دود غذافروشی‌های سی تیر در چشم تاریخ ایران +تصاویر

کد خبر: 800645

بوی نامطبوع، ترافیک، چربی و نبود جای پارک معضلاتی است که راه اندازی استریت فود سی تیر برای موزه ملی ایران ایجاد کرده است.

دود غذافروشی‌های سی تیر در چشم تاریخ ایران +تصاویر
خبرگزاری میزان: بوی نامطبوع، ترافیک، چربی و نبود جای پارک معضلاتی است که راه اندازی استریت فود سی تیر برای موزه ملی ایران ایجاد کرده است. بازدیدکنندگان مشغول تماشای تاریخ سرزمین ایران هستند، یک سو آثار سنگی هخامنشی نگاه‌ها را به خود جلب کرده و سوی دیگر جام‌های طلایی در ویترین‌ها می‌درخشد. جایی که باید تاریخ هوش از سر بازدیدکنندگان ببرد، بوی سرخ کردن قارچ و پنیر و گوشت کلافه‎‌شان کرده است. این روز‌ها دود اغذیه فروش‌های خیابان سی تیر مستقیم به چشم تاریخ ایران می‌رود.
چربی و بو در حلق تاریخ ده‌ها منقل و گریل در کنار موزه ملی برپا شده است. دود و چربی این اغذیه فروشی‌های کم کیفیت حتی سنگ فرش‌های خیابان سی تیر را سیاه کرده است. این دود حالا به داخل موزه ملی ایران نفوذ کرده است. در ایام عید به دلیل گرمای هوا و آماده نبودن تهویه موزه ملی، مسئولان این موزه به اجبار پنجره‌های ساختمان موزه ایران باستان را گشوده بودند. اقدامی که باعث شد دود ناشی از پخت غذا‌ها مستقیم وارد موزه شود. اتفاقی که حالا مسئولان موزه ملی می‌گویند باید تاثیر احتمالی آن روی ویترین‌ها و آثار موزه‌ای بررسی شود و قرار بوده که در این محل تنها غذا‌های سبک به فروش برسد و حالا کباب و گوشت پخته می‌شود. جبریل نوکنده، مدیر موزه ملی ایران در این باره به خبرگزاری میزان می‌گوید: این وضعیت در هیج کجای دنیا مرسوم نیست. به دو غرفه دودزا تذکر داده ایم که تعطیل شوند. اما باز شاهد طبخ گوشت و غذا‌های سنگین هستیم در حالی که قرار بر طبخ غذا‌های سنگین در این محل نبوده است. موزه ملی به طور طبیعی در مرکز آلودگی شهر تهران قرار دارد و این غرفه‌ها نیز بر آلودگی محیطی افزوده اند.
عبور از خط قرمز موزه ملی دکه‌هایی که قرار بود ابتدای خیابان سی تیر باشند، آرام آرام خیابان سی تیر را بالا می‌آیند و بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. حالا اگر پنجره‌های موزه ایران باستان باز باشد، دکه‌های در قاب این پنجره ظاهر می‌شوند و بو و دودشان مستقیم داخل این موزه می‌رود. اتفاقی که گردشگران را کلافه کرده و برخی از آن‌ها به شرایط مهمترین موزه ایران معترض هستند. شرایطی که موزه ملی در آن بی تقصیر است و از ابتدا بیخبر از اجرایش بوده و در ادامه تلاش هایش برای جلوگیری از آن بی نتیجه مانده است. جبریل نوکنده، رییس موزه ملی ایران که پیش از این خط قرمز موزه ملی در برابر اغذیه فروش‌ها را محل مجاور بنای این موزه در خیابان سی تیر اعلام کرده بود، در واکنش به راه اندازی دکه‌های جدید در این خط قرمز به خبرگزاری میزان می‌گوید: قرار بود که این محل تبدیل به یک پاتوق فرهنگی شود و به همین دلیل سه دکه بالاتر از غذافروشی‌ها و در مجاورت موزه افتتاح شد که محصولات فرهنگی با تمرکز بر معرفی حوزه تاریخی میدان مشق فعالیت کنند. براساس مشاهدات میدانی این غرفه‌های در حال فروش محصولا کم کیفیتی مانند رو بالشی و لیوان هستند.
شهرداری و شورای شهر فکری کنند نبود جای پارک برای گردشگران موزه ملی و برهم زدن نظم خیابان سی تیر در این طرح بی مطالعه حالا آسیب‌های فراوانی برای موزه ملی به همراه داشته است و با وجود قول‌های مساعد هنوز اقدامی در جهت اصلاح آن صورت نگرفته است. شهرداری سابق منطقه ۱۲ مسبب ایجاد این مشکل در محور سی تیر بوده و شهردار فعلی نیز هنوز قدمی در جهت نجات مهمترین موزه کشور برنداشته است. نوکنده می‌گویند: اعضای کمیسیون فرهنگی شورای شهر و شهردار منطقه بزودی برای بازدید به موزه ملی ایران خواهند آمد و مشکلات این موزه را با آن‌ها مطرح خواهیم کرد و امیدواریم چاره اندیشی شود. سی تیر و موزه ملی حالا منتظر یک اقدام اصلاحی است تا تکلیف تعرض به تاریخ و گردشگران با ایجاد غرفه‌های غیر استاندارد مشخص شود. گفتنی است پیش از خبرگزاری میزان در گزارش به خطرات خودرو‌های سیار پخت غذا در ایران خیابان نبود کارت بهداشت و کپسول آتش نشانی پرداخته بود که بخشی از این مشکلات برطرف شده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها