سود سهام عدالت | سود سهام عدالت کی پرداخت میشود| سود سهام عدالت ۱۴۰۲
شگفتانه رئیسی درباره واریز سود سهام عدالت | سهام عدالتی ها و وراث حساب بانکی خود را چک کنند
سورپرایز جدید دولت رئیسی درباره واریز سود سهام عدالت بحساب وراث و صاحبان سهام عدالت از این تاریخ اعلام شد.
سود سهام عدالت در سال 1402 دو برابر واریز خواهد شد. سود سهام عدالت به صورت سالیانه پرداخت می شود و اغلب در نیمه دوم سال واریز می شود.پس از برگزاری مجامع عمومی ۴۹ شرکت سرمایه پذیر، دریافت سود سهام عدالت از شرکتها و مشخص شدن سود سهام عدالت قابل تقسیم بین مشمولین پرداخت می گردد. آخرین اخبار سود سهام عدالت را با هم در سایت فردا می خوانیم.
مجید عشقی در مورد اینکه آیا تصمیمی برای معاملاتی شدن سهام عدالت گرفته شده است، گفت: در این مورد هنوز تصمیمگیری نشده و شورای عالی بورس در این زمینه تصمیمگیر خواهد بود.
وی در مورد اینکه آیا بحث معاملات سهام عدالت در دستور کار جلسه آینده شورای عالی بورس است، گفت:بحث سهام عدالت در دستور است، اما این موضوع فعلاً در دستور کار نیست.
رئیس سازمان بورس در مورد تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان گفت: تعیین تکلیف این سهام مشخص شده و به زودی از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام میشود. سهام عدالت در اختیار کارگزاریها قرار گرفته است و ظرف چند روز آینده از طریق سپردهگذاری مرکزی اعلام میشود که ورثه متوفیان سهام عدالت باید چه کار کنند.
عشقی تأکید کرد: انتقال سهام عدالت متوفیان به صورت قهری انجام خواهد شد.
به گزارش فارس، از ابتدای اختصاص سهام عدالت به 49 میلیون نفر از مردم ایران در سال 1385 تا کنون حدود 3.5 میلیون نفر از سهامداران عدالت فوت کردهاند که هنوز تعیین انتقال سهام به ورثه مشخص نشده است و اگر قرار باشد برای انتقال این سهام به ورثه به صورت حضوری مراجعه شود با ازدحام مردم مواجه خواهیم شد، اما قرار است در همکاری بین قوه قضائیه (سازمان ثبت احوال) و سازمان بورس انتقال سهام به صورت قهری و از طریق کارگزاریهایی که از سوی شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام میشود، انتقال قهری سهام عدالت متوفیان به ورثه انجام شود.
پس از حدود ۱۶ سال بلاتکلیفی درخصوص واگذاری سهام عدالت متوفیان به وراث آنها، قرار است طی روزهای آینده با صدور اطلاعیه از وراث دعوت شود تا با مراجعه غیرحضوری به شرکتهای کارگزاری نسبت به تشکیل پرونده انتقال سهام اقدام کنند.
سال ۱۳۸۴ تا کنون بیش از ۳.۵ میلیون نفر از سهامداران سهام عدالت فوت کردهاند اما طی این سالها ساز و کاری برای انتقال سهام آنها ایجاد نشده است.
از مرداد ۱۳۹۹ شورای عالی بورس و اوراق بهادار آییننامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت را تصویب و ابلاغ کرد که امکان انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث قانونی ایشان فراهم شود.
سازمان بورس و اوراق بهادار با استفاده از ظرفیت موجود در کارگزاریهای منتخب، شرایط انتقال سهام عدالت متوفیان را فراهم کرد.
مطابق این بخشنامه در صورت وجود چند وارث، یکی از آنها که در سامانه سجام ثبت نام کرده باشد میتواند به عنوان نماینده وارث مراحل انتقال را طی کند. با این حال بخشنامه مذکور هنوز شکل اجرایی به خود نگرفته است.
حدود دو هفته قبل فرزانه یاری ـ معاون حقوقی سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار- بیان کرد: اطلاعات دقیقی به صورت متمرکز که بتوان بدون نیاز به مراجعه حضوری فرایند انتقال را مطابق قوانین و مقررات انجام داد وجود ندارد. اما شرکت سپردهگذاری مرکزی موفق به أخذ مصوبهای شده که به این شرکت اجازه داده اقدامات لازم برای انتقال سهام عدالت متوفیان را از طریق استفاده از ظرفیت همکاری شرکتهای کارگزاری انجام دهد.
در همین راستا، جلسات مشترکی به منظور آشنایی شرکتهای کارگزاری با الزامات حقوقی مدنظر شرکت سپردهگذاری مرکزی برگزار و قرار شد از طریق صدور اطلاعیهای از وراث دعوت شود تا با مراجعه به شرکتهای کارگزاری منتخب نسبت به تشکیل پرونده اقدام کنند.
روز گذشته نیز احسان خاندوزی ـ سخنگوی اقتصادی دولت - اعلام کرد: خبر خوبی برای خانوادههای متوفیانی داریم که بیش از ۱۵ سال منتظر تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان بودند. از روزهای آینده با تمرکز بر روشهای غیرحضوری، نماینده وراث میتواند به سامانههای معرفی شده رجوع و این مسئله را حل و فصل کند.
سود سهام عدالت جاماندگان به زودی تعیین تکلیف میشود
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت اعطای سهام عدالت به جاماندگان، گفت: این تکلیف از قانون بودجه سال گذشته برعهده دولت گذاشته شده است. در همین زمینه پیشنویسی آماده شده بود ولی به دلیل برخی مخالفتها در صحن هیئت دولت، نیازمند اصلاح شناخته شد.
سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: امسال با توجه به اینکه در قانون بودجه این تکلیف برای دولت وجود دارد، سبد سهامی را برای حدود ۴.۵ میلیون نفر از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی فاقد سهام عدالت در نظر گرفته و به ازای هر نفر ۱۰ میلیون تومان سهم مشخص کردهایم که امیدواریم این سبد سهام به زودی در دولت تعیین تکلیف شود.
این در حالی است که اواسط ماه گذشته مجید عشقی ـ رییس سازمان بورس- گفته بود احتمالا پرداخت سود سهام عدالت در تاریخهای مشابه سال گذشته انجام میشود که بر این اساس اواخر آذر ۱۴۰۲ باید منتظر واریز مرحله اول و روزهای پایانی اسفند شاهد پرداخت مرحله دوم باشیم./ایسنا
سود سهام عدالت / چطوری با سهام عدالت وام فوری بگیریم؟
مرداد ماه سال گذشته از سامانه توثیق الکترونیک هوشمند «ستاره» راهاندازی شد. این سامانه قصد داشت تا امکان وام گرفتن را برای افرادی که توانایی اخذ وام از بانک ها را داشتند اما صرفا به دلیل نداشتن وثیقه ملکی از این امکان محروم بودند، فراهم سازد.
مشخصا تا قبل از راه اندازی سامانه ستاره افرادی که صاحب ملک نبودند، نمیتوانستند با به وثیقه گذاشتن داراییهای منقول خود مثل طلا، سهام و… اقدام به دریافت وام کنند. بنابراین به منظور حل این مشکل و تسهیل روند اخذ وام از سیستم بانکی کشور برای عموم افراد جامعه، سامانه وثیقه گذاری الکترونیک ستاره سمات، راه اندازی شد تا افراد متقاضی دریافت وام، با استفاده از وثیقه گذاشتن سهام خود، نسبت به اخذ وام اقدام کنند. همچنین از دیگر اهداف مهم این طرح، امکان دریافت وام برای دارندگان سهام عدالت بود، که این افراد با وثیقهگذاری سهام خود، بتوانند از بانک های کشور وام دریافت کنند.
گفتنی است سامانه وثیقه گذاری الکترونیک ۵ مرداد ماه سال گذشته با حضور وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس در سازمان بورس رونمایی شد. رئیس سازمان بورس در رویداد رونمایی از این سامانه با اشاره به مزایا این سامانه گفت: افراد به صورت رسمی (از امروز) می توانند از این سامانه استفاده کنند و سامانه در سیستم بانکی هم به طور همزمان عملیاتی می شود.
به گفته وی با بهرهگیری از سامانه توثیق الکترونیک هوشمند «ستاره» سهامداران به ویژه سهامداران خرد می توانند، نیاز به نقدینگی فوری خود را بدون اینکه مجبور به فروش سهام یا دارایی خود شوند، مرتفع کنند و در واقع از طریق این سامانه امکان دریافت وام کوتاه مدت میسر می شود که پس از اتمام بازپرداخت وام، این وثیقه به صورت الکترونیک آزاد خواهد شد. بر این اساس قرار شد تا در گامهای بعدی پذیرش سایر دارائیها نظیر سکه، اندوخته بیمهعمر، گواهی کسر از حقوق و موارد دیگر برای انجام اموری که نیاز به وثیقهگذاری وجود دارد، به این سامانه اضافه خواهد شد.
همچنین به گفته محسن خدابخش، عضو هیئت مدیره سازمان بورس، با گذشت چند روز از اجرایی شدن این طرح، حدود ۳۵۰ هزار نفر با استفاده از توثیق سهام عدالت وام دریافت کردهاند. محسن خدابخش نکول (ناکامی در پرداخت) و عقب افتادگی این وامها را صفر دانست، در نتیجه هر شخصی که دارای سهام عدالت باشد میتواند در صورت واجد شرایط بودن، این وام را دریافت کند.
سود سهام عدالت / دریافت وام فوری با سهام عدالت چگونه است؟
به گزارش تسنیم، اگرچه حدود یکسال از رونمایی سامانه توثیق الکترونیک هوشمند «ستاره» می گذارد، اما مشاهدات حاکی از آن است که این سامانه چندان کارا هم نبوده است و همچنان سئوالات وابهامات مهمی در خصوص سامانه ستاره مطرح است. اولین سئوالی که پیش می آید این است که چرا تا به امروز، غیر از آمار رسمی که توسط یکی از اعضای هیئت مدیره سازمان بورس در همان روزهای ابتدایی اجرای این طرح در خصوص آمار افراد وام گیرنده از سامانه ستاره منتشر شد، هیچ آمار رسمی دیگری در خصوص تعداد افراد وام گیرنده با استفاده از روش توثیق سهام تا به امروز گزارش نشده است؟
همچنین دیگر سئوالی که در خصوص این سامانه مطرح می شود این است که علارغم اینکه شرکت سپرده گذاری مرکزی، امکان وثیقه گذاری سهام، برای دریافت وام با وثیقه گذاری سهام را برای سهامداران خود، ایجاد کرده و در حال حاضر افراد بسیاری، با دارا بودن شرایط گرفتن وثیقه در بورس، متقاضی بهره مندی از این تسهیلات هستند چرا تعداد بانک های عامل برای اعطای وام بسیار کم است و به نظر می رسد اکثر بانک های کشور، همچنان از وثیقه گذاری سهام برای اعطای وام استقبال نمی کنند؟
البته لازم ذکر است که اخیرا، باغستانی، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد: در حال مذاکره با(باقی مانده) بانک ها هستیم تا از سامانه ستاره برای وثیقهگیری سهام به صورت برخط استفاده کنند.
همچنین وی با اشاره به بانکها معمولا وجه نقد را به میزان ۱۰۰ درصد، سفته را به میزان ۸۰ درصد و سهام را به صورت عمومی ۵۰ درصد ارزش آن را به عنوان وثیقه قبول میکنند، اما با استفاده از سهام وثیقه الکترونیکی علاوه بر کاهش سرعت وثیقهگیری، ارزش واقعی سهام هم مدنظر قرار میگیرد.
همچنین به نظر می رسد در شرایط فعلی و با توجه به عدم موفقیت فاز اول طرح وثیقه گذاری سهام، احتمالا فعلا برای صحبت از سایر روش های وثیقه گذاری که رئیس سازمان بورس در سال گذشته وعده آن ها را داده بود (وثیقه گذاری دارائیها نظیر سکه، اندوخته بیمهعمر، گواهی کسر و …) بسیار زود است و بعید است که این طرح ها به زودی راه اندازی شود./ خبرملت
دیدگاه تان را بنویسید