تاثیر تحولات سوریه بر گزینه ترامپ برای اداره اطلاعات ملی
بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی، نماینده سابق کنگره ایالات متحده که از سوی دونالد ترامپ به عنوان گزینه انتصاب به عنوان مدیر اطلاعاتی ملی معرفی شده و چند سال پیش در سفر به سوریه با بشار اسد دیدار کرد به ساختمان این کنگره بازگشته تا پاسخگوی پرسش سناتورها درباره این سفر خود باشد.
بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی، نماینده سابق کنگره ایالات متحده که از سوی دونالد ترامپ به عنوان گزینه انتصاب به عنوان مدیر اطلاعاتی ملی معرفی شده و چند سال پیش در سفر به سوریه با بشار اسد دیدار کرد به ساختمان این کنگره بازگشته تا پاسخگوی پرسش سناتورها درباره این سفر خود باشد.
رسانههای آمریکایی گزارش دادند بعد از آنکه «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب آمریکا «تولسی گبرد»، نماینده دموکرات اسبق مجلس نمایندگان آمریکا را به عنوان گزینه خود برای مدیر اطلاعات ملی معرفی کرد در جریان تحولات اخیر مربوط به تسلط گروههای مسلح مخالف بر سوریه که بشار اسد از قدرت کنار رفت، چندین قانونگذار و کارشناس امنیت ملی آمریکا مظنون به دیدگاههای گبرد درباره سوریه و بشار اسد، رئیس جمهور سابق آن شدهاند.
به نوشته واشنگتن پست با توجه به اینکه تولسی گبرد باید جلساتی را با قانونگذاران کنگره بر سر تایید شدنش به عنوان مدیر اطلاعات ملی آمریکا برگزار کند احتمالا در جریان این جلسات با پرسشهای متعدد این قانونگذاران درباره سفر سال ۲۰۱۷ او به سوریه و دیدارش در جریان این سفر با بشار اسد مواجه میشود.
بعد از آنکه تولسی گبرد حزب دموکرات را در سال ۲۰۲۲ ترک کرد حالا دونالد ترامپ او را به عنوان گزینه خود برای پست مدیر اطلاعات ملی آمریکا انتخاب کرده که البته با انتقاد از سوی دهها تن از مقامهای سابق امنیت ملی این کشور مواجه شده است.
گبرد در این پست به اطلاعات فوق محرمانه واشنگتن دسترسی پیدا و بر ۱۸ سازمان جاسوسی دیگر کشورش نظارت میکند.
واشنگتن پست گزارش کرد که او با سناتورها «مایک راندز»، «جیمز لنکفورد» و «لیندسی گراهام» دیدار کرده است. سناتور «جونی ارنست» نیز طبق پستی که در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد از دیدار خود با تولسی گبرد خبر داده و او را یک «رهبر اثبات شده و قدرتمند» خواند و همچنین گفت که انتظار دارد بار دیگر با او دیدار داشته باشد.
به نوشته واشنگتن پست، سه دستیار مجلس سنای آمریکا که نامشان را فاش نساختند گفتند که به اعتقاد آنها این نماینده سابق کنگره ایالات متحده با حساسیت و بررسی موشکافانه سناتورهای تندرو در کنگره بر سر تایید شدنش مواجه خواهد شد که علت آن مواضع و اظهارات سابقش درباره روسیه و بشار اسد است.
در حالی که تولسی گبرد در جریان سفر سال ۲۰۱۷ خود به سوریه گفته بود بشار اسد «دشمن» ایالات متحده نیست، او با چشمانداز جلسات پرسش و پاسخ سختی با جمهوریخواهان سنا بر سر اظهارات سابقش درباره سوریه و روسیه مواجه است.
«شلی مور کاپیتو»، ساتور عضو رهبران جمهویخواهان اظهار کرد: «سوالهای زیادی هست که باید پاسخ داده شوند.»
«تام تیلیس»، سناتور جمهوریخهواه دیگر از کارولینای شمالی نیز دربارهم مواضع و حرفهای سابق گبرد بیان کرد: «سوالهای سختی هستند که باید پرسیده شوند و باید پاسخهای خوبی به آنها داده شود.نحوه کارکر اینجا به این صورت است که باید نامزدها آماده پاسخ دادن به پرسشها به منظور راضی کردن نمایندگان کمیته باشند.»
گبرد در جریان سفر سال ۲۰۱۷ به سوریه ۲ بار با بشار اسد دیدار کرد و بعد گفت: «بشار اسد دشمن ایالات متحده نیست چون سوریه تهدید مستقیمی را متوجه آمریکا نمیکند.»
او همچنین در زمان دولت ترامپ از حملهای که در سال ۲۰۱۷ از سوی ایالات متحده به یک فرودگاه نظامی سوریه صورت گرفت انتقاد کرده و این حمله را «خطرناک، نسنجیده و ضد قانون اساسی» دانسته و دولت ترامپ را به بیملاحظگی متهم کرد.
او همچنین به خاطر حمایت از برخی مواضع کرملین در قبال اوکراین و حمله روسیه به این کشور با استتناد به حضور ۲۵ آزمایشگاه زیستی مورد حمایت آمریکا در اوکراین که پتانسیل گسترش دادن پاتوژنهای مرگبار را دارند مورد انتقاد قرار گرفت.
تولسی گبرد دارای متحدانی از گذشته در کنگره شامل «مارکوی مولین»، عضو کمیته خدمات مسلح سنا که زمانی از گبرد همچون خواهرش توصیف کرده بود، است. قانونگذاران جمهوریخواه حامی دستور کار ترامپ موسوم به «اول آمریکا» نیز از گبرد تحسین به عمل آوردهاند.
گبرد بعد از دیدارش با لنکفورد به خبرنگاران گفت که از اظهارات دونالد ترامپ با این مضمون که آمریکا باید بیرون از جنگ در سوریه بماند کاملا حمایت میکند.
تولسی گبرد گفت: «دیدگاهها و تجارب من در اثر سوابق متعدد استقرارهای نظامی من و مشاهده هزینههای جنگ و تهدید تروریسم افراطگرا به صورت دست اول شکل گرفتهاند. این یکی از دلایل متعدد قدردانی من از رهبری دونالد ترامپ بوده و او همانطور که قبلا گفته متعهد به پایان دادن به جنگها نشان دادن صلح از موضع قدرت و در اولویت قرار دادن امنیت، ایمنی، منافع امنیت ملی و آزادی مردم آمریکا است.»/ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید