نقشه دولت ترامپ برای بازسازی غزه | جابجایی مردم غزه به اندونزی!
تارنمای شبکه ان بی سی به نقل از منابع آگاه نوشت که تیم ترامپ به دنبال جابجایی و انتقال بخشی از مردم غزه در خلال بازسازی این باریکه بوده و در این میان نام کشور اندونزی برای میزبانی از آنها مطرح شده است.
تارنمای شبکه ان بی سی به نقل از منابع آگاه نوشت که تیم ترامپ به دنبال جابجایی و انتقال بخشی از مردم غزه در خلال بازسازی این باریکه بوده و در این میان نام کشور اندونزی برای میزبانی از آنها مطرح شده است.
به گزارش ایرنا، ان بی سی به نقل از یک مقام در تیم انتقالی دولت آتی ترامپ نوشت که استیو ویتکاف، فرستاده رئیس جمهور منتخب آمریکا در خاورمیانه، برای حفظ توافق شکننده آتشبس اسرائیل-حماس، به دنبال سفر به نوار جنگزده است.
تیم انتقالی ترامپ از شکنندگی توافق مذکور آگاه بوده و ویتکاف قصد دارد در هفته ها و ماه های آینده حضور تقریباً ثابتی در منطقه داشته باشد تا مشکلات و درگیری های احتمالی را که ممکن است توافق را ناکام کرده و به توقف آزادی اسیران اسرائیلی منجر شود، حل و فصل کند.
به نوشته ان بی سی، ویتکاف به دنبال دستیابی به ثبات بلندمدت برای اسرائیلیها و ۲ میلیون آواره فلسطینی است و دستیابی به این هدف با اجرای سه مرحله توافق دیروز حاصل میشود.
مرحله نخست که از دیروز آغاز شد، حدود ۶ هفته به طول می انجامد و شامل آزادی اسیران اسرائیلی نزد حماس و فلسطینی های دربند اسرائیل می شود. در خلال اجرای مرحله جاری، جزئیات مرحله دوم مورد مذاکره قرار می گیرد و بر اساس آن سایر اسیران اسرائیلی آزاد شده و نیروهای اشغالگر از غزه خارج می شوند. در مرحله نهایی نیز که نیازمند مذاکره است، خاتمه جنگ و آغاز بازسازی غزه هدفگذاری شده است.
ترامپ و تیم وی همزمان که مشغول مدیریت مرحله کنونی و بعدی توافق هستند، راه حل های بلندمدت را نیز سبک سنگین می کنند.
این مقام انتقالی گفت: اگر به اهالی غزه کمک نکرده، زندگی آنها را سر و سامان نداده و به آنها امید ندهیم، شورش رخ خواهد داد.
مسئله نحوه بازسازی غزه و همچنین محل اسکان حدود ۲ میلیون فلسطینی در خلال این دوره همچنان باقی است. این مقام انتقالی گفت، به عنوان مثال، اندونزی از جمله کشورهایی است که برای جابجایی برخی از اهالی غزه مد نظر است.
در ادامه این گزارش آمده که حتی مسئله تمایل مردم غزه به جابهجایی نیز قطعی نیست و ایده جابجایی در میان فلسطینی ها و دیگر اعراب به شدت بحث برانگیز است. بسیاری بر این باورند که جابجایی اولین گام اسرائیل برای ترک اجباری سرزمین آنهاست.
در همین حال تارنمای اندونزیایی جاکارتا پست امروز به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور، احتمال میزبانی موقت اندونزی از ساکنان غزه را رد کرد.
روی سومیرات (Roy Soemirat) گفت که جاکارتا برای نخستین بار از چنین طرحی آگاه شده است.
این سخنگو گفت: دولت اندونزی هرگز اطلاعاتی در این مورد دریافت نکرده است.
لازم به ذکر است که دیروز و در جریان نخستین روز اجرای توافق آتش بس، سه زندانی اسرائیلی با ۹۰ زندانی فلسطینی مبادله شده و حملات رژیم صهیونیستی به باریکه غزه قطع شد.
دیدگاه تان را بنویسید