«فردا» در گفت‌وگو با احمد کیمیایی بررسی کرد:

کنترل تورم به بهای رکود

کد خبر: 1227530

سیاست های مهار تورم از سوی دولت به باور برخی کارشناسان اقتصادی منجر به رکود خواهد شد.

کنترل تورم به بهای رکود

گروه اقتصاد فردا - سیاست های مهار تورم از سوی دولت به باور برخی کارشناسان اقتصادی منجر به رکود خواهد شد. دولت در شرایط فعلی که فشار تورمی باعث چالش های اقتصادی برای مردم شده است از راهکار های مختلف حتی به قیمت رکود استفاده می کند تا تورم را به حد قابل تحملی برساند.

احمد کیمیایی، کارشناس اقتصادی، درباره ی تاثیر سیاست های مهار تورم دولت بر ایجاد رکود به فردا گفت: دولت بین تورم و رکود در شرایط فعلی رکود را انتخاب کرده است و می‌خواهد حتی به هزینه رکود عظیم، تورم را کنترل کند. تصمیماتی که وزارت اقتصاد و تیم اقتصادی دولت می‌گیرد کشور را به آن سمت می‌برد که سرعت حرکت پول را کم کنند تا رکودی را در کشور ایجاد کنند. زمانی که عرضه و تقاضا در یک کالا کم شود و صورت‌مسئله را پاک کنند، قیمت جدیدی هم به کالاها اضافه نمی‌شود.

وی در ادامه نسبت به اثرات منفی و مثبت رکود بر طبقات مختلف افزود: برای دهک‌های پایین جامعه شاید رکود زیاد مشکلی به وجود نیاورد، مردمی که حقوق‌بگیر هستند و در دسته‌بندی کارگر و کارمند دسته‌بندی می‌شوند دچار مشکل خاصی نمی‌شوند چون درآمد مشخص دارند. برای بقیه صنف‌ها اثرات منفی دارد و تحت‌الشعاع قرار می‌گیرند. وقتی رونقی در بازار وجود نداشته باشد حتماً این افراد دچار تغییر منفی می‌شوند. این موضوع سابقه هم داشته است، مشخصاً در اواخر دولت روحانی و بعد از خروج آمریکا از برجام سیاست‌های بانک مرکزی بر ایجاد رکود متمرکز بود. این‌قدر بخشنامه برای کنترل تورم صادر کردند که منجر به رکود شدید شد. بعد از آن تدابیری اتخاذ شد که وقتی نتایج فشار حداکثری خوابید به سمت کاهش رکود رفتند. دولت‌های ما اصولاً هر زمان که تورم افزایش می‌یابد به سمت ایجاد رکود می‌روند.

کیمیایی در پایان درباره ی راه حل منطقی عبور از بحران تورم و اقدام دولت برای جمع‌کردن نقدینگی از جامعه گفت: وقتی سیل می‌آید راه‌های بسیاری وجود دارد، کار دولت این است که خرابی‌های سیل را جابه‌جا می‌کند و با کار‌های این چنینی مانند ثبت‌نام ماشین و... اما چاپ نقدینگی دست بانک‌هاست، یکی از کارشناسان می‌گفت اگر بانک‎های خصوصی ما جمع شوند شاید خیلی از مشکلات ما حل شود. تا زمانی که ماشین چاپ پول حرکت کند و نقدینگی ۳۰ درصدی محدود نشود با خبردرمانی کاری نمی‌توان کرد. هرچقدر نقدینگی بالا می‌رود باید انتظار تورم داشته باشیم. وقتی افزایش نقدینگی ۳۰ درصدی داریم باید توقع داشته باشیم که ۳۰ درصد تورم داشته باشیم. تورم تک‌رقمی با این حد چاپ پول یک رویاست. تا زمانیکه جلو چاپ پول گرفته نشود این تورم‌ها را تجربه خواهیم کرد.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها