هدف‌گذاری افزایش مبادلات ایران و ترکمنستان به ۳ میلیارد دلار

کد خبر: 1256705

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه از هدف‌گذاری برای افزایش مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان به ۳ میلیارد دلار خبر داد.

 هدف‌گذاری افزایش مبادلات ایران و ترکمنستان به ۳ میلیارد دلار

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه از هدف‌گذاری برای افزایش مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان به ۳ میلیارد دلار خبر داد.

مهدی صفری با یادآوری اینکه هفدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان پس از وقفه یکساله برگزار می شود، اظهار کرد: روابط تجاری ایران با ترکمنستان در دولت قبل تقریبا متوقف شده بود، به طوری که حجم تجارت ما با این کشور که به 6 میلیارد دلار رسیده بود، بعد از بروز یک سری مشکل در مورد مسائل گاز، مبادلات دو کشور به 120 میلیون دلار کاهش یافت.

وی افزود: در دولت سیزدهم با سفر آیت‌الله رئیسی به ترکمنستان و رئیس جمهور ترکمنستان به ایران، حجم تجارت دو کشور رشد بسیار خوبی داشته و انتظار داریم حجم مبادلات با ترکمنستان به 3 میلیارد دلار برسد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ادامه داد: هدف مهم ما صدور خدمات فنی و مهندسی به ترکمنستان است. پروژه‌های بزرگی در این کشور توسط شرکت‌های ایرانی در حال انجام است و به شرکت‌های ایرانی اعتماد دارند.

صفری گفت: نمایشگاه بزرگی با نام "ایران پروژه" قرار در حاشیه این کمیسیون برگزار شود که این نمایشگاه با دستور دو رئیس جمهور برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه تمرکزمان روی بخش کالا و قطعات پالایشگاهی است، اضافه کرد: در بخش مصالح ساختمان نیز فضای بسیار خوبی برای همکاری وجود دارد.

معاون معاون وزیر خارجه کشورمان مهم‌ترین مسئله در روابط ایران و ترکمنستان را ترانزیت عنوان کرد و گفت: ترکمنستان علاوه بر دریای خزر، دروازه ورود ما به آسیای مرکزی است، البته توافقاتی با این کشور از لحاظ تعرفه و همسان کردن قیمت‌ها داشتیم که تردد کامیون‌ها به صورت ترانزیت یا دوجانبه شکل گرفته و رشد بسیار خوبی نسبت به سال گذشته داشته است.

صفری بیان کرد: آینده خوبی در بخش روابط اقتصادی دو کشور می‌بینم و یکی از مسائل بسیار مهم ترکمنستان ترانزیت کالا به هند و کشورهای خلیج فارس از طریق ایران است.

وی تاکید کرد: اساس کار ما با ترکمنستان در بخش صدور خدمات فنی- مهندسی و در طرف مقابل واردات گاز از این کشور برای مصارف خودمان و سوآپ گازی به کشورهای قفقاز است که در دولت سیزدهم مورد تاکید قرار دارد.

معاون وزیر خارجه کشورمان بیان کرد: زمانی که دولت سیزدهم شکل گرفت، رئیس جمهورمان تاکید بسیار زیادی نسبت به برگزاری کمیسیون‌های مشترک داشتند زیرا این کمیسیون‌ها در روابط دوجانبه به خصوص در بخش اقتصادی و کنسولی بسیار موثر است.

صفری با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران پروژه، گفت: این نمایشگاه در جهت رشد صادراتمان به ترکمنستان بسیار موثر است.

وی با بیان اینکه ترکمنستان برای ترانزیت کالا از مسیر ایران تقاضا دارد و خیلی علاقمند هستند، اظهار داشت: امروز گوگردشان را از طریق بندرعباس جابجا می‌کنند اما ترانزیت از مسیرهای دیگری هم می‌تواند انجام شود.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه حجم ترانزیت از ایران نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته است، تاکید کرد: خط ریلی چابهار- زاهدان، کریدور شمال به جنوب را تکمیل می‌کند و کالاها با سرعت بالاتری جابجا می شوند و سبب رشد ترانزیت خواهد شد.

صفری با بیان اینکه علاوه بر ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و قرقیزستان هم درخواست ترانزیت کالا از ایران را دارند، گفت: خط ریلی چابهار- زاهدان باید هرچه زودتر تکمیل شود و یکی از اولویت‌های حوزه راه باید انجام این پروژه مهم باشد، البته وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده این پروژه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد./تسنیم

 جایگاه ویژه ترکمنستان در ابتکار « ایران راه»

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه ترکمنستان شریک راهبردی ایران است،گفت:جمهوری اسلامی ایران تسهیلات خاصی را برای دسترسی همسایگان به آب‌های آزاد فراهم کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهرداد بذرپاش در دیدار با رئیس جمهور ترکمنستان با تاکید بر اینکه با توجه به روح حاکم بر توافقات دو کشور بایستی یک گام اساسی برای تحقق شراکت هم افزایی در روابط دو طرف برداشته شود ابتکار «ایران راه» در دولت سیزدهم را برای رئیس جمهور ترکمنستان تشریح کرد.

وی در این باره گفت: در زبان فارسی راه به معنای مسیر و راه حل است، کشورهای همسایه و کشورهای لایه بعدی از همسایگان می‌توانند از ایران به عنوان راه و راه حل استفاده کنند.

وی بیان کرد: ترکمنستان در ابتکار «ایران راه» جایگاه ویژه‌ای دارد و شریک راهبردی ایران به شمار می‌رود. این کشور دروازه آسیای میانه و دسترسی به کریدور شرقی غربی و شمال جنوب است.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه معتقدیم ترکمنستان به آب‌های آزاد دسترسی دارد گفت: جمهوری اسلامی ایران تسهیلات خاصی را برای دسترسی همسایگان به آب‌های آزاد فراهم کرده است.

بذرپاش بیان کرد: طبق هدف گذاری انجام شده برای کوتاه مدت بایستی 20 میلیون تن ترانزیت از قلمرو ایران جابجا شود. در میان مدت این عدد باید به 50 میلیون تن و در بلند مدت به 100 میلیون تن افزایش یابد.

وی اضافه کرد: در این هدف گذاری نقش ترکمنستان در کریدورهای شمال جنوب و شرق غرب قابل پیگیری است.

به گزارش تسنیم، در دیدار رئیس جمهور ترکمنستان با وزیر راه و شهرسازی کشورمان بر تقویت همکاری‌های چند جانبه با کشورهای ثالث از جمله ازبکستان، ترکیه، عراق و قزاقستان تاکید شد.

بذرپاش بر لزوم همکاری برای حذف عوارض حمل و نقل ترانزیت بین ایران و ترکمنستان تاکید کرد و گفت: بایستی خدمات فنی مهندسی به خصوص در حوزه حمل و نقل و انرژی را با تعیین یک ساز و کار بین دو کشور افزایش دهیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها