شکست آمریکا برای صدور بیانیه علیه حماس

کد خبر: 1248989

شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با موضوع درگیری های اخیر حماس و رژیم صهیونیستی تشکیل جلسه داد اما در این جلسه هیچ توافقی برای صدور بیانیه بین کشورهای عضو حاصل نشد.

 شکست آمریکا برای صدور بیانیه علیه حماس

در حالی که ایالات متحده آمریکا در جریان برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل بر لزوم محکومیت شدید حماس از سوی کشورهای عضو این شورا، فشار آورد اما در نهایت نتوانست به اجماع مورد نیاز برای صدور بیانیه‌ای علیه حماس دست پیدا کند و این نشست بدون هیچ نتیجه‌ای به پایان رسید.

به گزارش «الجزیره»، جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل پشت درهای بسته در بحبوحه تشدید روند جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس تشکیل شد اما در نهایت کشورهای حاضر در این نشست نتوانستند برای صدور بیانیه‌ای مشترک به اتفاق آرا دست پیدا کنند.

از زمانی که حماس کنترل نوار غزه را به دست گرفته است و به شهرک های اشغالی از سوی رژیم صهیونیستی حمله کرده است، تاکنون صدها نفر به اسارت گرفته شده‌اند و تحت تاثیر درگیری‌های دو جانبه و حملات متقابل رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان دست کم ۱ هزار  ۱۰۰ نفر هم کشته شده‌اند.

رژیم صهیونیستی با اعلام وضعیت جنگی و حمله به غزه جهت تلافی اقدامات حماس،تاکنون صدها نفر از فلسطینی‌ها را به شهادت رسانده است. با این حال، در چنین شرایطی ایالات متحده آمریکا از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل خواست تا عملیات حماس را به شدت محکوم کنند؛ اگرچه نتوانست در این زمینه برای همراه کردن کشورهای عضو با خود علیه حماس موفق شود.

«رابرت وود»، دیپلمات ارشد ایالات متحده پس از پایان برگزاری نشست با اشاره به روسیه که پس از جنگ اوکراین روابطش با غرب به شدت وخیم شده است، خطاب به خبرنگاران گفت: احتمالا می توانید یکی از اعضای مخالف را بدون اینکه من چیزی بگویم، شناسایی کنید.

در جریان این جلسه ۹۰ دقیقه‌ای، «تور ونسلند» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل برای روند صلح در خاورمیانه صحبت‌هایی ارائه کرد و پس از آن دیپلمات‌های حاضر در جلسه از کشورهای همراه با مواضع روسیه خواستند، تمرکز بیشتری بر محکومیت حماس داشته باشند. با این حال بیانیه‌ای که بین تمامی اعضا بر سر آن اجماع شکل بگیرد، حاصل نشد.  

«واسیلی نبنزیا» سفیر روسیه در سازمان ملل ضمن مخالفت با خواسته‌های آمریکا جهت محکومیت حماس عنوان کرد: پیام روسیه، توقف فوری جنگ و ایجاد آتش بس و مذاکرات بود که برای دهه ها در شورای امنیت سازمان ملل گفته شده است.

«لانا نصیبه»، نماینده امارات متحده عربی در سازمان ملل نیز که مواضع خود را متناسب با عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در جریان توافق ابراهیم مطرح کرد، نیز بر لزوم برگزاری جلسات بیشتر از سوی شورای امنیت سازمان ملل برای مقابله با این بحران تاکید کرده و وضعیت فعلی را نگران کننده خواند.

در این میان، نه رژیم صهیونیستی و نه تشکیلات خودگردان فلسطین که در کرانه باختری واقع شده و رقیب سیاسی حماس است در نشست شورای امنیت سازمان ملل حضور پیدا نکردند. «ریاض منصور» سفیر فلسطین از اعضای شورا خواست تا در این جلسه بر پایان دادن اشغالگری رژیم صهیونیستی تمرکز کنند و با انتقاد از مواضع کشورهای غربی و اروپایی نسبت به ماجرای فلسطین و رژیم صهیونیستی عنوان کرد: «متاسفانه تاریخ برای برخی از سیاستمداران و رسانه های از زمانی شروع می‌شود که اسرائیلی‌ها کشته می‌شوند».

سه سازمان حقوق بشری فلسطینی نیز در نامه‌ای سرگشاده برای اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش از برگزاری این نشست، نوشتند که انفعال این سازمان موجب بروز خشونت های اخیر شده است و تداوم این روند به معنای آن است که سازمان ملل با آنچه که در فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی اتفاق می افتد «همدست» است.

فارس

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها