میزان پوشش برف کشور

کد خبر: 1285073

سخنگوی صنعت آب میزان پوشش برف کشور را حدود ۲ درصد اعلام کرد که عمدتاً در البرز، زاگرس میانی و مناطقی از شمالغرب کشور واقع شده‌ است.

میزان پوشش برف کشور

سخنگوی صنعت آب میزان پوشش برف کشور را حدود ۲ درصد اعلام کرد که عمدتاً در البرز، زاگرس میانی و مناطقی از شمالغرب کشور واقع شده‌ است.

فیروز قاسم‌زاده، سخنگوی صنعت آب درخصوص آخرین وضعیت پوشش برفی کشور اظهار داشت: با توجه به گرم شدن هوا و ذوب برف، پوشش برفی کشور در روز 23 فروردین 1403 به زیر 2 درصد رسیده‌ است.

وی افزود: این میزان برف عمدتاً در البرز، زاگرس میانی و مناطقی از شمالغرب کشور واقع شده‌ است و بخش‌هایی از استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، البرز، تهران، لرستان و چهارمحال و بختیاری را در بر می‌گیرد.

قاسم‌زاده با بیان اینکه مقایسه پوشش برفی کشور با متوسط 20 ساله، نشانگر افزایش حدود 15 درصدی است، خاطرنشان کرد: این در حالیست که آب معادل برف موجود در مناطق پوشیده از برف در وضعیت معادل با متوسط 20 ساله قرار دارد.

گفتنی است، سطح پوشش برفی کشور یکی از شاخص‌های مهم در تأمین آب مورد نیاز در بخش‌های مختلف است و هرچه این میزان بیشتر باشد وابستگی تأمین آب از منابع زیرزمینی کاهش خواهد یافت./تسنیم

 افزایش ۴۱ درصدی بارش‌های مطلوب در مازندران

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: با بارش‌های مطلوب در مازندران روبه‌رو بودیم که نسبت به پارسال افزایش ۴۱ درصدی داشته است.

فرهاد خلردی با تاکید بر وقوع بارش‌های مطلوب در مازندران گفت: از ابتدای سال آبی جاری شاهد بارش 433 میلیمتری هستیم که نسبت به سال گذشته 41 درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه میزان بارندگی نسبت به دوره درازمدت یک درصد کاهش داشت، افزود: میزان ذخیره آب ناشی از این بارندگی‌ها در سد‌های استان با بارندگی روز‌های اخیر به آورد 3.2 میلیون مترمکعبی آب به سد شهیدرجایی منجر شده است.

وی تصریح کرد: افزایش حجم آب ذخیره شده به 71 میلیون مترمکعب رسید که معادل 44 درصد از حجم مخزن شهید رجایی است.

خلردی یادآور شد: سد آیت الله صالحی مازندرانی هم با آورد 2.5 میلیون مترمکعبی به 136 میلیون مترمکعب رسید که معادل 96 درصد از حجم مخزن است.

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: سیلاب‌‌های اخیر حدود 1.3 میلیون متر مکعب ذخیره در سد گلورد داشت.

وی با بیان اینکه  تاکنون میزان ورودی به دشت تجن  معادل 7.3 میلیون مترمکعب بوده است، خاطرنشان کرد: بخشی از این میزان در آب‌بندان حوزه تجن ذخیره و به آبگیری آببندان‌های این حوزه منجر شده و بخشی هم صرف تغذیه مصنوعی آبخوان‌ها و بخشی هم ذخیره در آببندان‌های نکارود شده است.

خلردی به آورد رودخانه‌های استان نیز اشاره و عنوان کرد: مجموع آورد رودخانه‌های استان از ابتدای سال آبی تاکنون 1170 میلیون مترمکعب است که نسبت به سال گذشته 38 درصد افزایش دارد ولی نسبت به دوره درازمدت کاهش 26 درصدی را نشان می‌دهد.

وی گفت: آورد رودخانه هراز ناشی از سیلاب با دبی ورودی 25 مترمکعب در ثانیه به 1.7 میلیون متر مکعب رسید که در آببندان‌ها ذخیره شد.

خلردی تصریح کرد: از هم استانی‌های عزیز می‌خواهیم درخصوص مدیریت مصرف آب در حوزه‌های مختلف آبی صرفه‌جویی و همراهی لازم را داشته باشند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت