کارزار جدید اوکراین برای دریافت کمک‌های جدید از آمریکا

کد خبر: 1253681

مقام‌های اوکراین و متحدان این کشور در اروپا کارزار لابی‌گری در آمریکا برای دریافت تسلیحات و آموزش‌های جدید را در پی رسیدن یک متحد دونالد ترامپ به ریاست مجلس نمایندگان و بحران در غرب آسیا، تشدید کرده‌اند.


کارزار جدید اوکراین برای دریافت کمک‌های جدید از آمریکا

مقام‌های اوکراین و متحدان این کشور در اروپا کارزار لابی‌گری در آمریکا برای دریافت تسلیحات و آموزش‌های جدید را در پی رسیدن یک متحد دونالد ترامپ به ریاست مجلس نمایندگان و بحران در غرب آسیا، تشدید کرده‌اند.

پایگاه آمریکایی «پالتیکو» نوشت: در جدیدترین تحول مرتبط با این لابی گری، یک هیات از مقام‌ها، سربازان و مشاوران اوکراینی اواخر هفته گذشته به پایتخت آمریکا سفر کردند تا جدیدترین فهرست از درخواست‌های کی‌یف را ارائه کنند: آموزش عملیات‌های کشتی به ساحل توسط یگان تفنگداران دریایی آمریکا، دریافت پدافند هوایی جدید برای سرنگون کردن بمب‌های «سُرشی» (glide bomb) که مواضع اوکراینی‌ها را در هم می‌کوبند، و نسخه دوربرد و تک کلاهکی سامانه موشکی «اتکمز» که دولت جو بایدن ماه گذشته میلادی از یک مدل دیگر به شکلی محرمانه در اختیار اوکراین گذاشت.

به نوشته پالتیکو، نمایندگانی که به آمریکا سفر کردند، بر این مساله واقف بودند که باید صحبت‌های خود را با وضعیت فعلی تطبیق دهند.

رومان تیچکیفسکی، تفنگدار دریایی سابق ارتش اوکراین که در حال حاضر برای وزارت دفاع اوکراین کار می‌کند مدعی است که «روسها با حماس قابل مقایسه هستند» و اگر مسکو، اوکراین را تصرف کند، اروپا را تهدید خواهد کرد.

او اظهار کرد: «ما قطعا می‌دانیم روسیه به اوکراین بسنده نخواهد کرد. اگر قرار باشد که اوکراین سقوط کند، روسها به حملاتشان ادامه خواهند داد.»

این سفر به نظر بخشی از یک کارزار گسترده‌تر اوکراین و متحدانش برای جلب کمک‌های بیشتر به این کشور همچنان که ظاهرا کمک‌های بین‌المللی افول می‌یابند، است. ضد حمله بهاری اوکراین در فصل بهار دیرهنگام آغاز شد و نیروهای روسیه فرصت تحکیم مواضع خود را یافته و اوکراینی‌ها پیشروی محدودی به دست آوردند. مقام‌های ارشد نظامی آمریکا برآورد کرده‌اند کی‌یف تنها چند هفته بیشتر تا زمانی که زمستان فرا رسیده و جنگ را در بن بست قرار دهد، فرصت ندارد.

از سوی دیگر جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس توجه را از کی‌یف برداشته و معطوف به خود کرده است. روز یکشنبه مایک جانسون، رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا خبری بد را به اوکراین داده و اعلام کرد که لایحه جداگانه‌ای را برای تصویب کمک‌ها برای رژیم صهیونیستی که در ابتدا در حالت بودجه‌ای مکمل تجمیع شده‌ بودند، تنظیم می‌کند تا زودتر تصویب شود.

پنتاگون روز سه‌شنبه گفت،‌ هم اکنون تنها ۵.۴ میلیارد دلار از کمک‌های نظامی سابق برای اوکراین که با برداشت از انبارهای ارتش آمریکا تامین می‌شوند، باقی مانده است؛ جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در بودجه مکمل درخواستی خود که به کنگره فرستاده حدود ۶۰ میلیارد دلار کمک اضطراری دیگر برای اوکراین را در کنار کمک‌ها برای رژیم صهیونیستی درخواست کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در نشستی که اخیرا در روز دوشنبه با چند قانونگذار کنگره آمریکا همزمان با بحث و مناظره آنها بر سر کمک‌های بیشتر به کی‌یف داشت، درخواستش برای دریافت کمک را تکرار کرد.

او با انتشار پستی در رسانه‌های اجتماعی مدعی شد که روسیه نه فقط اوکراین بلکه کل اروپا را تهدید می‌کند.

زلنسکی روز دوشنبه نوشت: «از ابتدای حمله تمام عیار روسیه به اوکراین، کمک‌های آمریکا به متوقف کردن متجاوز و متحد ساختن جهان کمک یاری رسانده‌اند. پشتیبانی‌های قدرتمند و بلندمدت منجر به یک پیروزی مشترک و بازیابی ثبات در اروپا و جهان خواهد شد.»

سیاستمداران اروپایی نیز کارزار خود را برای تقویت حمایت از اوکراین تشدید کرده‌اند. یک گروه از این سیاستمداران اعلام کرد، قصد دارد به آمریکا سفر کرده و خطاب به مردم آمریکا استدلال کند، ارسال کمک‌های نظامی به کی‌یف باعث ایجاد شغل در آمریکا می‌شود.

هیات اوکراینی در مصاحبه‌ای گفت، ادامه کمک به اوکراین برای ادامه عقب راندن مهاجمان روسی ضروری است.

جدیدترین فهرست خواسته‌های کی‌یف شامل دریافت تسلیحات هوا به هوا برای مقابله با افزایش حملات روسیه با بمب‌های سرشی هدایت شونده با جی.پی.اس است که می‌توانند از هواپیماها در فاصله‌ای دورتر از میدان جنگ پرتاب شوند. این قابلیت جدید در هفته‌های اخیر تلفاتی سنگین به نیروهای اوکراینی وارد کرده است.

تیچکیفسکی گفت: «شما باید بمب افکن را از بین ببرید پس به جنگنده نیاز دارید، به موشک های هوا به هوا نیاز دارید.»

آندریانا سوساک آرختا، یک سرباز نیروهای ویژه ا تش اوکراینی دسامبر گذشته در ضمن اجرای ماموریت در نزدیکی خرسون بر اثر مین ضد تانک مجروح شد. او اظهار کرد، ایالات متحده آمریکا باید آموزش به خلبانان اوکراینی برای کار با جنگنده اف-۱۶را نیز تسریع کند. خلبانان اوکراینی ماه جاری میلادی دوره آموزش کار با این جنگنده‌ها را شروع  کردند اما به شکلی واقع بینانه دست کم تا سال آینده میلادی دارد میدان نبرد نمی شوند. یک سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه گفت، که این دوره آموزشی پنج تا ۹ ماه طول خواهد کشید و این چندان زود نیست.

به گفته این گروه سفتر کرده به واشنگتن، اوکراین علاوه بر پدافند هوایی، به نسخه دوربرد و با تک کلاهک جنگی از سامانه موشکی اتکمز (ATACMS) ارتش آمریکا نیز نیاز دارد. اوکراین پیشتر با موفقیت از نسخه میانبرد این سامانه که مجهز به بمب‌های خوشه‌ای برای هدف قرار دادن اهداف پراکنده و آسیب پذیر  استفاده کرده است؛‌ نسخه‌ای که اوکراین با آن ۱۸ هلیکوپتر روسی را در دو فرودگاه مجزا در ماه جاری میلادی هدف گرفت.

اما اوکراین تعداد محدودی از این موشک‌های آمریکایی را دارد. ایهور سماک، فرمانده یکی از واحدهای موشک انداز ارتش اوکراین گفت: «نسخه دوربرد و تک کلاهکی موشک اتکمز به نیروهای اوکراینی برای حمله به اهداف محافظت شده‌تر همچون هواپیماها و هلی کوپترها در پناهگاه‌های تقویت شده در عمق مناطق تحت کنترل روسیه کمک خواهد کرد.»

با این حال مقامات پنتاگون در برابر ارسال نسخه دوربرد این موشک برای اوکراین به این دلیل که قادر به اصابت به اهدافی تا فاصله ۲۰۰ مایل دورتر است برای این که سقفی کافی از مهمات را در انبارهای خود حفظ کنند مقاومت کرده‌اند. وزارت دفاع آمریکا از نسخه‌ای از سامانه اتکمز که چندی پیش مخفیانه به اوکراین فرستاد  دیگر در برنامه‌های جنگی خود استفاده نمی‌کند.

تیچکیفسکی گفت، یک خواسته دیگر کی‌یف از واشنگتن این است که تفنگداران دریایی آمریکا به اوکراینی‌ها در زمینه اجرای عملیات‌های آبی-خاکی آموزش داده تا به این ترتیب به این نیروها برای گذر از رودخانه دنیپرو و حمله به نقاط ضعف دفاعی روسیه در جبهه شرقی کمک کنند./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد