استیصال کارگزاران مقابل فائزه

کد خبر: 1234320

حزب کارگزاران سازندگی می‌خواهد کج‌دار و مریز در خصوص فائزه هاشمی، عضو سرکش خود رفتار کند، تا همه چیز حتی خروج فائزه از این حزب، آرام و بی‌هیاهو انجام شود. سیاست البته این همه ابهام را برنمی‌تابد و کارگزاران هم متعلق به جریانی است که همیشه بر طبل شفافیت می‌کوبد، اما فائزه هم برای این حزب، استخوان لای گلویی شده که شاید دقیق هم نمی‌دانند با آن باید چه کنند!

استیصال کارگزاران مقابل فائزه

هفته گذشته، گفت‌وگویی از حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی منتشر شد که در بخشی از آن به موضع‌گیری اخیر فائزه هاشمی نسبت به رویکرد اصلاح‌طلبان درخصوص انتخابات امسال مجلس پرداخته شده بود. فائزه هاشمی گفته اصلاح‌طلبان نباید در انتخابات شرکت کنند و مرعشی در آن سخنان در واکنش می‌گوید که «قاعدتاً خانم هاشمی باید صبر می‌کردند تا حزب به جمع‌بندی روشنی برسند.» گرچه که او در ادامه، فائزه هاشمی را «حزبی و فراحزبی» توصیف می‌کند.

فائزه هاشمی، اما نشان داده که در چارچوبی نمی‌گنجد. او سال‌هاست که دیگر فردی نیست که مقتضیات عضو یک حزب بودن را رعایت کند و اگر حزب کارگزاران سازندگی دنبال قاعده‌های کار حزبی و سیاسی است، باید خیلی زودتر از اینها، به جای هر رویکرد محافظه‌کارانه دیگری، عذر چنین فردی را از حزب می‌خواست.

اردیبهشت سال ۹۵ بود که فائزه هاشمی، کمی پس از آزادی از زندان، به دیدار فریبا کمال‌آبادی از اعضای ارشد بهاییان که در دوران مرخصی از زندان به سر می‌برد، رفت. این فرد بهایی از هم‌بندی‌های فائزه هاشمی در زندان بود. این دیدار و انتشار تصاویر آن موجی از اعتراض را برانگیخت، اما حزب کارگزاران همچنان فائزه هاشمی را حفظ کرد و با سکوت از کنار این دیدار جنجالی گذشت. یک سال و نیم بعد، فائزه هاشمی دیدار با بهاییان را این بار پیرامون مهوش ثابت تکرار کرد. آیا موضع حزب کارگزاران در مورد بهاییان روشن نبود و نیست؟ آیا فائزه هاشمی چارچوب حزبی را رعایت کرده بود؟

فروردین سال ۱۴۰۱ بود که فائزه هاشمی تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را درست دانست و گفت: «خروج سپاه پاسداران از لیست تحریم‌ها به سود منافع ملی و جامعه ایران نیست». آن زمان حسین مرعشی موضع فائزه هاشمی درخصوص سپاه را «موضع شخصی» خواند و گفت موضع حزب کارگزاران این نیست. همچنین تصریح کرد که در حزب کارگزاران درباره سخنان فائزه هاشمی صحبتی نشده است.

سخنان توهین‌آمیز فائزه درباره پیامبر اسلام هم گرچه از حیث واکنش‌های عمومی، کار را به جای رساند که مجبور به عذرخواهی شد، اما طبعاً در چارچوب فعالیت حزبی نبود. با این حال حزب کارگزاران سازندگی باز هم نتوانست خط جدایی میان خود و فائزه بکشد.

فائزه از بنیانگذاران حزب کارگزاران و دختر مرحوم هاشمی رفسنجانی است و برای کارگزاران سخت است که در این سطح، از خط محافظه‌کاری عبور کند. اما او عضو شورای مرکزی حزب هم است و تا چه زمانی می‌توان این روال کج‌دار و مریز را در موردش ادامه داد؟ فائزه هاشمی بر سر قبر محمدرضا پهلوی هم رفت و حزب همچنان به او وفادار ماند!

اکنون فائزه (عضو شورای مرکزی حزب) از تحریم انتخابات می‌گوید و مرعشی (دبیر کل حزب) می‌گوید او باید صبر می‌کرد و بعد هم تأکید می‌کند که سخنان فائزه را بررسی می‌کنند. اما به نظر می‌رسد این پاسخ او صرفاً یک فرار از پاسخگویی باشد. بررسی کنید که چه بشود و تاکنون بررسی‌ها به کجا رسیده است؟ هیچ!

مرعشی البته معتقد است آن‌هایی که از تحریم انتخابات می‌گویند باید راه حلی داشته باشند که چه کنیم: «اینکه صرفاً بدون راهکار بگوییم کاری را انجام بدهند یا ندهند خیلی شایسته یک جریان سیاسی یا سیاستمدار حرفه‌ای نیست.» و بعد هم می‌گوید حزب کارگزاران هنوز وارد بحث انتخابات نشده است! اما انتخابات موضوع دیگری است، موضوع کنونی آن است که کارگزاران حتی نتوانسته تکلیف خودش را با یک عضوش که همواره خارج از چارچوب حزبی بوده، روشن کند.

منبع: روزنامه جوان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها