خشم مقامات آلمانی از اظهارات ضد ناتوی ترامپ

کد خبر: 1274671

مقامات آلمانی در برابر اظهارات اخیر ضد ناتوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا موضع گیری کرده و ضمن غیرمسئولانه خواندن آن درباره خطرات چنین موضع گیری هایی هشدار دادند.

خشم مقامات آلمانی از اظهارات ضد ناتوی ترامپ

مقامات آلمانی در برابر اظهارات اخیر ضد ناتوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا موضع گیری کرده و ضمن غیرمسئولانه خواندن آن درباره خطرات چنین موضع گیری هایی هشدار دادند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اخیرا پیمان ناتو را زیر سوال برده و موجبات خشم مقامت آلمانی را فراهم کرده است.

انتقادات تندی از سوی مقامات آلمانی و ناتو به رئیس جمهور سابق آمریکا وارد شده است. مایکل لینک، هماهنگ‌کننده فراآتلانتیک دولت آلمان، در واکنش به این اظهارات ترامپ گفته است: وی غیرقابل پیش‌بینی، بی‌وجدان و غیرقابل اعتماد است. اکنون هزینه های نظامی بیشتری مورد نیاز است.

به گزارش ان تی وی آلمان، به این ترتیب اظهارات دونالد ترامپ، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مورد حمایت ناتو با انتقاد شدید در آلمان مواجه شده است. "فرانک والتر اشتاین مایر"، رئیس جمهور فدرال آلمان، در جریان سفر به قبرس در نیکوزیا، پایتخت این کشور گفت: این اظهارات غیرمسئولانه است و حتی به سود روسیه است. به گفته وی هیچ کس در ائتلاف نظامی ناتو علاقه ای به این مسئله ندارد.

"ینس استولتنبرگ"، دبیرکل ناتو هم پیشتر از اظهارات رئیس جمهور سابق آمریکا مبنی بر عدم دفاع از متحدان ناتو در صورت انتخاب مجدد به شدت انتقاد کرده بود.

استولتنبرگ در بروکسل گفت: هر گونه پیشنهادی مبنی بر اینکه متحدان از خود دفاع نخواهند کرد، تمام امنیت ما از جمله امنیت ایالات متحده را تضعیف می‌کند و سربازان آمریکایی و اروپایی را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد.

"کریستین هافمن"، معاون سخنگوی دولت آلمان گفت که اظهارات ترامپ «البته مورد توجه قرار گرفته است». وی در عین حال تاکید کرد: دولت فدرال آلمان در سیاست امنیتی و دفاعی خود به وضوح بر اتحاد فراآتلانتیک و جامعه ارزشی فراآتلانتیک تکیه کرده و امنیت خود را در ناتو تضمین شده می بیند.

"دونالد ترامپ"، رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد کنونی جمهوری‌خواه ریاست‌جمهوری آمریکا با تهدید خود مبنی بر عقب‌نشینی از حمایت آمریکا در برابر حمله روسیه از کشورهای اروپایی، انتقاد و خواستار هزینه‌های نظامی بیشتر شده است. در اروپا، اظهارات او به عنوان زنگ خطری برای انجام کارهای بیشتر تلقی شد.

کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان هم اعلام کرده که این کشور باید تکالیف خود را برای تقویت موقعیت و توان دفاعی خود انجام دهد. این را کریستین لیندنر در جریان بازدید از لندن گفت و تاکید کرد: من بر این عقیده ام که مشارکت فراآتلانتیکی به نفع همه است و مهم نیست چه کسی در کاخ سفید قدرت را در دست دارد. به گفته وی اگر آلمان تکالیف خود را انجام دهد، به عنوان یک شریک برای ایالات متحده نیز جالب خواهد بود. همین امر در مورد اروپا نیز صدق می کند.

امید نوری پور، رهبر حزب سبزها در دولت ائتلافی آلمان هم به این اظهارات ترامپ با ناراحتی واکنش نشان داد. نوری پور در عین حال گفت: متاسفانه این اظهارات باعث تعجب وی نشد. وی تاکید کرد: ترامپ اغلب اظهارات مشابهی از جمله در مورد "نزدیک عاطفی" خود با روسیه داشته است. با این وجود، این یک تهدید برای امنیت مشترک و "بی پروایی نسبت به ناتو" است و باقی می ماند. به گفته وی این اتحاد دفاعی نقش محوری در امنیت ایالات متحده و اروپا دارد.

با این وجود، رهبر حزب سبز آلمان تاکید کرد: در شرایط اضطراری اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی نیز باید بتوانند از خود دفاع کنند.

به گفته این مقام آلمانی از زمان شروع جنگ در اوکراین، اتحادیه اروپا بارها و بارها نشان داده است که در دوران شک و تردید در کنار هم می ایستد و قادر به اقدام است. این بسیار خوشحال کننده است و ما باید این توانایی را برای عمل گسترش دهیم. و همچنین باید بدون توجه به نتیجه انتخابات در ایالات متحده در کنار یکدیگر بایستیم.

"اشتاین مایر"، رئیس جمهور آلمان هم در یک کنفرانس مطبوعاتی با نیکوس کریستودولیدیس، رئیس جمهور قبرس، با بیان اینکه یک کارزار انتخاباتی در ایالات متحده وجود دارد، گفت: برخی چیزها تحریک آمیز هستند. اما حتی اگر تحریک آمیز باشند، به این معنی نیست که ما نباید آنها را جدی بگیریم."

وی در عین حال از اروپایی ها خواست طوری رفتار نکنند که انگار انتخابات در آمریکا از قبل قطعی شده است. ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود بارها آلمان را به صرف هزینه بسیار کمی برای دفاع متهم کرد.

مایکل لینک، هماهنگ کننده روابط دو سوی آتلانتیک در دولت فدرال آلمان هم گفت: اظهارات نادرست دونالد ترامپ در مورد تعهدات معاهده ایالات متحده در صورت حمله به یکی از اعضای ناتو بار دیگر ثابت می کند که او چقدر غیرقابل پیش بینی، بی وجدان و غیرقابل اعتماد است.

زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه پیشین آلمان هم گفت این بیانیه مانند دعوتی از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای آزمایش اتحاد دفاعی ناتو است. وی هشدار داد : «او ما را در آلمان آزمایش نخواهد کرد، اما شاید در بالتیک.

"نوربرت روتگن"، کارشناس سیاست خارجی حزب دموکرات مسیحی هم گفت که پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری در پاییز، ناتو را در یک بحران موجودیتی فرو خواهد برد. وی به «بیلد» گفت: هر کسی که به نظر او ( ترامپ) به اندازه کافی پول پرداخت نکند، مورد حمایت آمریکا نخواهد بود. بنابراین آلمان باید بفهمد که ما به زودی راهی جز دفاع از خود در زمانی که در اروپا جنگ است، نخواهیم داشت.

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان نیز به شدت اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده در مورد عدم تمایل به دفاع از متحدان ناتو در صورت انتخاب مجدد را رد کرده و گفت: «هر گونه نسبی سازی تضمین کمک ناتو غیرمسئولانه و خطرناک است.

شولتز شامگاه دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دونالد تاسک، نخست‌وزیر لهستان در برلین گفت: «هیچکس اجازه ندارد با امنیت اروپا بازی کند یا با آن معامله کند. شولتز این انتقاد را وارد کرد که چنین اظهاراتی «صرفاً به نفع روسیه بود».

صدر اعظم آلمان همچنین گفت: وعده حفاظت از ناتو بدون محدودیت اعمال می شود. همه برای یکی، یکی برای همه. شولتز خطاب به نخست وزیر لهستان تاکید کرد: امنیت لهستان امنیت ما نیز هست و ما نسبت به آن احساس مسئولیت می کنیم.

دونالدتاسک، نخست وزیر لهستان نیز دیدگهی مشابه شولتز دارد. وی پس از گفتگو با اولاف شولز، صدراعظم آلمان در شامگاه دوشنبه در برلین، سخنان ترامپ را "دوش آب سرد برای همه کسانی دانست که هنوز خطر واقعی اروپا را آشکار نمی بینند. وی تاکید کرد: افزایش تلاش‌های دفاعی یک ضرورت است - «نه به این دلیل که دونالد ترامپ چنین می‌گوید، بلکه به طور عینی». مدتی است که لهستان از مرز دو درصد تولید ناخالص داخلی برای بودجه دفاعی فراتر رفته است. تاسک گفت که او از همه شرکا می خواهد که به این هدف نیز دست یابند. وی تاکید کرد: مطلقاً هیچ دلیلی وجود ندارد که اتحادیه اروپا از نظر نظامی ضعیف تر از روسیه باشد.

صدراعظم آلمان و نخست وزیر لهستان تاکید کردند که ایالات متحده نیز باید به تعهدات خود در ناتو پایبند باشد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده آمریکا و نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان برای انتخابات آتی این کشور اخیرا در سخنانی هشدار داد که مسکو می‌تواند با آن دسته از اعضای ناتو که به حد کافی در پرداخت سهم خود از هزینه‌های این پیمان مشارکت نمی‌کنند، «هر کاری که می‌خواهد بکند.»

این سیاستمدار و تاجر آمریکایی در جریان سخنرانی در یک گردهمایی سیاسی در روز شنبه 10 فوریه (21 بهمن) در کارولینای جنوبی، گفت که در نشستی با حضور رهبران ناتو رئیس جمهوری «یک کشور بزرگ» از او پرسیده: «خوب آقا، اگر ما (سهم‌مان به ناتو را) نپرداخته باشیم و روسیه هم به ما حمله کند، آیا در آن صورت شما از ما حمایت می‌کنید؟»

و او گفته: «شما پول ندادید؟ یعنی شما مجرم هستید؟ نه من از شما حمایت نمی‌کنم. در واقع، من آنها را تشویق می‌کنم که هر کاری می‌خواهند با شما انجام دهند. شما باید پول بدهید، باید صورت‌حساب‌هایتان را بپردازید.»

پیمان آتلانتیک شمالی شامل ماده‌ای است که کشورهای عضو را به دفاع متقابل از یکدیگر در صورت حمله به هر یک از آنها ملزم می‌کند. 31 کشور عضو این پیمان هستند و بر طبق توافقات انجام شده، این کشورها باید 2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه های دفاعی کنند. اما آمارهای ناتو نشان می دهد تنها 11 عضو این هزینه ها را پرداخت می کنند و اعضای دیگر یا هزینه ای نمی پردازند و یا پرداختی آنها بسیار اندک است.همین موضوع باعث ایجاد تنش در روابط این کشورها با آمریکا شده است./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت