تعلل سازمان بنادر در لایروبی اروندرود

کد خبر: 676753

نماینده خرمشهر در مجلس با تاکید بر این‌که تعلل در شروع عملیات لایروبی اروندرود ، رونق بنادر کشورهای همجوار از جمله بندر فاو عراق را به‌دنبال دارد، گفت:‌ حدود ۴ دهه از آخرین لایروبی اروندرود می گذرد.

خبرگزاری تسنیم: نماینده خرمشهر در مجلس با تاکید بر این‌که تعلل در شروع عملیات لایروبی اروندرود ، رونق بنادر کشورهای همجوار از جمله بندر فاو عراق را به‌دنبال دارد، گفت:‌ حدود ۴ دهه از آخرین لایروبی اروندرود می گذرد.
عبدالله سامری اظهار کرد: نباید اجازه داد بیش از این لایروبی اروندرود به تعویق بیفتد چرا این کوتاهی باعث رونق تجاری بنادر کشورهای حوزه خلیج فارس می‌شود.

وی با بیان این‌که کوتاهی در لایروبی اروندرود می‌تواند به مرگ تدریجی بنادر خرمشهر وآبادان منجر شود افزود:رونق اقتصادی و حیات این دو بندر و بنادر بصره و ابوالخصیب عراق در گرو لایروبی اروندرود است. وی با یادآوری این‌که حدود ۴ دهه از آخرین لایروبی اروندرود می‌گذرد افزود: متاسفانه هنوز توافقی برای شروع عملیات مشترک با عراق برای لایروبی اروندرود حاصل نشده است. وی با اشاره به این‌که زمانی نه چندان دور که خبری از بنادر دوبی و جبل علی نبود بنادر آبادان و خرمشهر، فعال‌ترین بنادر منطقه به حساب می‌آمدند افزود: متاسفانه با شروع تجاوز صدام بعثی به جمهوری اسلامی ایران، همه معادلات به سود بنادر کشورهای منطقه رقم خورد و بنادر خرمشهر و آبادان از قافله توسعه بازماندند. نماینده خرمشهر در مجلس شورای اسلامی خواستار شروع مذاکرات مجدد با مقامات عراقی برای شروع عملیات لابروبی اروندرود شد و به مانا گفت: بر اساس مفاد قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر لایروبی اروندرود تنهابا مشارکت دو کشور امکان‌پذیر است. اروندرود به طول ۸۵ کیلومتر تن‌ها راه ارتباط دریایی بنادر جنوبی ایران و عراق را به آبهای بین المللی میسر می‌سازد. رژیم بعثی عراق در شهریور ۱۳۵۹ با حمله زمینی، هوایی و دریایی ده‌ها فروند شناور در حال تردد در آبراه اروندرود را هدف قرار داد و غرق کرد. آخرین بار در سال ۱۳۵۶ لایروبی اروندرود در چارچوب قرارداد ۱۹۷۵ توسط دو کشور ایران و عراق انجام شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها