پشت پرده تحریم نفت ایران

کد خبر: 841574

عربستان گفته ما در صورت لزوم و اینکه بازار نیاز داشته باشد، قدرت افزایش دو میلیون بشکه را داریم. این گفته فرق دارد با اینکه بگوید قول می‌دهیم این کار را انجام دهیم. آقای ترامپ هرطور می‌خواهد تعبیر می‌کند. ترامپ تعبیری که کرده این بوده که عربستان قول این کار را داده است.

پشت پرده تحریم نفت ایران

شرق: فریدون فشارکی، مدیرعامل مؤسسه مشاوره بین‌المللی مطالعات انرژی فکت گلوبال انرژی گفت: ایران و عربستان مرتب با هم تنش دارند. در صنعت نفت با هم رابطه بدی ندارند، اما از لحاظ سیاسی با هم مشکل دارند. آن‌ها هستند که به ترامپ پیشنهاد دادند که تحریم ایران را تشدید کند، همه می‌دانند. وقتی ایران و عربستان همه‌جا به هم توهین می‌کنند، پس اختلافاتشان عمیق است. صددرصد عربستان پشت پرده بازگشت تحریم‌های ایران است. هم عربستان و هم اسرائیل در این زمینه نقش داشته‌اند. هر کاری قرار باشد در اوپک انجام شود، قدرتش در دست عربستان است و این اتفاق هم غیرقابل پیش‌بینی نبود. وقتی آقای ترامپ توییت کرد که عربستان قول داده دو میلیون بشکه افزایش تولید و صادرات داشته باشد، لزوما با واقعیت یکسان نیست.

عربستان گفته ما در صورت لزوم و اینکه بازار نیاز داشته باشد، قدرت افزایش دو میلیون بشکه را داریم. این گفته فرق دارد با اینکه بگوید قول می‌دهیم این کار را انجام دهیم. آقای ترامپ هرطور می‌خواهد تعبیر می‌کند. ترامپ تعبیری که کرده این بوده که عربستان قول این کار را داده است. به نظرم عربستان تا ۱۱ میلیون بشکه را افزایش خواهد داد. اگر قیمت نفت به بالای صد دلار برسد که تا پایان ژوئن حتما این اتفاق خواهد افتاد، عربستان آن‌موقع ممکن است باز هم تولیدش را بالا ببرد که بتواند از بالارفتن قیمت نفت جلوگیری کند، اما سیاست فعلی آقای ترامپ باعث می‌شود که قیمت نفت حتما به صد دلار یا بیشتر برسد.

آمریکا اعلام کرده از اواسط ۲۰۱۹ همه کشور‌ها خریدشان از ایران را صفر کنند، اما تا آن زمان ایران هنوز نیم‌میلیون بشکه دیگر صادرات خواهد داشت و احتمالا بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه، تحت شرایط تحریم‌های آمریکا نفت صادراتی خواهد داشت. احتمالا شرکت چینی ژنرونگ که فقط کارش خرید نفت از ایران است، خرید ۲۵۰ هزار بشکه را ادامه خواهد داد. یکی، دو کشور دیگر هم از معافیت نفتی آمریکا بهره‌مند خواهند شد، زیرا تولیدشان کاملا وابسته به خرید نفت از ایران است؛ مثلا شرکت نفت دوبی در امارات اگر از ایران میعانات گازی دریافت نکند باید تعطیل شود.

در دوره قبلی تحریم‌ها، میعانات گازی جزء تحریم‌ها نبود، اما اکنون مشمول تحریم‌ها شده است که تفاوت بزرگی در بازار ایجاد خواهد کرد؛ عملا ۳۰۰، ۴۰۰ هزار بشکه در روز است، اما بعضی از خریداران مثل کره‌ای‌ها و شرکت نفت دوبی نیاز زیادی به میعانات گازی ایران دارند. اکنون حق انتخاب دیگری هم ندارند و در این صورت مشکل بزرگی خواهند داشت. با اینکه آمریکا می‌گوید هیچ استثنایی قائل نمی‌شوم، اما حتما این‌طور نخواهد بود. به بیان دیگر، اثرات بزرگ قیمت نفت را اواسط سال میلادی بعد شاهد خواهیم بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت