مصوبه فروش اینترنتی دارو ابطال شد

کد خبر: 1244929

رئیس سازمان غذا و دارو از ابطال مصوبه فروش اینترنتی دارو در پلتفرم‌های عرضه دارو خبر داد.

 مصوبه فروش اینترنتی دارو ابطال شد

سید حیدر محمدی امروز در نشست خبری هشتمین نمایشگاه ایران فارما درباره عرضه اینترنتی داروها اظهار کرد: مصوبه‌ای علی‌رغم مخالفت سازمان غذا و دارو در هیئت مقررات‌زدایی برای عرضه دارو در پلتفرم‌های اینترنتی به تصویب رسیده بود و علت مخالفت ما این بود که سکوهای اینترنتی به صورت غیرقانونی و بدون هیچ نظارتی اقدام به عرضه دارو می‌کنند‌.

وی افزود: با توجه به اعلام سازمان غذا و دارو و طبق نظر معاون اول رئیس جمهور، این مصوبه در ستاد تنظیم بازار ابطال و مقرر شد این مصوبه از مسیر درست پیگیری شود.

محمدی با بیان این که مخالفتی با عرضه دارو از این مسیر نداریم، گفت: پیشنهاد ما این است که همانطور که دارورسانی بیماران صعب‌العلاج و جانبازان به درب منزل آنها انجام می‌شود؛ با برنامه‌ریزی و نظارت درست این اقدام صورت گیرد زیرا در پلتفرم‌های فروش دارو در بستر اینترنت، مسیر عرضه دارو نادرست است و داروها بدون مجوز وزارت بهداشت و زیر نظر افراد فاقد صلاحیت عرضه می‌شوند و لذا این مصوبه ابطال شد‌./تسنیم

کاهش کمبودهای دارویی به ۸۱ قلم/ داروهای ایران از انواع مشابه هندی مطلوبتر هستند

مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو، گفت: با تدابیر اتخاذ شده از سوی دولت، کمبودهای دارویی از ۴۲۰ به ۸۱ قلم کاهش یافت.

به گزارش ایرنا، محمد پیکانپور عصر یکشنبه در یک نشست خبری که در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو برگزار شد، افزود: سال گذشته ۴۲۰ قلم کمبود دارویی در کشور وجود داشت، که به ۸۱ قلم کاهش یافته و این حرکت مثبتی بود که با زحمات شبانه روزی زنجیره تامین دارو برطرف شده است.

وی اظهار داشت: وضعیت صنعت داروسازی نسبت به سایر صنایع دیگر کشور مطلوب است و بسیاری از کشورها با داشتن جمعیت مشابه به لحاظ مصرف کننده مبالغ زیادی از منابع ارزی را برای دارو صرف می کنندتا بخش عمده ای از نیاز دارویی را جبران کنند، اما صنایع دارویی ما پیشرو بوده و علاوه بر تامین داخلی، نیاز بیت المللی را نیز تامین می کنند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر در بخش های پیشرو این صنعت از جمله بیولوژیک توفیقاتی را داریم و آینده خوبی در راه است، بسیاری از کشورها در حوزه مواد اولیه از ایران عقب تر هستند و در مراودات بین المللی درحوزه دارو نیازمند همراهی ایران هستند.

وی تاکید کرد: صنعت دارویی کشور از لحاط کمی رشد قابل توجهی دارد و به لحاظ کیفی نیز مطلوب بوده و قابل رقابت با کشورهای همسایه و آمریکای جنوبی است و ایران نسبت به هند از کیفیت بالایی دارویی برخوردار است.

وی ادامه داد: صنعت داروسازی در جذب نخبگان نسبت به صنایع دیگر جلو بوده و ۴۰ درصد شرکت های دانش بنیان در حوزه دارو فعالیت می کنند، و بخش قابل توجه از افزایش امید به زندگی در جامعه مرهون زحماتی است در صنعت دارویی اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: بسیاری از بیماری‌های عفونی یا سرطان که در گذشته منجر به مرگ و میر شمار زیادی از افراد جامعه می شد امروز با تولید کفیت بالایی این داروها، امید به زندگی در آنها افزایش یافته است.

به گفته پیکانپور، هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما) که ۵ تا ۷ مهرماه در مصلای امام خمینی برگزار می شود، فرصت مناسبی برای گفتمان سازی زنجیره های صنعت دارویی است و برای رسیدن به ترار تجاری مثبت باید همبستگی در زنجیره صنایع داروسازی شکل گیرد و سازمان غذا و دارو تلاش می کند تا با ایجاد بستری سازی، مشکلات در حوزه قیمت گذاری و تخصیص منابع ارزی و غیره را برطرف کند.

پیکانپور ادامه داد: با ارتباط نزدیکی که سازمان غذا و دارو با سندیکای دارویی دارد، مشکلات با برگزاری جلسات و تبادل و نظر مرتفع شد و لازم است حاکمیت در جهت نوسازی صنعت داروسازی اهتمام ویژه ای داشته باشد.

به گفته وی، لازم است شرکت های دارویی که بهره وری پایینی دارند بازبینی شده و می طلبد مورد احیا قرار بگیرند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت