«فردا نیوز» گزارش می‌دهد

وقتی اتحادیه اروپا به یاد جوانان می افتد! / نوش داروی دیرهنگام

کد خبر: 1286581

در برخی کشورهای اروپایی، عدم حضور جوانان در انتخابات آنها را از برخی امتیازات محروم می سازد اما مسجل است که چینن اقداماتی نمی تواند منتج به اقبال آنها به ساختار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حاکم بر قاره سبز شود.

وقتی اتحادیه اروپا به یاد جوانان می افتد! / نوش داروی دیرهنگام

گروه بین‌الملل سایت فردا - حنیف غفاری: این روزها کمیسیون اروپا نسبت به عدم مشارکت قطعی بسیاری از جوانان در انتخابات پارلمانی اروپا ، بلکه نسبت به الگوی رفتارسلبی آنها در قبال موجودیت اتحادیه اروپا شدیدا نگران و آشفته به نظر می رسد. اگرچه در برخی کشورهای اروپایی، عدم حضور جوانان در انتخابات آنها را از برخی امتیازات محروم می سازد اما مسجل است که چینن اقداماتی نمی تواند منتج به اقبال آنها به ساختار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حاکم بر قاره سبز شود. 

این روزها سران اروپایی تلاش می کنند در تصمیمات خود، نقش و جایگاه جوانان را پررنگ نشان دهند تا بر خلاف رویه معمول خود، اثبات کنند که برای آنها ارزش قائل هستند! یکی از این موارد، در خصوص برگزیت رخ داده است. کمیسیون اروپا پیشنهاد آغاز مذاکراتی با بریتانیا را داد تا در خصوص کار، تحصیل و رفت و آمد آزاد جوانان بین دو منطقه گفتگو کنند. بریتانیا حدود چهار سال پیش رسما از اتحادیه اروپا خارج شد.کمیسیون اروپا پیشنهاد آغاز مذاکراتی را با بریتانیا داده است تا میلیون‌ها جوان اجازه پیدا کنند آزادانه بین این دو منطقه زندگی کنند.بر اساس گزارش یورونیوز،این کمیسیون در بیانیه‌ای اعلام کرد که بر اساس توافق پیش‌بینی شده، شهروندان ۱۸ تا ۳۰ سال در اتحادیه اروپا و بریتانیا می‌توانند تا چهار سال در کشور مقصد بمانند.

در این بیانیه آمده است: «هدف تسهیل تبادلات بین جوانان، آسان‌تر کردن سفرو کار و زندگی شهروندان جوان اتحادیه اروپا در بریتانیا، و بطور متقابل برای اتباع جوان بریتانیا در یک کشور عضو اتحادیه است.»

مردم بریتانیا در سال ۲۰۱۶ در جریان یک همه‌پرسی به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند؛ رفراندومی که به برکسیت شهرت یافت.با به اجرا درآمدن برکسیت به صورت رسمی، شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا دیگر اجازه نداشتند آزادانه در بریتانیا زندگی کنند.کمیسیون اروپا می‌گوید این وضعیت بر جوانان تاثیر گذاشته است و آن‌ها دیگر مانند گذشته نمی‌‌توانند از تجربه زندگی در آن سوی کانال و تبادلات فرهنگی، آموزشی و پژوهشی بهره‌مند شوند.این تصمیم کمیسیون به عنوان یک پیشرفت در روابط بریتانیا و اتحادیه اروپا تلقی می‌شود. این بلوک ۲۷ عضوی پس از برکسیت به شدت با دادن هرگونه امتیازی به بریتانیا مخالف بود.در صورت تصویب این پیشنهاد، میلیون‌ها جوان می‌توانند برای یافتن کار به بریتانیا بروند یا در دانشگاه‌های آن به ادامه تحصیل بپردازند.بر اساس این طرح پیش‌بینی می‌شود که سیستم شهریه دانشجویی نیز برای هر دو طرف احیا شود.

در حال حاضر اکثر شهروندان اتحادیه اروپا در صورت تمایل به تحصیل در بریتانیا، باید شهریه‌های بین المللی را بپردازند. گفته می‌شود هزینه‌ تحصیل برای دانشجویان بین‌المللی در بریتانیا بین ۱۱ تا ۳۸ هزار پوند (۱۴۲۰۰-۴۷۳۰۰ دلار) در سال است.

دولت بریتانیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما طرح‌هایی برای مبادله جوانان با ۱۳ کشور از جمله استرالیا و نیوزیلند داریم و همچنان برای توافق با شرکای بین‌المللی خود از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا آماده هستیم.توافق‌های ما مسیر ارزشمندی را برای مبادلات فرهنگی فراهم می‌کند، چراکه کشورهای شریک نیز مایل به ارائه فرصت‌های مشابه به جوانان بریتانیا هستند».

تحلیلگران می گویند اقدام اخیر اتحادیه اروپا و دولت انگلیس ، متعاقب نارضایتی گسترده متقابل جوانان انگلیسی و اروپایی از سران سیاسی خود صورت گرفته است. با همه این اوصاف، نارضایتی جوانان اروپایی با این تصمیم مقطعی نیز نسبت به ماهیت جریانهای قدرت حاکم بر اروپای واحد مرتفع نخواهد شد.....

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها