موضع وزیر درباره تنوع مدارس | تغییر سن استخدامی در آموزش و پرورش

کد خبر: 1235095

وزیر آموزش و پرورش گفت: با تنوع مدارس موافق نیستم مگر مدارسی که بر اساس پژوهش های علمی، لزوم وجود آنها اثبات شده باشد.

موضع وزیر درباره تنوع مدارس | تغییر سن استخدامی در آموزش و پرورش

هزار و بیست و هشتمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش با حضور وزیر آموزش و پرورش، دبیرکل شورای عالی و سایر اعضای آن در سالن جلسات وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.

در این جلسه اعضای شورای عالی آموزش و پرورش، دیدگاه‌ها، پیشنهادها و نظرات خود را درباره مسائل مختلف آموزش و پرورش از جمله تقدیر از وزیر آموزش و پرورش به خاطر بیمه فرهنگیان و برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش، توجه جدی به آموزش‌های فنی و‌حرفه‌ای و کاردانش و لزوم فراهم کردن امکانات و تجهیزات مورد نیاز آنها، پیگیری آموزش دانش‌آموزانی که به خاطر بیماری کرونا ترک تحصیل کرده‌اند، اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری در آموزش و پرورش، اجرای آیین‌نامه انتخاب و انتصاب مدیران و توجه به شایستگی‌ها و صلاحیت‌های حرفه‌ای افراد برای احراز پست مدیریت‌ها، توجه جدی به مراکز تربیت معلم، آموزش و پرورش تنها مرجع آموزشی و تربیتی دانش‌آموزان کشور است، ایجاد ارتباط موثر بین مدرسه و اولیای دانش‌آموزان، تجزیه و تحلیل نتایج امتحانات نهایی، تأکید بر ثبات مدیریت در آموزش و پرورش، برگزاری دوره‌های آموزشی برای نیروهای جدید الاستخدام، توجه به کیفیت آموزشی و تربیتی مدارس، تأکید بر اجرایی شدن بعد نظارتی شورای عالی، جبران کمبود معاون اجرایی، پرورشی، خدمتگزار و سرایدار مدارس، بررسی چالش‌های آموزش و پرورش با حضور رئیس جمهور، آمادگی لازم برای بازگشایی مدارس، استفاده از ظرفیت‌های شورای عالی و بسیاری از دیگر مسائل آموزشی و پرورشی را بیان کردند.

در ادامه این جلسه رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش با ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده در آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی از مهم‌ترین خروجی های نظام آموزشی کشور است که بر اساس استانداردهای موجود برگزار شد و نتایج آن باید تجزیه و تحلیل شود.

وی افزود: در انتخاب و انتصاب مدیران بر شایستگی‌ها و صلاحیت فنی و حرفه‌ای آنها تاکید داریم. معیار عمل ما در تعیین مدیران مدارس، آیین نامه انتخاب و انتصاب مدیران مصوب شورای عالی آموزش و پرورش است.

صحرایی اظهار کرد: با تنوع مدارس موافق نیستم مگر مدارسی که بر اساس پژوهش های علمی، لزوم ایجاد آنها اثبات شده باشد.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: آموزش نیروهای جدید الاستخدام در آموزش و پرورش یکی از کارهایی است که به طور جدی پیگیری می‌شود تا نیروهای جدید با آمادگی لازم در کلاس‌های درس حاضر شوند.

وی تأکید کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، معلمان برای حضور در کلاس درس باید گواهینامه صلاحیت‌های حرفه‌ای معلمی داشته باشند.

صحرایی افزود: اگر جلسات شورای عالی با حضور رئیس جمهور برگزار شود بهتر است ولی باید دید دستوراتی که رئیس جمهور در جلسه گذشته داده اند از جمله به‌روز‌رسانی سند، شاخص های ارزیابی سند و سایر موارد تا چه حد انجام شده است.

وی اظهار کرد: شاخص‌های انتخاب و انتصاب مدیران کل و رؤسای مناطق آموزش و پرورش توسطه شورای عالی تهیه و تدوین شود تا در تعیین مدیران ارشد آموزش و پرورش ملاک عمل قرار گیرد.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش باید هم جنبه آموزشی و هم تربیتی داشته باشند چون تک بعدی بودن آنها به نظام تعلیم و تربیت ضربه می‌زند.

در ابتدای این جلسه محمود امانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گزارشی از برگزاری هشتمین نشست نمایندگان شورای عالی آموزش و پرورش در استان‌ها که از 25 الی 26 تیر ماه 1402 به میزبانی شهر تبریز برگزار شد، ارائه کرد.

امانی با اشاره به نقش و کارکرد نمایندگان شورای عالی آموزش و پرورش در اجرای مأموریت‌های این شورا گفت: انتخاب نماینده شورای عالی در استان‌ها یک کار ابتکاری و ارزشمند دبیرکل پیشین شورای عالی آموزش و پرورش بود که برای ایجاد تعامل و ارتباط موثر بین حوزه سیاستگذاری و اجرا تا این شورا بتواند از توانمندی و کارایی نمایندگان در استان‌ها برای نظارت بر حسن اجرای مصوبات خود استفاده کند.

وی ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و فعالیت‌های موثر نمایندگان شورای عالی آموزش و پرورش در استان‌ها افزود: این افراد سرمایه ارزشمندی برای شورای عالی آموزش و پرورش در استان‌ها هستند چون با کانون مدرسه که محل اجرای طرح‌ها و برنامه‌های آموزش و پرورش است در ارتباط مستقیم بوده و اطلاعات روزآمدی از آن دارند. این اطلاعات در تهیه و تدوین مصوبات شورای عالی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره

به نقش مشورتی نمایندگان شورای عالی تصریح کرد: هدف از برگزاری این نشست، تبیین مأموریت‌ها، برنامه‌ها و طرح‌ها‌، تقویت ارتباط و تعامل بین حوزه سیاست گذاری و اجرا، نحوه نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورای عالی‌ و آشنایی نمایندگان جدید الانتصاب با نقش و کارکردهای شورای عالی در نظام تعلیم و تربیت بود.

وی با تأکید بر اینکه این جلسه مهم‌ترین نشست کاری به لحاظ تدوین برنامه عملیاتی سال آتی بشمار می‌رود، افزود: در این نشست مسائل مختلف آموزش و پرورش مورد بحث و بررسی قرار گرفت و برنامه‌ها، طرح‌ها، مأموریت‌ها و... سال آینده نمایندگان شورای عالی در استان‌ها تبیین شد.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: بر اساس ماده 4 قانون تشکیل شورای عالی آموزش و پرورش، موضوعاتی که در دستور کار شورا قرار می‌گیرند که از سوی رئیس جمهور، وزیر آموزش و پرورش و یا 8 نفر از اعضای شورای عالی تقاضای طرح موضوعی را در شورای عالی داشته باشند.

وی افزود: دستور کار هر جلسه شورای عالی با هماهنگی رئیس جمهور و یا وزیر آموزش و پرورش تهیه و اعلام می شود.  

یادآور می شود در این جلسه «شرایط و شایستگی‌های جذب داوطلبان ورود به آموزش و پرورش از مسیر آزمون سراسری» پس از بحث و بررسی اعضای شورا به تصویب رسید./فارس

 

تعیین سن ۲۲ سال برای ورود داوطلبان به آموزش و پرورش از سال آینده/ چه کسانی جذب می‌شوند؟

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به تصویب شرایط و شایستگی‌های جذب داوطلبان ورود به آموزش و پرورش از مسیر آزمون سراسری، از تعیین سن ۲۲ سال برای ورود داوطلبان به آموزش و پرورش خبر داد.

به گزارش ایسنا، در هزار و بیست و هشتمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش که با حضور وزیر آموزش و پرورش، دبیرکل شورای عالی و سایر اعضای آن در سالن جلسات وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، «شرایط و شایستگی های جذب داوطلبان ورود به آموزش و پرورش از مسیر آزمون سراسری» پس از بحث و بررسی به تصویب رسید و محمود امانی با اشاره به مصوبه جدید شورای عالی آموزش و پرورش اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش موظف است منابع مورد نیاز خود برای مشاغل آموزشی و تربیتی را از مسیر آزمون سراسری و بر اساس قانون متعهدین به خدمت در آموزش و پرورش با رعایت مفاد این آئین نامه جذب کند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در این باره گفت: به استناد ماده واحده «نحوه جذب منابع انسانی در مشاغل آموزشی و تربیت» مصوب جلسه ۸۳۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر شناسایی، جذب و تأمین نظام مند منابع انسانی، تحقق بخشی به مفاد سند تحول بنیادین و در راستای اجرای بند ۱۱ ماده ۶ وظایف و اختیارات شورای عالی آموزش و پرورش، وزارت آموزش و پرورش موظف است منابع مورد نیاز خود برای مشاغل آموزشی و تربیتی را از مسیر آزمون سراسری و بر اساس قانون متعهدین به خدمت در آموزش و پرورش با رعایت مفاد این آئین نامه جذب کند.

وی افزود: آیین نامه «شرایط و شایستگی‌های جذب داوطلبان ورود به آموزش و پرورش از مسیر آزمون سراسری»  در ۵ ماده و ۸ تبصره به تصویب شورای عالی رسید که شامل شرایط و شایستگی‌های عمومی و اختصاصی داوطلبان و سایر موارد مندرج در این آیین نامه است.

امانی با اشاره به اینکه این مصوبه برای داوطلبان ورود به آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۳ اعمال می‌شود، تاکید کرد: داشتن حداکثر ۲۲ سال تمام در سال۱۴۰۳، برخورداری از سلامت جسمانی و روانی کامل و توانایی حسن انجام وظایف محوله، تعیین وضعیت نظام وظیفه، نداشتن اعتیاد به هر نوع مواد مخدر و... از جمله مهم ترین شرایط عمومی داوطلبان برای ورود به آموزش و پرورش است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به شرایط اختصاصی داوطلبان برای ورود به آموزش و پرورش گفت: سهم تاثیر سوابق تحصیلی، تراز نمره علمی حداقل ۷۰۰۰ در زیر گروه‌های آزمایشی مربوط در آزمون سراسری، کسب امتیاز تعیین شده در مصاحبه، تعیین وضعیت اشتغال و تحصیل، داشتن شرایط و شایستگی‌های حرفه معلمی و... از جمله شرایط اختصاصی برای جذب در آموزش و پرورش است.

امانی اظهار کرد: بررسی و تأیید شایستگی‌های عمومی و تخصصی داوطلبان به عهده وزارت آموزش و پرورش خواهد بود و همچنین جلب مشارکت وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علوم، تحقیقات و فناوری و سایر دستگاه ها و وزارتخانه‌های ذیربط ضروری است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد: داوطلبانی مجاز به ثبت نام و ورود به مراحل جذب خواهند بود که تمامی شرایط مندرج در این مصوبه را داشته باشند. چنانچه فردی با اطلاعات نادرست پذیرفته شود و یا متعاقب آن مشخص شود که شرایط لازم را نداشته است در هر مرحله از ثبت نام، تحصیل یا استخدام آزمایشی و قطعی؛ قبولی وی لغو و مطابق قانون و مقررات با وی رفتار خواهد شد.

بنابراعلام روابط عمومی شورای عالی آموزش و پرورش، این مصوبه پس از تایید رئیس جمهور و رئیس شورای عالی آموزش و پرورش برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها