رویترز: نفت منفی ۴۰ دلار ترسناک است

کد خبر: 989017

قرارداد اخیر اوپک و سایر تولیدکنندگان بزرگ دنیا برای کاهش عرضه نفت هم نمی‌تواند با سرعت و به اندازه کافی نفت را از بازار‌ها بیرون بکشد. میلیون‌ها بشکه نفت در بازار هست که هیچ نیازی به آن‌ها نیست.

رویترز: نفت منفی ۴۰ دلار ترسناک است

خبرگزاری تسنیم: به نقل از رویترز، تاجران در روز دوشنبه از بازار‌های نفت فرار کردند و به این ترتیب قیمت نفت برای اولین بار در تاریخ به محدوده منفی رسید. شیوع ویروس کرونا تقاضای نفت را کاهش داده و فضای کافی برای ذخیره سازی نفت اضافی در خاک آمریکا وجود ندارد.

سرمایه گذاران نفت قرارداد‌های ماه مه را که مهلت آن امروز پایان می‌یابد، با نوساناتی فروختند. اول قیمت این نفت به منفی ۴۰ دلار رسید. با توقف تجارت، قیمت نفت در پایان روز منفی ۳۷.۶۳ دلار در هر بشکه بود یعنی ۳۰۵ درصد کاهش معادل ۵۵.۹۰ دلار در هر بشکه.

ویروس کرونا تقاضای سوخت را در سراسر جهان در اوایل ماه مارس ۳۰ درصد کاهش داد و این کاهش تقاضا هفته‌ها طول کشید، ولی عرضه جهانی نفت تغییری نکرد. قرارداد اخیر اوپک و سایر تولید کنندگان بزرگ دنیا برای کاهش عرضه نفت هم نمی‌تواند با سرعت و به اندازه کافی نفت را از بازار‌ها بیرون بکشد. میلیون‌ها بشکه نفت در بازار هست که هیچ نیازی به آن‌ها نیست.

این نفت ناخواسته وارد ذخایر می‌شود، ولی منابع ذخیره در آمریکا سریع‌تر از حد انتظار پر میشوند. کاشینگ اکلاهاما یک شهر کوچک با کمتر از ۱۰ هزار نفر جمعیت است که قطب اصلی ذخیره سازی نفت در آمریکاست و منابع آن ۷۰ درصد پر شده اند. به گفته تاجران این ذخایر تا دو هفته دیگر کاملاً پر می‌شوند.

با پایان مهلت قرارداد‌های ماه مه و نبود خریداران کافی، قیمت این قرارداد‌ها از هجده دلار روز جمعه به محدوده منفی سقوط کرد.

بیشتر بخوانید

قیمت منفی نفت چیست و چه معنایی برای مصرف کنندگان دارد؟

قیمت جهانی نفت امروز ۹۹/۰۲/۰۲/ نفت آمریکا ۱ دلار و ۱۰ سنت شد

تفاوت بین قیمت نفت خام آمریکا برای تحویل در ماه مه و قرارداد‌های ماه ژوئن به بیش از ۴۵ دلار در هر بشکه رسیده است که بیشترین فاصله قیمتی در تاریخ آمریکاست.

به گفته تحلیلگران، این شکل از دگرگونی بازار در ماه‌های آینده هم اتفاق می‌افتد، چون عرضه سوخت بسیار بیشتر از تقاضای آن خواهد بود. مصرف جهانی نفت به سختی به ۱۰۰ میلیون بشکه در روز می‌رسد. مصرف ۳۰ درصد معادل حدود ۳۰ بشکه در روز از اوایل ماه مارس پایین آمده است.

اگر کاهش تولید نفت به سرعت و با مقدار بالا صورت نگیرد، قرارداد‌های نفتی ماه ژوئن هم همین سرنوشت را خواهند داشت. این نفت در حال حاضر ۲۰.۴۳ دلار قیمت گذاری شده یعنی ۵۸ دلار بیشتر از قرارداد‌های ماه مه.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها