اخبار آنکارا/تلاش ترکیه برای تجهیز به ناوهواپیمابر

کد خبر: 1110708

به دنبال اظهارات رئیس جمهور ترکیه و تمایل به ساخت ناو هواپیمابر و زیردریایی با کمک اسپانیا، یونان واکنش نشان داد.

اخبار آنکارا/تلاش ترکیه برای تجهیز به ناوهواپیمابر

به دنبال سخنان اخیر رئیس جمهور ترکیه در زمینه ساخت ناو هواپیما بر و گفت‌گو با نخست وزیر اسپانیا در زمینه افزایش همکاری‌های نظامی، یونان همسایه ترکیه واکنش نشان داد.

 به نوشته روزنامه «گریک سیتی تایمز» «نیکوس دندیاس» وزیر امور خارجه  یونان روز جمعه با «خوزه مانوئل آلبارس» همتای اسپانیایی خود تلفنی گفت‌وگو کرد.

وزارت امور خارجه یونان در توییتی در این زمینه نوشت، این تماس تلفنی در پی سفر «پدرو سانچز»، نخست وزیر اسپانیا به آنکارا و سخنان وی برای فروش ناوهای جنگی به ترکیه صورت گرفت.

بنابر اعلام  وزارت خارجه یونان، وزیر امور خارجه این کشوردر جریان گفت‌وگوی خود با همتای اسپانیایی به مسائل پیش آمده مورد علاقه یونان اشاره کرد. وزیر امور خارجه اسپانیا در این گفت‌و‌گو توضیحاتی ارائه کرد و پیشنهاد سفر فوری خود را به آتن برای روشن شدن کامل این مسائل ارائه داد و پیشنهاد او پذیرفته شد.

بر ساس این گزارش، پس از توافق سانچز با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه برای تقویت همکاری دو کشور در صنعت دفاعی، دندیاس و دولت یونان به شدت واکنش نشان دادند.

 ترکیه: جنگنده دست دوم اف-16 از دانمارک خریداری نمی‌کنیم

چند مقام امنیتی ترکیه گزارش‌ها در زمینه خرید جنگنده دست دوم اف-16 از دانمارک را رد کردند.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع امنیتی ترکیه در گفت‌وگو با یکی از نشریات این کشور گزارش‌ها مبنی بر خرید جنگنده دست دوم «اف-۱۶» از نیروی هوایی دانمارک را رد کردند.

به نوشته روزنامه «دیلی صباح» مقام‌های مطلع ترکیه روز جمعه اخبار مربوط به خرید جنگنده اف-۱۶ دست دوم از دانمارک را رد کردند.

بر اساس این گزارش، دانمارک قصد دارد ۲۴ فروند از مجموع ۴۳ جنگنده اف-۱۶ خود را تا قبل از سال ۲۰۲۵ بفروشد زیرا این کشور در حال خرید مجموعه جدیدی از جنگنده‌های رادار گریزاف-۳۵ است. به دنبال درز این ماجرا، رسانه‌های محلی ترکیه، این کشور را به عنوان خریدار بالقوه این جنگنده‌ها معرفی کردند، اما منابع  امنیتی ترکیه این شایعه را رد کردند.

در سال ۲۰۱۶، دانمارک قراردادی را با  شرکت آمریکایی «لاکهید مارتین» برای ۲۷ جنگنده اف-۳۵ امضا کرد و که قرار است تا سال ۲۰۲۷ تحویل داده شود. ترکیه در حال حاضر در حال مذاکره با ایالات متحده در مورد درخواست آنکارا برای خرید ۴۰ فروند اف-۱۶ و نزدیک به ۸۰ کیت نوسازی در ازای پرداختی است که این کشور برای برنامه جنگنده اف-35 اختصاص داده است.

ترکیه ۱.۴ میلیارد دلار برای خرید جنگنده اف-۳۵ قبل از اینکه واشنگتن این کشور را به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ ساخت روسیه حذف کرد، پرداخت کرده بود.

آنکارا خواهان بازپرداخت برای پرداخت خود بوده و گفته است که باید برای تامین مالی برخی از درخواست‌هایش برای خرید اف-۱۶ و کیت‌های نوسازی استفاده شود.

رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به تازگی  در مصاحبه‌ای مخالفت خود را با فروش جنگنده‌های «اف-۱۶» به ترکیه ابراز کرد.  «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در جریان بازدید از یک پایگاه هوایی به مجله نیروی هوایی گفت: «من شخصاً از فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه حمایت نمی‌کنم.»

او گفت: «من واقعاً یک مشکل دارم. این ترکیه‌‌ای نیست که ما آرزویش را داریم، از آن نوع متحد ناتو نیست که بتوانیم پیش برویم و برخی از پیچیده‌ترین تجهیزات جنگی را به آن  کشور بدهیم.»

هنگامی که سران دو کشور چهارشنبه  گذشته در آنکارا دیدار کردند، رجب طیب اردوغان از اعلام برنامه‌های تسلیحاتی سانچز در همکاری با اسپانیا تمجید کرد.

اردوغان گفت: «هدف ما ساخت یک ناو هواپیمابر بزرگ است. شاید در زمینه زیردریایی هم تلاش کنیم. این مراحل را انجام خواهیم داد.کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانیم با هم در صنعت دفاعی انجام دهیم.»

اردوغان در این دیدار افزود: «موضع اسپانیا در قبال ترکیه باید از سوی دیگر کشورهای اتحادیه اروپا به عنوان یک «الگو» تلقی شود.

پیشتر نشریه آمریکایی «دیلی بیست» در مطلبی با اشاره به عزم ترکیه در تغییر در ساختار نظامی خود و گسترده کردن آن نوشته بود که  ترکیه در حال دستیابی به ناو هواپیمابر است. به نوشته دیلی بیست، ترکیه در حال افزایش بنیه نظامی خود برآمده و به همین منظور قصد دارد ناو هواپیمابر چند منظوره با قابلیت‌های بین قاره‌ای بسازد.

بر اساس این گزارش، ناو هواپیمابر ۲۲۵ متری  مورد نظر ترکیه «آناتولی» نام دارد و در سال ۲۰۲۱ عملیاتی می‌شود و قرار است برای حمل جنگنده، بالگردهای هجومی، تانک، نیرو و ترابری لجستیکی در اطراف مدیترانه ، اقیانوس هند و اطلس استفاده شود.

به نوشته دیلی بیست، این اقدام به نشانه علامتی از ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو برای مبدل شدن به قدرت برتر خاورمیانه و فراتر از آن است . 

«ارکان کالکاوان» مدیر شرکت کشتی سازی «صدف» در استانبول در این زمینه گفت: «ناو هواپیمابر آناتولی با ظرفیت حمل ۱۴۰۰ خدمه و نیرو بیانگر قدرت ترکیه  در صنایع دفاعی است. قرارداد ساخت این ناو هواپیمابر  با مشارکت شرکت اسپانیایی "ناوانیتا" امضا شد. ساخت این ناو هواپیمابر بیش از یک میلیارد دلار هزینه در بر دارد.»

«ازوکان» تحلیلگر ترکیه‌ای از امکان حضور ترکیه به عنوان یک کشور مسلمان با این ناو هواپیمابر در عملیات ناتو اشاره کرد.

این رسانه ‌آمریکایی در خاتمه نوشت، ترکیه اینک با دارا بودن ارتش به شدت پیشرفته ،بیش از 600 هزار نیرو دارد و بزرگترین کشور عضو ناتو از حیث تعداد نیروی نظامی است . آمریکا در این منظر در جایگاه نخست قرار دارد./فارس

 واکنش‌ تند اپوزیسیون ترکیه به سقوط «لیر»؛ انتخابات زودهنگام برگزار شود

رهبران اپوزیسیون ترکیه شامل «حزب جمهوری‌خواه خلق» ضمن تاختن به عملکرد رجب طیب اردوغان درباره سقوط ارزش لیر این کشور، برگزاری فوری انتخابات را خواستار شدند.

واکنش‌ تند اپوزیسیون ترکیه به سقوط «لیر»؛ انتخابات زودهنگام برگزار شود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در شرایطی که سقوط ارزش لیر و گرانی در ترکیه باعث برپایی تظاهرات شده، رهبران احزاب اپوزیسیون به شدت عملکرد حزب حاکم عدالت و توسعه و رئیس‌جمهور این کشور را آماج انتقادات خود قرار داده‌اند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، سران احزاب اپوزیسیون ترکیه روز پنجشنبه در واکنش به ثبت رکورد جدید سقوط ارزش لیر در برابر دلار، خواستار برگزاری فوری انتخابات در این کشور شدند.

کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر «حزب جمهوری‌خواه خلق» ترکیه در پیامی توییتری خطاب به رئیس‌جمهور این کشور نوشت: «اردوغان! انتخابات فورا (برگزار کن)».

«مرال آکشنر» رهبر «حزب خوب» ترکیه یکی دیگر از احزاب اپوزیسیون این کشور هم با تاختن به عملکرد رئیس‌جمهور ترکیه گفت که اردوغان «اعتبار و پول ما را از بین برد».

این سیاستمدار ترکیه‌ای افزود: «اگر این عمد باشد، خیانت آشکار است اما اگر نتیجه بی‌کفایتی باشد، مشخص است که چه باید کرد: باید با بردن کشور به انتخابات در اسرع وقت جلوی این رسوایی گرفته شود».

طبق گزارش رویترز، دو هشتگ «دلار ۱۱ لیر» و «انتخابات فوری» توسط کاربران ترکیه‌ای در شبکه‌ توییتر ترند شد.

کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر اصلی‌ترین رقیب حزب حاکم عدالت و توسعه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «هابرترک» این کشور باز هم درخواستش بریا برگزاری انتخابات زودهنگام را تکرار کرد.

به گفته او، پیشنهاد رجب طیب اردوغان برای کاهش نرخ بهره به منظور تقویت صادرات و سرمایه‌گذاری در ترکیه نشان داد که او «کاملا از واقعیت جدا شده است» چرا که مردم ترکیه خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام هستند.

رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه افزود: «دیگران برای ۵۰ تا ۱۰۰ سال آینده برنامه‌ریزی می‌کنند و ما حتی نمی‌توانیم بگوییم فردا چه اتفاقی خواهد افتاد. دولت (حاکم) خواهان این است که بعد از درست کردن اقتصاد وارد انتخابات شود. این کاملا زاییده تخیل آنها است».

اظهارات تند سران اپوزیسیون ترکیه علیه اردوغان و حزب عدالت و توسعه در شرایطی مطرح شده که طی روزهای اخیر سقوط ارزش لیر و گرانی‌ها بارها خبرساز شده است.

روز جمعه (دیروز) هزاران نفر در ازمیر ترکیه در اعتراض به گرانی، تورم و سقوط ارزش پول ملی تظاهرات کردند. این تظاهرات بعد از آن رخ داده که ارزش واحد ملی پول ترکیه (لیر) در برابر دلار در سراشیبی سقوط قرار گرفته و بر اساس گزارش‌های روز جمعه، به کمترین سطح تاریخی ۱۰.۹۱ لیر در برابر ۱ دلار رسید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها