنوبی پیشتاز در خدمت رسانی به زائرین خارجی
هادی شاهوردی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خراسانجنوبی نیز به برگزاری سلسله جلسات میقات الرضا به عنوان اقدامی زیربنایی برای پیشبرد اهداف همکاری و تعاملات فرابخشی در سطح استان به منظور میزبانی از زائرین در طول مسیر حرم امام رضا (ع) به ویژه زائرین خارجی از کشورهای پاکستان، افغانستان و هندوستان اشاره کرد.
به گفته او با توجه به اینکه زائرین خارجی پس از زیارت امام حسین (ع) به زیارت امام رضا (ع) در شهر مشهد مشرف میشوند، اغلب از استان خراسانجنوبی وارد و خارج می شوند. از این رو تامین نیاز آنها و ارائه خدمات باکیفیت به زائرین در راس امور اجرایی ستاد خدمات سفر استان خراسان جنوبی قرار دارد.
شاهوردی با اشاره به اینکه در سال گذشته استان خراسانجنوبی میزبان بیش از 50 هزار نفر زائر خارجی بوده است و ارائه خدمترسانی به آنها را تا بیش از 40 روز از اتمام ایام ماه صفر ادامه داده است به تشریح اقدامات مشترک اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خراسانجنوبی و سازمان اوقاف و نیز همکاری مردمی به منظور برپایی موکبهای متعدد در 9 منطقه و خدمترسانی گسترده به زائرین خبر داد.
تشرف ۳۰ میلیون نفر در دهه پایانی صفر به حرم مطهر رضوی
تشرف ۳۰ میلیون نفر در دهه پایانی صفر به حرم مطهر رضوی
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: با توجه به اقدامات و تجربیات سال گذشته و اطلاعاتی که در دست داریم حضور حداقل ۳۰ میلیون زائر در دهه پایانی صفر را در حرم مطهر رضوی پیشبینی میکنیم.
مصطفی فیضی، امروز ۷ شهریور ماه، در نشست خبری تشریح برنامههای آستان قدس رضوی که در ساختمان ثامن برگزار شد، اظهار کرد: برخی از مناسبتها قلههای خدمت هستند که در میان آنها دهه کرامت و دهه پایانی صفر برای خادمان این بارگاه از اهمیت ویژهای برخوردار است. امسال اقدامات ویژهای در حوزه حملونقل، اسکان، خدمات و… اتفاق افتاده است و آمادگی شهر مشهد برای میزبانی از زائران مشتاق تدارک دیده شده و برای هر یک از این موضوعات ستادهای ویژهای تشکیل شده است و افراد مخصوصی درحال فعالیت و خدمترسانی هستند.
فیضی ادامه داد: بیشترین و بزرگترین حوزه خدمت ما در ذیل مدیریت عالی حرم مطهر رضوی است و معاونین در بخشهای معاونتهای خدمات، اماکن و … آماده خدمترسانی هستند. در دهه پایانی صفر به صورت عام و به صورت ویژه از ۹ شهریور ماه شروع پرحجم فعالیتهای مذهبی، دینی و فرهنگی ما در حرم مطهر رضوی است که این برنامهها مستمرا تا پایان صفر به صورت شبانه روزی انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: در ۵ روز آخر صفر حوزه معاونت تبلیغات برنامههای متعددی دارد که اولین ویژه برنامه آن شامل اجرای برنامههای متعدد در حرم رضوی است که حسینیه حرم با تقویت و رویکرد جدید خود، حضور هیاتهای مختلف را در حرم حضرت رضا(ع) بعد از نماز مغرب و عشا تا پاسی از شب به صورت شبانه در خود جای داده است. همچنین برای شب رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن(ع) با تاکید تولیت آستان قدس رضوی اقدامات ویژهای طراحی شده است که یکی از آنها اجتماع بزرگ قرانیان در صحن جامع رضوی است که طی آن قاریان ممتاز استان و مشهد و اساتید کشوری برنامههای ویژهای را برگزار خواهند کرد. انشاالله امیدوار هستیم طی این برنامه میزبان استاد قرآن، حجتالاسلاموالمسلمین قرائتی باشیم. البته برنامههای جمعخوانی و سایر فعالیتهای قرانی هم در شب ۲۸ صفر در صحن جامع برگزار خواهد شد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص دومین ویژه برنامه آستان قدس گفت: دومین ویژه برنامه ما در خصوص خطبهخوانی است که توسط خدام رضوی تنها ۲ بار در حرم مطهر رضوی برگزار میگردد. این برنامه شب چهارشنبه برگزار میشود و برنامه بعد از آن که چهارشنبه شب برگزار میشود، شام غریبان حضرت رضا(ع) است که خدام برای بیان حزن و اندوه در کنار تولیت معزز به عزاداری میپردازند. همچنین برای کودکان و نوجوانان در اماکنی که پیشبینی شده است یعنی حسینیه کودک و نوجوان به برگزاری مراسم خاص محتوایی برای این افراد میپردازند.
ترویج کتاب عیون اخبار الرضا(ع) در دستور کار است
فیضی تصریح کرد: امسال توجه ویژهای به کتاب عیون اخبار الرضا در دستور کار آستان قدس رضوی حرم قرار گرفته است؛ زیرا آستان قدس رضوی در تلاش است که در حوزه مسائل فرهنگی نوآوری داشته باشد و از مجموعههای قابل اعتماد این حوزه، کتاب اخبار عیون الرضا(ع) است که این کتاب به صورت منتخب از ماههای گذشته آماده شده است و بخشهای مختلفی از آن که از جامعیت بیشتری برخوردار بوده است، انتخاب شده و برگزاری مسابقه و روایتگری از این کتاب، توزیع بالغ بر ۱۰۰ هزار نسخه، معرفی آن در سخنرانیها و حلقههای مختلف در دستور کار قرار گرفته است.
وی در خصوص هیئت ابناءالرضا(ع) اظهار کرد: نوجوانانی که در حرم مشغول به کار هستند و نوجوانانی که در هیاتهای مختلف حضور دارند، روز دوشنبه ۱۲ شهریور ماه در حسینیه حرم به عزاداری خواهند پرداخت. همچنین ویژهبرنامههای آیینی در بخشهای مختلف حرم مطهر در دهه پایانی صفر با تنوع جدیدی برگزار خواهد شد. اوج فعالیتهای ما در حرم مطهر رضوی و معاونت تبلیغات تکریم هیاتهای دینی و حضور آنها در ۲ روز ۲۸ و ۳۰ صفر است. علاوه بر این موارد معاونت اماکن متبرکه که همیشه مسئولیت خدمترسانی و خدمتگذاری زوار را برعهده داشته است با تمهیدات ویژه کار خدمترسانی را در این روزها دنبال خواهند کرد. امیدوار هستیم با مفروش کردن صحنهای مختلف ورودی حرم تسریع و تسهیل زیارت را برای زائرین به ارمغان آوریم. همچنین برای استراحت و اقامت موقت زائرین پیشبینیهای اولیهای شده است که امیدوار هستیم بتوانیم با همکاری سایر بخشهای اجرایی مشهد، خدمات ویژهای را به زائرین اعطا کنیم؛ کمک به زائرینی که نیازمند خدمت ویژه هستند، در حد توان انجام میشود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی باتوجه به نظم مواکب بیان کرد: بحمدلله در سالهای اخیر با انضباط خوبی خدمات مواکب در اطراف حرم افزایش پیدا کرده است و در روزهای پایانی صفر هم انشاالله از خدمات ۱۵۰ موکب خدماترسان در اطراف حرم بهرهمند خواهیم بود. این مواکب به انجام فعالیت و خدمات در حوزههای مختلف توزیع نذورات، خدمات فرهنگی، بهداشتی و ایمنی میپردازند. این مواکب از سراسر ایران و حتی عراق به مشهد آمدهاند و به ایفای خدمت میپردازند. همچنین بزرگترین موکب آستان قدس رضوی در ملکآباد برای زوار پیاده بنیان نهاده شده است. بنابراین در مجموع فعالیتهای این مواکب و آستان قدس رضوی با ارتقای کمی و کیفی گسترش پیدا کرده است.
فیضی در خصوص مواکب فرهنگی خیابان واعظ طبسی ادامه داد: در حوزه اقدامات فرهنگی تمامی هیاتهایی که وارد مشهد میشوند از خدمات فرهنگی آستان قدس رضوی بهرهمند میشوند و بستههای فرهنگی را دریافت میکنند. البته مواکب فرهنگی در پیادهرو واعظ طبسی مستقر هستند و به صورت اختصاصی به ارائه خدمت فرهنگی میپردازند. همچنین قرارگاه فرهنگی محل حضور همه بخشهای اداری، اجرایی و مردمی مشهد است که برای دهه پایانی صفر تعبیه شده است.
فعالیت ۱۲ شبکه رادیویی در حرم مطهر رضوی
وی افزود: بنیاد کرامت حداقل ۵ موکب بزرگ در اطراف حرم دارد و ۱۸۰ هزار خدمت اسکان در هرشب توسط اماکن و مواکب آستان قدس رضوی به جز از حرم مطهر رضوی برای زائرین تعبیه شده است. همچنین ورزشگاه امام رضا(ع) هم برای رفاه حال زائرین درحال آمادهسازی است. ۱۲ شبکه رادیویی علاوه بر رادیو اربعین در حرم مطهر رضوی وجود دارد و به ایفای فعالیت میپردازند.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص اقدامات دیگر نهادهای مشهد اظهار کرد: شهرداری مشهد، اوقاف، سازمان تبلیغات و دیگر نهادها در این خصوص فعالیتهای گوناگونی دارند و به ایفای خدمت میپردازند. در حرم مطهر رضوی نیز به دستور تولیت آستان قدس رضوی ستاد ویژه دهه آخر صفر مدیریت شده است و این ستاد به صورت مستمر جلساتی را برگزار میکند. امیدوار هستیم بتوانیم همه ما بخش کوچکی از عرض ارادتی که لازم است را برای زائرین داشته باشیم و این دین را ادا کنیم و انشاالله خادمان خوبی باشیم.
تشرف حداقل ۳۰ میلیون نفر در دهه پایانی صفر به حرم مطهر رضوی
فیضی در خصوص حضور هیاتهای مذهبی و زائران به حرم مطهر ابراز کرد: حضور حداقل ۲۰۰۰ هیئت ورودی به مشهد را پیشبینی کردهایم و آمار ورودی زائرین به سطح شهر مشهد مربوط به دستگاههای اجرایی است و در حرم مطهر رضوی تشرف مبنا قرار گرفته میشود و باتوجه به اقدامات سالهای گذشته، اطلاعات خوبی در دست ما قرار گرفته است؛ بنابراین حداقل تشرف به حرم در دهه پایانی صفر حدود ۳۰ میلیون نفر پیشبینی شده است.
وی در خصوص پارک خودرو و غذای حضرت عنوان کرد: بنا بر رویه معمول و دستور ویژه تولیت آستان قدس رضوی حداقل میزبانی مهمانسرای حرم مطهر رضوی در دهه پایانی صفر ۲ برابر خواهد شد و همچنین خدمات مهمانسرا را برخی از مواکب اطراف حرم به زائرین ارائه میدهند. احتمال بسته شدن خیابانهای نزدیک به حرم در ۳ روز پایانی وجود دارد که توسط شهرداری و پلیس راهور اعلام خواهد شد و تا قبل از آن پارکینگهای حرم، ظرفیت پارک خودرو را دارد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: امسال شاهد افزایش ظرفیت حوزه ارتباطات در اطراف حرم مطهر رضوی خواهیم بود و در تلاش هستیم که مشکلات این حوزه را به حداقل برسانیم. همچنین سالانه درحال اجرای طرحهای عمرانی بسیاری در حرم مطهر رضوی هستیم که اکنون دارای ۲ پروژه بزرگ عمرانی زیرسطحی بست شیخ بهایی و رواق حضرت امیرالمومنین(ع) است. پروژه اول از اواخر سال ۱۴۰۴ به بعد شروع بهرهبرداری آن است. دومین پروژه رواق حضرت امیرالمومنین(ع) است که از نظر ظرفیت و مساحت به رواق امام خمینی(ره) شباهت بسیاری دارد./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید