مراسم خاکسپاری «سایه» کی برگزار میشود؟
فرزند هوشنگ ابتهاج از رای دادگاه آلمان برای انتقال پیکر پدرش به ایران خبر داد.
اختلاف فرزندان هوشنگ ابتهاج - شاعر معاصر، متخلص به سایه - بر سر انتقال پیکر این شاعر به ایران باعث تعویق در انتقال و متعاقبا برگزاری مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر او شد.
حال یلدا ابتهاج که همواره اطلاعرسانی اخبار مربوط به ابتهاج را انجام میدهد، اعلام کرد: «دقایقی قبل با خرسندی آگاهی یافتیم که قاضی شعبه رسیدگیکننده دادگاه کلن رای خود را در زمینه انتقال پیکر پدرم، امیر هوشنگ ابتهاج به ایران برای خاکسپاری در آرامگاه ابدیاش، باغ محتشم رشت، صادر کرد».
اطلاعرسانی پیشین او گویای این بود که دو برادرش هم با این انتقال موافقاند و تنها دختر دیگر هوشنگ ابتهاج موضعی مخالف داشت.
پیشتر قرار بود که پنجشنبه و جمعه هفته پیش مراسم تشییع و تدفین پیکر هوشنگ ابتهاج بهترتیب در تهران و رشت برگزار شود. برای این منظور قرار بود چهارشنبه هفته پیش پیکر این شاعر معاصر از شهر کلن آلمان به تهران انتقال یابد که در ساعات پایانی اعلام شد این امر به تعویق افتاده است./ایسنا
مراسم خاکسپاری «سایه» کی برگزار میشود؟
مراسم تشییع پیکیر هوشنگ ابتهاج، با توجه به زمان انتقال پیکر او، آخر این هفته یا در روزهای آتی خواهد بود.
پس از اعلام رأی دادگاه آلمان برای انتقال پیکر هوشنگ ابتهاج، پیگیری ایسنا از مسئولان وزارت ارشاد برای اطلاع از زمان مراسم تشییع و خاکسپاری این شاعر فقید در ایران، گویای این است که کارهای مربوط به مراسم در حال انجام است، منوط به اینکه فرزند او از دادگاه در خواست تجدیدنظر ندهد یا به صورت مجدد شکایت نکند.
بر این اساس، سناریوی نخست این است که اگر این اتفاقها نیفتند، طبق روال هفته قبل، چهارشنبه، دوم شهریورماه، پیکر ابتهاج از آلمان به ایران منتقل شود و مراسم تشییع پیکرش روز پنجشنبه (سوم شهریورماه) و خاکسپاری او در رشت (جمعه، چهارم شهریورماه) انجام شود.
اما در غیر این صورت، برنامهریزی براساس شرایط جدید خواهد بود.
وضعیت دقیقتر در این زمینه، در ساعات آینده مشخص خواهد شد.
امیرهوشنگ ابتهاج (هـ. ا.سایه) که درتیرماه ۱۴۰۱ به دلیل نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان قرار گرفته بود، بامداد چهارشنبه ۱۹ مرداد در ۹۵سالگی درگذشت.
زنده یاد ابتهاج، سال ۱۳۰۶ در رشت متولد شد و در ۲۰ سالگی اولین کتابش را با نام «نخستین نغمهها» منتشر کرد. او سرودن غزل را در کنار سرودن شعر در قالب های دیگر سنتی تجربه کرد. همچنین نمونههایی از شعر نو در بین آثار این شاعر به چشم میخورد. شعر تصنیف مشهور «سپیده» که با عنوان «ایران ای سرای امید» شناخته میشود، از سرودههای ابتهاج است./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید