مزدوران آمریکا در عراق دست به کار شدند

کد خبر: 558177

در حالیکه قرار است رئیس پارلمان عراق فردا به ایران سفر کند، مزدوران ایالات متحده آمریکا در عراق تلاش می‌کنند با هدف خدشه وارد کردن به روابط تهران ـ بغداد، این سفر را سیاسی ـ جناحی جلوه دهند.

خبرگزاری مهر: «سلیم الجبوری» رئیس پارلمان عراق قرار است فردا شنبه با سفر به تهران، با مقامات جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کند. طبق اعلام رسانه های عربی، قرار است الجبوری با «علی لاریجانی» همتای ایرانی خود و «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به بحث و تبادل نظر در خصوص آخرین تحولات منطقه و مبارزه با تروریسم در عراق، بپردازد.
سفر «سلیم الجبوری» رئیس پارلمان عراق به ایران در شرایط کنونی، موجی از مخالفت ها ـ البته از سوی برخی جریان های سیاسی خاص ـ در عراق را به وجود آورده است. این در حالی است که در این میان، موافقانی نیز هستند که سفر الجبوری به ایران را در راستای حمایت از منافع ملی عراق تلقی کرده و تمام قد از آن حمایت می کنند. این افراد بر این باورند که جمهوری اسلامی ایران از جمله حامیان اصلی دولت و ملت عراق در مبارزه با تروریسم بوده و دیدارهای رسمی مقامات عراقی با آنها در هر شرایط زمانی نمی تواند هیچ معنا و مفهومی جز تلاش برای تحقق منافع و مصالح ملی داشته باشد.
در طرف مقابل، مخالفان سفر «سلیم الجبوری» به ایران مدعی هستند که وی به دنبال تنش های اخیر با «خالد العبیدی» وزیر دفاع عراق، در تلاش است تا با سفر به ایران و سپس ترکیه و دیدار با مقامات این دو کشور، حمایت آنها برای بقای خود در پست ریاست پارلمان را کسب کند. این ادعای مخالفان در حالی مطرح می شود که جمهوری اسلامی ایران تاکنون کوچکترین دخالتی در انتخاب مقامات ارشد عراقی از ریاست پارلمان گرفته تا نخست وزیر نداشته و سیاست آن همواره بر احترام به حق ملت‌های منطقه در «تعیین سرنوشت» خود استوار بوده است.
بر همین اساس، با توجه به سیاست های واضح جمهوری اسلامی ایران طی حدود چهار دهه گذشته در قبال کشورهای منطقه، تمامی سیاستمداران کشورهای مختلف منطقه به ویژه عراق، خود به خوبی می دانند که نباید به دنبال بروز اختلافات داخلی در کشورهایشان، با هدف حفظ جاه و مقام خود به جمهوری اسلامی ایران متوسل شوند. بنابراین، «سلیم الجبوری» نیز به این مسأله به خوبی واقف بوده و بسیار دور از ذهن به نظر می رسد که هدف آن از سفر به تهران تلاش برای حفظ موقعیت سیاسی خود باشد.
مسأله دیگری که باطل بودن ادعای مخالفان سفر «سلیم الجبوری» به ایران را نشان می دهد، اظهارات صریح رئیس پارلمان عراق در خصوص اتهامات وارد شده به وی مبنی بر درخواست حمایت از سفارت تهران در بغداد است. ماجرا از این قرار است که پس از تحصن نمایندگان پارلمان عراق در صحن پارلمان و پافشاری آنها بر لزوم کناره گیری «سلیم الجبوری» از سِمَت خود، برخی جریان های سیاسی، وی را متهم به درخواست حمایت از سفارت تهران در بغداد برای باقی ماندن در جایگاه ریاست پارلمان کردند؛ اقدامی که موضع‌گیری صریح الجبوری را به دنبال داشت.
«سلیم الجبوری» رئیس پارلمان عراق در واکنش به این اتهامات در گفتگو با شبکه «سومریه نیوز» در سخنانی اظهار داشت: «به عنوان رئیس مجلس نمایندگان هیچ خط قرمزی برای دیدار با شخصیت های سیاسی ندارم و تنها هدفم از دیدار با مسئولان کشورهای دیگر حفظ وحدت ملی عراق و تضمین امنیت و آرامش آن است». الجبوری در ادامه تصریح کرد: «برخلاف ادعای بعضی ها من درپی قدرت نیستم و برای حفظ سمت خود هیچ کمکی از سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد دریافت نکرده ام زیرا شایسته نیست که یک سیاستمدار از طرف های خارجی به جای مردم کشورش کمک بگیرد».
از سوی دیگر، پایگاه «صوت العراق» نیز با انتشار گزارشی ضمن انتقاد شدید از تصمیم «سلیم الجبوری» برای سفر به ایران به منظور دیدار با مقامات این کشور، می نویسد: «الجبوری پس از سلسله تنش های اخیر در کشور تصمیم به سفر به ایران را گرفته است؛ گویی که وی نخست وزیر عراق است». این پایگاه در ادامه آورده است: «سفرهای سیاسی رسمی برای بررسی روابط دوجانبه از وظایف نخست وزیر کشور است و الجبوری نمی تواند بدون هماهنگی با وی و موافقت او چنین سفری را انجام دهد».
این مسأله در حالی مطرح می شود که «سلیم الجبوری» فارغ از تنش هایی که اخیرا در عراق ایجاد شده است، هم اکنون ریاست یکی از قوای سه گانه را بر عهده دارد و طبق اختیارات قانونی خود می تواند با مقامات سیاسی کشورهای دیگر به طور مستقیم دیدار و گفتگو کند. اگر این ادعا درست باشد، سؤالی که به ذهن متبادر می شود این است که چگونه در گذشته به سفرهای الجبوری به کشورهای خارجی هیچگونه اعتراضی نشده است. می توان اینگونه نتیجه گرفت که چنین اظهارات و تحلیل‌هایی بیش از آنکه جنبه واقعی داشته باشند، در چهارچوب فعالیت های سیاسی ـ جناحی قرار می گیرند.
آنگونه که به نظر می رسد، سفر «سلیم الجبوری» رئیس پارلمان عراق به ایران در راستای تقویت روابط دوجانبه میان دو کشور و بحث و تبادل نظر پیرامون نبرد دولت و ملت عراق با تروریست های تکفیری داعش صورت می گیرد. مواضع سابق الجبوری نشان می دهد که وی از حامیان اصلی نیروهای مردمی و امنیتی در نبرد با داعش بوده و همواره مواضع قاطعانه ای در قبال تکفیریها و اقدامات آنها در کشور اتخاذ کرده است.
بر همین اساس، با توجه به قریب الوقوع بودن عملیات بزرگ آزادسازی شهر «موصل» در استان نینوا، به نظر می رسد که سفر الجبوری به تهران نمی تواند با این مسأله بی ربط باشد. الجبوری قصد دارد تا در زمینه نبرد با تروریسم در عراق هماهنگی های بیشتری را با مقامات جمهوری اسلامی ایران داشته باشد. کمااینکه وی پیشتر نیز بارها از کمکهای جمهوری اسلامی ایران به دولت و ملت عراق در برقراری صلح و امنیت در این کشور قدردانی کرده است.
از سوی دیگر، بررسی روابط دوجانبه در زمینه های مختلف از جمله در عرصه اقتصادی نیز می تواند یکی دیگر از انگیزه های «سلیم الجبوری» رئیس پارلمان عراق از سفر به تهران باشد. در همین ارتباط وی پیشتر تصریح کرده بود: «ایجاد راه‌هایی برای افزایش همکاری‌های متقابل اقتصادی بین ایران و عراق، مسأله ای اجتناب ناپذیر است».
بنابراین، مواضع صریح، روشن و شفاف «سلیم الجبوری» در خصوص نبرد ارتش و نیروهای مردمی عراق با تروریست های تکفیری داعش، حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت عراق در نبرد با تروریسم و تلاش آن برای برقراری صلح در این کشور و همچنین تأکید وی بر لزوم تقویت همکاری های اقتصادی میان تهران و بغداد، همه گویای هدف اصلی سفر پیش روی الجبوری به تهران برای دیدار با مقامات ایرانی بوده و مخالفان این سفر غالبا با انگیزه های سیاسی کمر به انتقاد از آن بسته اند.
در واقع باید گفت کسانی که امروز در عراق به شدت با سفر الجبوری به ایران مخالفت و آن را نوعی دهن‌کجی به حیدر العبادی تلقی می کنند، همان کسانی هستند که تا دیروز دولت العبادی را نیز به بهانه های مختلف آماج حملات و انتقادات تند خود قرار می دادند. با این حال، این افراد امروز در ظاهر در قامت حمایت از العبادی برآمده و با هدف آسیب زدن به روابط دوجانبه ایران و عراق، تلاش می کنند تا سفر الجبوری به تهران را در راستای تحقق منافع شخصی وی جلوه دهند.
از سوی دیگر، این افراد قصد دارند تا جمهوری اسلامی ایران را نیز به عنوان کشوری که در امور داخلی عراق مداخله می کند، جلوه دهند. این افراد، وابسته به احزاب و جریان‌های سیاسی هستند که از سوی ایالات متحده آمریکا تغذیه شده و تمام تلاش خود را می کنند تا دولت و ملت عراق از جمهوری اسلامی ایران فاصله بگیرند و درست به همین دلیل است که فرصت به وجود آمده در پی اختلافات داخلی اخیر در عراق را غنیمت شمرده و تلاش می کنند تا از آب گل آلود آن برای خود ماهی بگیرند. این افراد، مزدورانی هستند که هدفشان تنها خدمت به منافع ایالات متحده آمریکا در عراق است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها