خبر شبانه دولت درباره بنزین | تصمیم نهایی دولت درباره یارانه بنزین اعلام شد
رئیس ستاد هماهنگی طرح باز توزیع بنزین گفت: برای خانوادههای 4 نفره و بالاتر، مابه التفاوت سهمیه بنزین به کارت بانکی سرپرست خانواده واریز میشود.
به گزارش «فرهیختگان»، علی ملکی رئیس ستاد هماهنگی طرح بازتوزیع یارانه بنزین در گفتگو با برنامه «فرامتن» شبکه افق گفت: تاکید اصلی طرح بر روی توزیع عادلانه یارانه بنزین است. برنامه ما این است که این طرح در فاز اول در جزیره کیش اجرا شود و پس از رفع اشکالات آن در جزیره قشم نیز اجرایی خواهد شد و سپس به کل کشور توسعه پیدا میکند.
وی افزود: این طرح شامل خودروهای شخصی می شود و سهمیه سوخت خودروهای عمومی تغییری نخواهد داشت.
ملکی با بیان اینکه در این طرح کلیه کارتهای سوخت حفظ میشود، اضافه کرد: برای خانوادههای یک تا سه نفره، همان 60 لیتر بنزین یارانهای روی کارت سوختشان شارژ میشود اما برای خانوادههای 4 نفره و بالاتر، مابه التفاوت سهمیه بنزین به کارت بانکی سرپرست خانواده واریز میشود.
رئیس ستاد هماهنگی طرح باز توزیع بنزین تصریح کرد: این طرح به صورت آزمایشی در کیش اجرا شده است و افرادی که خودرو ندارند، این سهمیه بنزین به کارت بانکی آنها واریز شده و افراد میتوانند در سامانه «بنزینِ من» از سهمیه خود مطلع شوند.
وی یادآور شد: اگر خانواری نخواهند از سهمیه بنزین خود استفاده کنند، درخواست فروش آن را در سامانه اعلام میکند و سپس معادل نقدی سهمیه بنزین به صورت ریالی در سامانه فروخته می شود و در آخر ماه در قالب یارانه در حساب بانکی خود دریافت میکنند.
رئیس ستاد هماهنگی طرح باز توزیع بنزین گفت: اینکه چه زمانی این طرح در کل کشور اجرا خواهد شد به تصمیم دولت بستگی دارد.
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم در یک برنامه تلویزیونی گفت: لایحه دولت ۲۴ فصل و هر فصل یک جدول دارد که در آن جدول اتفاقاتی که در این ۵ سال قرار است رخ دهد را بیان میکند. جداول یک تا ۶ جدول اصلی هستند.
مبلغ یارانه معیشتی بنزین چقدر است
وی ادامه داد: در مواد اولیه برنامه هفتم دولت را مکلف کردیم که وزارت نفت میتواند با جلب رضایت شرکتهای خصوصی برای ایجاد میدانهای نفتی جدید اقدام کند؛ اگر ما قرار است به رشد ۸ درصدی برسیم چارهای نداریم جز اینکه بخش خصوصی را به میدان بیاوریم. با دولت توافق کردیم که اگر در عین بررسی برنامه هفتم مواردی بود که باری را به دولت تحمیل میکرد این را با نظر ریاست مجلس به کمیسیون تلفیق ارجاع دهیم.
زنگنه در زمینه هماهنگی دولت و مجلس تاکید کرد: تا امروز سه جلسه در هیات رئیسه با شخص رئیس جمهور داشتیم که این در زمان برنامههای مختلف بینظیر است.
وی درباره امکان تحقق این برنامه بیان کرد: برنامهها دو نوع است نوعی که نقطهزنی میکند برای مثال میگوید که من در این زمینه فقط میخواهم کار کنم، اما برخی دیگر برنامههای جامع هستند که این لایحهای که دولت ارائه داد ۲۴ فصل و از نوع جامع بود. مجلس هم این برنامه جامع را جامعتر کرد. تلاش ما با دولت این بود که تمرکز خود را بر صنایع پیشران و رشد اقتصادی بگذاریم؛ لذا برنامه جامع است؛ اما تلاش کردیم ذیل هر فصل در مواردی بیشتر زمان بگذاریم.
گرانی بنزین از امشب
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم درباره اصلاحاتی که در برنامه هفتم انجام شد نیز گفت: برای مثال دولت رشد اقتصاد دریایی را در برنامه هفتم حدود سه برابری دیده بود که ما یک و نیم برابری این را دیدیم و یا زمانی که ممکن است یک فرد دارای مسکن شود را ۷ ساله دیده بود که ما این را هم اصلاح کردیم.
وی ادامه داد: در ابتدای برنامه تلاش کردیم که منابع مالی جدید خلق کنیم برای مثال یک بخشی که امروز مطرح شد استفاده از منابع صندوق توسعه بوده است که میتواند بخش پیشران را حرکت دهد. متاسفانه میزان معافیتهای مالیاتی ما از میزان خود مالیاتهایی که اخذ میکنیم بیشتر است که ما در اینجا احکامی آوردیم.
زنگنه تصریح کرد: صندوقهای بازنشستگی داریم که قرار بوده در طول سی سال کارمندان به این صندوقها پول دهند تا بتوانند حقوق کارمندان را در زمان بازنشستگی بدهند، اما متاسفانه ۱۶ درصد از بودجه کشور را به این صندوقها به صورت مستقیم میدهیم. اگر همینطور ادامه دهیم بالغ بر ۶۰۰ همت کسری در صندوقها خواهیم داشت.در بخش منابع، ما سوآپ برق را آوردیم یعنی دولت برق را از جایی وارد کند و به نقطه دیگری صادر کند.
قیمت بنزین تغییر میکند؟
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم با تاکید بر اینکه برنامه باید به صورت واقعی در نظر گرفته شود، گفت: برنامه ششم در زمینه اقتصاد که حوزه ماست تنها ۶ درصد محقق شده است علاوه بر اینکه این برنامه با تمدید، حدود هفت ساله شد.
وی ادامه داد: ما سه ویژگی را با توجه به شرایط امروز کشور در برنامه لحاظ کردیم. برای مثال ثبات اقتصادی که بانک مرکزی را مکلف کردیم که باید ثبات نرخ ارز را حفظ کند که اگر این اتفاق بیفتد منجر به آرامش مردم میشود؛ یعنی احکامی را نیاوریم که هزینههایی را به مردم تحمیل کند. در زمینه بنزین ما به دولت این اجازه را دادیم که یارانه حاملهای سوخت را به شخص دهد، اما بلافاصله گفتیم که نباید نرخ این بنزین یارانهای تغییر کند و اگر دولت بخواهد تغییری در این زمینه ایجاد کند میتواند لایحه بیاورد و هر یک از این بندها را تغییر دهد، اما تغییرش سخت میشود و رای دو سوم مجلس را نیاز دارد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم گفت: اولا دولت اجازه دارد تعیین کند که یارانه را به اشخاص ارائه دهد یا به خودرو؛ همچنین اینکه مقدار بنزین یارانهای چند لیتر باشد نیز در اختیار دولت است اما در هر صورت باید قیمت بنزین ثابت بماند.
زنگنه افزود: دومین مساله بحث مردمیسازی بود. در لایحه هفتم گفتیم دولت مکلف است تمام شرکتهایش را واگذار کند یعنی شرکتهایی که حداقل ۵۰ درصد سهم آنها متعلق به دولت باشد. الان دولت به ظاهر اعلام میکند که بانکها خصوصی شده است، اما رئیس و هیات رئیسه آن را دولت انتخاب میکند. باید به این برسیم که بخش خصوصی و مردم از دولت بهتر میتوانند بنگاهداری کنند. البته خصوصیسازی به این نیست که حتما مالکیت را واگذار کنیم، اما قراردادها را باید واگذار کنیم.
گرانی بنزین 1402
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم تصریح کرد: ما به دولت تکلیف کردیم که در همین دو سال اول باید تمام سهام خود را به دستگاهها واگذار کند وگرنه خود سازمان خصوصیسازی میتواند این اقدام را انجام دهد.در حوزه آبخیزداری اعلام کردیم که بخش خصوصی میتواند این اقدام را انجام دهد و از همان میتواند سهم خود را بردارد.
وی ادامه داد: برای صرفهجویی در حوزه انرژی موضوع گواهی انرژی را راه اندازی کردیم یعنی اگر فردی در مصرف انرژی صرفهجویی انجام داد به او گواهی انرژی میدهیم که این قابل خرید و فروش است و فردی که مصرف بیشتری دارد باید این گواهیها را بخرد. اینها مدلهای جدید در دنیاست و منبع مالی ایجاد کردیم و این را برای خودرو نیز داریم.
زنگنه در پایان ابراز امیدواری کرد: سهم مالیاتی ما نسبت به بودجه عمومی کشور افزایش خوبی داشته است که اگر بتوانیم این کار را ادامه دهیم اتفاق خوبی میافتد و بیشتر هزینههای نفتی ما صرف مسائل عمرانی میشود. سال قبل حدود ۲۶۰ هزار میلیارد تومان از بودجههای عمرانی ما محقق شد. امید است در پایان برنامه هفتم ۸۰ درصد از بودجه عمومی کشور را از طریق مالیات ارائه دهیم./ خبرآنلاین
علی بهادریجهرمی شامگاه (۲۳ مردادماه) در جمع دانشجویان و بسیجان دانشگاههای استان زنجان، ضمن محکوم کردن حمله تروریستی به مرقد مطهر شاهچراغ (ع) در شیراز ، اظهار کرد: خوی و خصلت دشمنان بر همگان آشکار و روشن شده است.
وی با بیان اینکه در طول ۴۴ سال گذشته، هرگاه چشم به بیگانگان داشتیم، نه تنها منفعتی حاصل نشد که اقتصاد کشور با پسرفت مواجه شد، افزود: بدون شک امام (ره) احیاگر انسانیت بشری در عصر مدرنیته و کنونی بود. امروز مدرنیته فاصله معناداری با ارزشهای اصیل انسانی پیدا کرده است و انتهای این روش که دنیای مدرن به سمت آن حرکت میکند، روشن و آشکار است.
بهادریجهرمی با اشاره به نگاه امام خمینی (ره) در رابطه با خروج از وضعیت دو قطبی شرق و غرب، ادامه داد: گفتمانی که امامخمینی (ره) ایجاد کردند گفتمان عزت، خودباوری و تکیه بر نیروی جوانان بود. دشمنان و نظام سلطه سعی بر این داشتند که نشان دهند هر کشوری از سرسپردگی ما خارج شود دچار فقر، فلاکت و بدبختی خواهد شد که این مسئله با حرکت در مسیری که امام خمینی (ره) آن را مسیر توسعه و پیشرفت خواند، نتیجه عکس داد.
سخنگوی دولت اضافه کرد: در مجموع حرکت نظام جمهوری اسلامی در مسیر پیشرفت است که این شرایط باید برای مردم تبیین شود.
وی با بیان اینکه نگاه دولت در بخشهای مختلف با تکیه بر تفکر انقلاب اسلامی بوده و این تفکر در بسیاری از پیشرفتها مؤثر بوده است. افزود: ایران اسلامی در بسیاری از شاخصها نسبت به دوره گذشته رشد داشته است؛ لذا دولت سیزدهم گفتمان انقلاب را بر اساس قانون اساسی و منویات رهبر معظم انقلاب دنبال میکند.
این مسئول با بیان اینکه مسیری که امام راحل آغاز کردند دنیای استکبار را زیر سوال برد، اذعان کرد: تاریخ به خوبی نشان داد که عاقبت سرسپردهها و کسانی که وابسته به بیگانه بودند چه شد و چه بلایی سرشان آمد؟ آنهایی که به اخم و لبخند دشمن واکنش نشان دادند در تاریخ اکنون در کجا هستند؟ این حجم از مطیع بودن را در حکومت پهلوی دیدیم؛ در دوره پهلوی اول منجر به تبعید و در دوره پهلوی دوم منجر به فرار شد.
وی ادامه داد: دشمنان سرسپردگان خود را حتی با وجود یک هواپیمای بزرگ از اموال و جواهرات هم، با آغوش باز نمیپذیرفتند. چرا که منفعتی دیگر برایشان نداشت. این مسئله را در کشورهای همسایه هم دیدیم؛ زمانی که صدام حسین سگ هار منطقه شده بود از او استفاده کردند، سپس پایان این شخصیت را به بدترین حالت توسط حامیهای خود دیدیم.
آذریجهرمی با بیان اینکه دوگانگی که استکبار جهانی تعریف میکند واقعیت ندارد، ابراز کرد: در طول تاریخ هر که به خود متکی بوده به بالندگی رسیده است؛ امروز اگر کارنامه انقلاب اسلامی را مقایسه کنیم مشاهده خواهیم کرد در همه عرصههای با وجود مقاصد شوم دشمنان، تحریم، جنگ، انواع خبرسازیها و تشویش افکار عمومی با توجه به کشورهای همسایه پیشرفتهای قابل توجهای داشتهایم؛ اینها در دوره پهلوی به ظاهر حامی ما بودند تا به زعم خودشان ما پیشرفت علمی و اقتصادی داشته باشیم اما همه این اوامر به ظاهر بود ولی به طور علنی این شکل نبود.
این مسئول با بیان اینکه باید قدردان روشنگریها و هدایتهای امام راحل و مقام معظم رهبری در جامعه باشیم، گفت: باید قدردان نعمتها باشیم و یکی از مصادیق شکرگزاری نعمات الهی، شمردن نعمتها و بیان خدمات مجموعه نظام به مردم از طریق رسانهها و روایتگری آنها برای آحاد جامعه است. این همان جهاد تبیینی است که مقام معظم رهبری به آن سفارش دارند.
سخنگوی دولت سیزدهم با اشاره به آمار مقایسهای قبل انقلاب و پس از انقلاب، در حوزههای مختلف، اعم از پزشکی، علمی، نانو و نظامی و غیره، افزود: تحریم باعث پیشرفت ایران اسلامی بهخصوص در بعد نظامی شد. ما مسیر مقاومت را رفتیم و در این مسیر نیز بیشک هزینههای زیادی دادیم. دشمنان تمامقد جلوی کشور ایستادند اما اگر با دید منصفانه طبق آمارهای جهانی نگاه کنیم در بسیاری از حوزهها علیرغم فشارهای دشمنان در مسیر توسعه و پیشرفت حرکت کردهایم./ ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید