واکنش ها به درگیری تل آویو و حماس | تنش در روابط کلمبیا و اسرائیل

کد خبر: 1250420

به دنبال اقدام رژیم صهیونیستی در ممنوعیت صادرات کالاهای امنیتی به کلمبیا، رئیس جمهور این کشور تهدید به قطع روابط با تل آویو کرد.

واکنش ها به درگیری تل آویو و حماس |  تنش در روابط کلمبیا و اسرائیل

 رژیم صهیونیستی در واکنش به بیانیه «گوستاوو پترو» رئیس جمهور کلمبیا که در آن رفتار صهیونیستها در غزه را با رفتار نازی‌ها علیه یهودیان مقایسه کرده است اعلام کرد که صادرات کالاهای امنیتی به این کشور را ممنوع میکند.

«لیو هیات» سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی از احضار «مارگاریتا مانخارز» سفیر کلمبیا در تل آویو به دلیل اظهارات رئیس جمهور این کشور علیه حکومت اسرائیل خبر داده است.

وی در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس گفته: به عنوان اولین اقدام، اسرائیل صادرات کالاهای امنیتی به کلمبیا را ممنوع میکند.

وی افزود: اظهارات رئیس جمهور کلمبیا با کمال تعجب دریافت شد، از رفتار تروریستی حماس حمایت کرد و اظهارات ضدیهودانه مطرح کرد که بر نمایندگان دولت اسرائیل تاثیر گذاشته و تهدیدی برای صلح و آرامش در میان جامعه یهودی کلمبیاست.

رئیس جمهور کلمبیا در پاسخ به اقدام رژیم صهیونیستی گفت: اگر مجبور به تعلیق روابط خود با اسرائیل شویم ما این کار را خواهیم کرد.

وی در ادامه تاکید کرد که کلمبیا از نسل کشی حمایت نمی‌کند.

پترو این سخنان را پس از آن گفت که یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اهانت به فلسطینی‌ها از «محاصره کامل» نوار غزه خبر داده بود.

رئیس جمهوری کلمبیا دوشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: این چیزی است که نازی‌ها درباره یهودیان می گفتند.

در ادامهع محکومیت جهانی حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، «ایون بیلارا» وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا در سخنانی در واکنش به اتفاقات این روزهای غزه، گفت که رژیم صهیونیستی دست به مجازات دسته‌جمعی ساکنان غزه زده است.

بیلار میگوید: «اسرائیل صدها هزار نفر را بدون برق و آب و غذا رها کرده و اقدام به بمباران غیرنظامیان می‌کند که یک مجازات دسته‌جمعی و نقض خطرناک قوانین بین‌المللی است و می‌توان آن را جنایت جنگی و نسل‌کشی دانست»./فارس

 نبیه بری خواستار لغو توافقات کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با تل‌آویو شد

رئیس پارلمان لبنان از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی خواست که کلیه توافقات خود با تل‌آویو را لغو کنند.

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان، امروز (دوشنبه، ۱۶ اکتبر)، در نشست اضطراری اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی ضمن حمایت از مقاومت فلسطین خواستار ابطال و لغو کلیه توافقنامه‌های کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با رژیم صهیونیستی شد.

وی گفت: «ما بر حق ملت فلسطین در مقاومت در همه اشکال آن برای دستیابی به حق خود برای بازگشت و ایجاد کشور فلسطینی به پایتخت قدس تاکید می‌کنیم. به نام ملت لبنان به همه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی توصیه می‌کنیم که توافقنامه‌های خود با اسرائیل را لغو کنند».

سازمان همکاری اسلامی، پیشتر، تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کشتار وحشیانه غیرنظامیان فلسطینی را محکوم کرده بود و خواستار عملی شدن راه حل ایجاد کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی و دستیابی به صلحی عادلانه و همه‌جانبه مبتنی بر چشم‌انداز راه حل دو دولتی، مطابق با مراجع بین‌المللی، قطعنامه‌ها و ابتکار صلح عربی شده بود.

عربستان سعودی نیز در مقام رئیس فعلی اجلاس سران کشورهای اسلامی و رئیس کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی، به منظور بررسی تشدید تنش نظامی علیه نوار غزه و وخامت اوضاع، برگزاری نشست فوق‌العاده کمیته اجرایی این سازمان در سطح وزرا را خواستار شده است.

 نخست‌وزیر مالزی در گفت‌وگو با هنیه از حماس حمایت کرد

نخست‌وزیر مالزی در گفت‌وگو با رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس با اشاره به فشارهای آمریکا و غرب بر کوالالامپور برای محکوم کردن عملیات طوفان الاقصی، با مقاومت فلسطین اعلام همبستگی کرد.

«انور ابراهیم» نخست‌وزیر مالزی در گفت‌وگوی تلفنی با «اسماعیل هنیه» رئیس‌دفتر سیاسی جنبش حماس، در دهمین روز عملیات «طوفان الاقصی»، با مردم فلسطین و ساکنان نوار غزه اعلام همبستگی کرد.

به اعلام شبکه «المیادین»، وی با تایید وجود فشار غرب بر کوالالامپور برای محکومیت عملیات حماس علیه اشغالگران صهیونیست، گفت: «ما بر امتناع مالزی از پاسخ مثبت دادن به فشارهای غرب برای محکوم کردن حماس تاکید می‌کنیم».

نخست‌وزیر مالزی در ادامه گفت: «ما در حال انجام تماس‌ها و اتخاذ گام‌هایی با طرف‌های مختلف در منطقه و خارج از آن هستیم تا به توقف تجاوزات کمک کنیم».

اسماعیل هنیه نیز از موضع مالزی در رد فشارهای آمریکایی و غربی برای محکوم کردن حماس و مقاومت فلسطین تقدیر کرد.

انور ابراهیم، پیشتر در جلسه پارلمان به قانونگذاران این کشور اعلام کرد که مالزی به فشارهای غرب برای محکوم کردن حماس تن نخواهد داد و او با فشار غرب برای محکوم کردن حماس موافق نیست و سیاست مالزی این است که با حماس رابطه داشته باشد و این سیاست ادامه خواهد یافت.

 فشارهای غرب بر مالزی برای محکوم کردن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین و عملیات طوفان الاقصی در حالی است که وضعیت ناگوار نوار غزه در نتیجه محاصره  این منطقه و قطع آب، برق و سوخت از سوی رژیم صهیونیستی همزمان با تداوم حملات نظامی به فلسطینیان، هشدارهای منطقه‌ای و بین‌المللی به همراه دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت