رئیسی در دانشگاه شریف: همانطور که فاصله بین دولت و ملت کاهش یافت باید فاصله با دانشگاه هم کاهش یابد / دنبال حفظ و جذب نخبگان هستیم/لایحه حذف ارز ترجیحی را پس نگرفته‌ایم

کد خبر: 1114491

مراسم بزرگداشت روز دانشجو صبح امروز در دانشگاه صنعتی شریف و با حضور حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی آغاز شد.

رئیسی در دانشگاه شریف: همانطور که فاصله بین دولت و ملت کاهش یافت باید فاصله با دانشگاه هم کاهش یابد / دنبال حفظ و جذب نخبگان هستیم/لایحه حذف ارز ترجیحی را پس نگرفته‌ایم

مراسم بزرگداشت روز دانشجو صبح امروز(سه‌شنبه) با حضور حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در دانشگاه صنعتی شریف آغاز شد.

رئیسی در حاشیه این مراسم در نمایشگاه دانشجویی «خدمات فناورانه» حضور خواهد یافت و همچنین با جمعی از استادان دانشگاه شریف دیدار و گفتگو خواهد کرد.

رئیس‌جمهور گفت: دولت در ۱۰۰ روز گذشته تلاش کرده فاصله بین خود و مردم را کاهش دهد و لازم است فاصله بین دولت و دانشگاه هم برداشته شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی روز سه‌شنبه در نشست با اساتید و فناوران دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه نخبگان و فناوران دانشگاهی سرمایه‌های کشور هستند، گفت: باید دولت و دانشگاه در همکاری مشترک، دغدغه‌ها و مشکلات این عزیزان را حل و فصل کرده و زمینه‌های خدمت آنان به کشور را تسهیل کنند.

رئیسی با تاکید بر اهمیت و ضرورت حفظ و جذب نخبگان دانشگاهی اظهار داشت: دولت بنا ندارد از کنار دغدغه‌ها و بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص حفظ نخبگان صرفا به عنوان یک توصیه رد شود بلکه مصمم است در همکاری تنگاتنگ با دانشگاه زمینه‌های جذب و حفظ نخبگان را تقویت کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دانشگاه شریف باید در موضوع حفظ نخبگان پیش‌قدم باشد، افزود: یکی از دلایل مهم حضورم در دانشگاه صنعتی شریف این بود که این دانشگاه کانون مهم جذب نخبگان در کشور است و نقش بسیار مهمی در این حوزه دارد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه امروز ایجاد تحول در همه حوزه‌های کشور ضرورت دارد، اظهار داشت: تغییر وضع موجود به سمت وضعیت مطلوب باید مبتنی بر علم و نوآوری باشد و در این زمینه دانشگاه، اساتید و دانشجویان فرهیخته نقش برجسته‌ای دارند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه علم قادر است در کشور ایجاد ثروت و قدرت کند، گفت: بدون تردید با نقش‌آفرینی افکار و اندیشه‌های بالنده فرهیختگان و دانشجویان می‌توان با علم و نوآوری؛ ثروت و قدرت ایجاد کرد و کشور را در مسیر توسعه پایدار قرار داد و در این زمینه باید با مدیریت دقیق زمینه شکوفایی استعدادهای کارآمد و فرهیخته‌ای که در کشورمان وجود دارد را فراهم سازیم.

رئیسی افزود: با علم و فناوری می‌توانیم در عرصه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی تحول ایجاد کنیم و دیگر خام‌فروشی نکنیم و این کار امکان‌پذیر است همچنان‌که در صنایعی که بیشترین محدودیت و تحریم را داشتیم پیشرفت‌های قابل توجهی به دست آوردیم و با سرریز این پیشرفت‌ها به سایر صنایع می‌توان تحول ایجاد کرد.

رئیس‌جمهور در ادامه با تاکید بر ضرورت همکاری نزدیک دولت و دانشگاه گفت: دولت در ۱۰۰ روز گذشته تلاش کرده فاصله بین خود و مردم را کاهش دهد و لازم است فاصله بین دولت و دانشگاه هم برداشته شود.

رئیسی تاکید کرد: دانشگاه پشتوانه علمی، فکری و فناورانه‌ای برای دولت است که می‌تواند فعالیت‌های دولت را از دقت و سرعت قابل توجهی در همه حوزه‌ها برخوردار کند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: کشورمان با مسائل و مشکلاتی از جمله خشکسالی مواجه است که بی تردید دانشگاه‌ها می‌توانند نقش مهمی در حل و فصل این مشکلات ایفا کنند و البته باید دولت از فعالیت آنان حمایت کند که قطعاً این کار انجام خواهد شد.

رئیسی با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌های دولتی باید از توانمندی و امکانات داخلی استفاده کنند، تصریح کرد: دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی حق ندارند وقتی کالای داخلی با کیفیت و دارای استانداردهای لازم وجود دارد از محصول خارجی استفاده کنند و تاکید جدی داریم که همه اجزای دولت از محصولات داخلی استفاده کنند و این کار اقدامی در راستای حمایت از شرکت‌های فناورانه کشور و نخبگان جوان است.

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت خود را نیازمند مشورت و همفکری با دانشگاه و فرهیختگان دانشگاهی می‌داند، اظهار داشت: دولت و دانشگاه باید در همه حوزه‌ها ارتباط و همکاری نزدیک داشته باشند و معتقدم حرکت تحولی در کشور باید علم‌پایه باشد چرا که در غیر این صورت، سلیقه‌ای و مقطعی بوده و چه بسا با سلایق سیاسی تغییر کند.

رئیسی افزود: توزیع بودجه‌های پژوهشی لازم است هوشمندانه باشد و به سمت نیازمندی‌ها و رفع مشکلات کشور سوق یابد.

در این نشست تعدادی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف در سخنانی دیدگاه‌ها و نظرات خود را در خصوص حمایت دولت از فعالیت‌های پژوهشی و دانشگاهی و ارتباط تنگاتنگ دولت و دانشگاه بیان کردند.

براساس این گزارش، رئیس‌جمهور صبح امروز در بدو ورود به دانشگاه شریف، به مقام شامخ شهدای این دانشگاه ادای احترام کرد. معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، وزیر علوم و و همچنین رئیس دفتر رئیس‌جمهور، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی را همراهی می‌کنند.

رئیسی پیش از حضور در مراسم، از نمایشگاه دستاوردهای مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان این دانشگاه با شعار «پیشران نوآوری، تجلی خودباوری» بازدید کرد.

در این بازدید در جریان آخرین دستاوردهای اساتید و دانشجویان دانشگاه شریف در حوزه‌های مختلف هوافضا، صنعت خودرو، مخابرات، آب و انرژی، نیروگاه‌های خورشیدی، محیط زیست، کشاورزی، الکترونیک و دارو و تجهیزات پزشکی قرار گرفت.

در این بازدید محققین جوان کشورمان ضمن ارائه گزارشی از دستاوردهای خود، پیشنهادات و دیدگاه‌هایشان را با رئیس جمهور در میان گذاشتند و حجت‌الاسلام رئیسی نیز برحمایت دولت از فعالیت‌های فناورانه آنان تاکید کرد./ مهر

در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف مطرح شد

رییس جمهور: عده‌ای در تلاشند همزمان با مذاکرات نرخ ارز را بالا ببرند

رییس‌جمهور گفت: عده‌ای شبانه روز در تلاشند همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند و مذاکرات را به اقتصاد گره بزنند تا خواسته‌های خود را به ملت تحمیل کنند.

آیت‌الله سید ابراهیم رییسی روز سه شنبه در نشست «صریح، شفاف و دانشجویی‌ با رییس جمهور» به مناسبت روز دانشجو و به دعوت پنج تشکل دانشجویی در دانشگاه صنعتی شریف، در سخنانی گفت: خبر دقیق داریم که عده‌ای شبانه روز در تلاشند همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند و مذاکرات را به اقتصاد گره بزنند تا خواسته‌های خود را به ملت تحمیل کنند.

رییس‌جمهوری در واکنش به سوال دانشجویی که چرا این افراد را معرفی نمی‌کنید گفت: دستگاه‌های اطلاعاتی پیگیر موضوع هستد.

آیت الله رییسی ادامه داد: برخی از این افراد در داخل و برخی هم در خارج از کشور در فضای مجازی و واقعی به دنبال بالا بردن قیمت ارز هستند.

وی خاطرنشان کرد: منابع ارزی موجود در وضعیت خوبی قرار دارد و برخلاف روزهای اولی که دولت را تحویل گرفته‌ایم، نگران وضع ارز نیستیم.

رییس جمهور با بیان اینکه اقتصاد، نان و سفره مردم را به مذاکرات گره نمی‌زنیم، گفت: فروش نفت نیز به رغم تهدیدها و تحریم‌ها شرایط خوبی دارد و صادرات نفت و میعانات بیش از گذشته افزایش یافته است.

دولت لایحه حذف ارز ترجیحی را پس نگرفته است

رییسی در ادامه این نشست اظهار کرد: لایحه حذف ارز ترجیحی با مطالعه و حساب شده تدوین و ارائه شده است و برخی مطالب مطرح شده درباره پس گرفتن آن از مجلس، صحت ندارد و خلاف واقع است. فوریت برسی این لایحه در مجلس رای نیاورده است.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه ساماندهی یارانه و ارز به‌ویژه ارز ترجیحی و وضعیت بازار با جدیت پییگیری‌ می‌شود، تصریح کرد: اقتصاد ما نیاز به جراحی دارد و حاضریم برای سامان یافتن اقتصاد کشور و زندگی مردم از آبرویمان مایه بگذاریم.

وی با بیان اینکه باید زندگی مردم سامان یابد و آرامش بر فضای جامعه حاکم شود، گفت: هر اقدام اقتصادی که دولت بخواهد انجام دهد، مردم و فعالان اقتصادی را در جریان می گذارد.

 وی تصریح کرد: در دوگانه رضایت خواص و رضایت عموم مردم، رضایت مردم را بر رضایت خواص ترجیح می‌دهیم.

رییس دولت سیزدهم درباره برنامه دولت برای حمایت از تولید داخل هم گفت: به هیچ شرکت دولتی اجازه واردات کالاهایی را نمی‌دهیم که مشابه ‌آن با کیفیت مناسب در داخل کشور تولید می‌شود.

رییس جمهور با بیان اینکه اعتراض با اغتشاش تفاوت دارد و جرم سیاسی با جرم امنیتی متفاوت است، گفت: نقد و نقدپذیری را زمینه‌ساز رشد کشور می‌دانیم و به نقدها توجه می‌کنیم.

وی افزود: زمانی که ریاست دستگاه قضا را بر عهده گرفتم در همان ابتدای کار با  اصحاب رسانه جلسه گذاشتم وآنجا گفتند که قوه قضائیه از برخی رسانه‌ها شکایت کرده است. من همان جا دستور دادم هر شکایتی از رسانه ها وجود دارد پس گرفته و مختومه شود.

‌آیت الله رییسی ادامه داد: در دولت هم ده‌ها شکایت از افراد و رسانه‌ها مفتوح بود که از همان روز اول از همه شکایت‌ها گذشتیم و تا امروز هم به رغم اینکه برخی حرف‌ها و تهمت‌ها زده شد و مطالب غیرواقعی درباره انتصابات در دولت مطرح شد، از کسی شکایت نکرده ایم.

وی با اشاره به ترکیب دولت‌ها در سه دهه گذشته، خاطرنشان کرد که در دولت سیزدهم هیچ یک از فامیل و بستگانش مسئولیت نگرفته‌اند، اما برخی انتصابات فامیلی را بعنوان اسم رمز برای حمله به دولت به کار گرفتند.

رییس دولت سیزدهم همچنین گفت: در ماجرای حمله سایبری می‌خواستند فتنه بزرگی در کشور ایجاد کنند اما آنچه سبب ایجاد آرامش شد این بود که مردم احساس کردند دولت در کنار آنهاست و با همه توان تلاش می‌کند مشکل را حل کند.

آیت الله رییسی افزود: امید به‌ آینده و اعتماد مردم را سرمایه بسیار ارزشمند برای دولت می دانیم و برای افزایش آن تلاش می کنیم.

رییس جمهور با بیان اینکه دولت سیزدهم شبانه روز کار می کند اظهار داشت: در دولت دو جلسه ستاد اقتصادی داریم و همه اجزای تیم اقتصادی در آن حضور دارند و از نظرات کارشناسان و صاحبنظران هم بهره می بریم.

وی گفت: تیم اقتصادی دولت هماهنگ است و ما برنامه اقتصادی روشنی داریم.

رییس جمهور محوری ترین برنامه‌های دولت را سند تحول عنوان کرد که به گفته او محصول کار بیش از ۱۶ پژوهشکده و همکاری بیش از ۶۰۰ صاحبنظر بوده است.

آیت الله رییسی گفت: در این سند ۳۷ موضوع مهم کشور، مشکلات، راهبردها و راهکارها به طور دقیق مشخص شده است.

وی خاطرنشان کرد: دولت در همین گام نخست سند مالی بودجه۱۴۰۱ را مبتنی بر سند تحول تدوین کرده تا کسری نداشته و تورم زا نباشد.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه حرف‌های حاشیه‌ای جا نمی‌زنیم و نظارتمان را ادامه می‌دهیم، گفت: دولت بدنبال تحول است و محور این تحول نیز عدالت است و ما برای اجرای عدالت، آمایش سرزمینی را بعنوان یک سند مد نظر قرار می‌دهیم.

رییس دولت سیزدهم درباره سفرهای استانی هم گفت: این سفرها با برنامه انجام می شود و تصمیمات و مصوبات آن با جدیت پیگیری می‌شود.

‌آیت الله رییسی با بیان اینکه دولت سیزدهم شفاف عمل می‌کند، افزود: وقتی وزیر از پشت تریبون به مردم وعده می‌دهد، در واقع چیزی از چشم مردم دور نمی‌ماند و اولین ناظر هم خود مردم هستند.

رییس جمهور با اشاره به عزم دولت برای تکمیل و به سامان رساندن پروژه‌های نیمه تمام گفت: پروژه‌های نیمه تمام مربوط به یک سال و دو سال نیست و به جرات می گویم که ده‌ها سال است بر زمین مانده است و تصمیم دولت این است که اینها را شناسایی و تمام کند.

 وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی مشکلات مربوط به گذشته از جمله مسئله شرکت هفت تپه گفت: خیلی از مسائل را با مردم مطرح نکردیم اما از دولت گذشته خواستیم  مسئله هفت تپه را حل کند و این شرکت به دولت برگردد که گفتند امکان ندارد.

آیت الله رییسی گفت که دولت سیزدهم نه یک خزانه خالی بلکه یک خزانه مقروض را تحویل گرفت و اکنون ماهیانه ۱۰ هزار میلیارد تومان در کنار دیگر هزینه‌ها، برای فاکتورهای هزینه شده دولت قبل می پردازد.

رییس دولت سیزدهم در عین حال خاطرنشان کرد با این وجود دولت تلاش کرد تورم را کنترل کند و  بر اساس گزارش مراکز آماری تورم رو به کاهش است اما باید برای برآوردن خواست و انتظار مردم بیش از پیش تلاش کرد./ ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها